tirsdag den 26. januar 2016

EM 2016 forudsigelser - Herrer

Fernandez, Kovtun og Kolyada er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Hos herrerne ved EM 2016 i kunstskøjteløb har vi én storfavorit, men der er en chance for en større kamp om sølv og bronze.

Storfavorit er selvfølgelig tre gange Europamester Javier Fernandez, som indtil videre har haft en stærk sæson med to GP-sejre og sølv ved Finalen. Spanieren har præsentationen og den høje sværhedsgrad (i alt 5 quads) og ikke mindst stabiliteten til at score højt, så hvis han kan løbe på niveau som hidtil denne sæson, er den fjerde EM-titel hans.

Den eneste trussel til Fernandez er nok fra regerende EM-sølvvinder Maxim Kovtun. Russeren forsøger også i alt fem quads, omend hans mindre stabil teknik gør han tilbøjelig til at falde eller single springene. Senest vandt han de nationale mesterskaber med stærke løb, mens hans resultater på udebane har været lidt skuffende denne sæson.

Landsmænd Mikhail Kolyada og Alexander Petrov overraskede med sølv og bronze ved de russiske mesterskaber og gør begge deres EM-debut. Kolyada har solidt taget to CS-medaljer og en 5. plads ved Rostelecom Cup. Han har eksplosive spring i sit repertoire (inkl. quad tåloop), men han er stadig et ret ukendt blad ved større mesterskaber. Petrov har også en god springteknik, men han mangler både quaden og stabiliteten til at score rigtig højt.

Tidligere EM-bronzevinder Michal Brezina har potentialet til at tage medalje igen pga. sine fine spring og præsentation, men den upålidelige herre har været ekstra upålidelig denne sæson med adskillige fejl per konkurrence. Hvis han kan vende skuden, kan han som minimum opnå sin sjette EM top 5 placering.

EM-vinder fra 2011 Florent Amodio har bebudet, at dette vil blive hans sidste konkurrence pga. skader og manglende evne til at lande de svære spring. Hans resultater har også været skuffende denne sæson, men han har dog potentiale til at forbedre sin 9. plads fra forrige sæson.

Fra Israel har vi hele to herrer med chance for gode placeringer. Alexei Bychenko overraskede med en 4. plads forrige år, men hans GP-resultater har denne sæson skuffet. Daniel Samohin tog to JGP-medaljer og kvalificerede sig til JGPF, hvor han dog løb langt under forventning. Han vil forsøge i alt 5 quads i konkurrencen.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Maxim Kovtun RUS
3. Mikhail Kolyada RUS
4. Daniel Samohin ISR
5. Alexander Petrov RUS
6. Michal Brezina CZE
7. Alexei Bychenko ISR
8. Jorik Hendrickx BEL
9. Florent Amodio FRA
10. Deniss Vasiljevs LAT

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: