onsdag den 26. november 2014

NHK Trophy 2014 forudsigelser - Damer

Miyahara, Gold, Murakami og Edmunds kæmper om en plads i Finalen ved NHK Trophy 2014.

Damernes konkurrence ved NHK Trophy 2014 bliver nervepirrende, da tre GP-bronzevindere kæmper om de 1-2 resterende pladser i Finalen. Alle tre skal vinde eller tage sølv med en høj nok score for at være sikret en plads i Finalen.

Gracie Gold tog en 4. plads forrige år, men i dette felt har hun en god chance for sejr, hvis hun kan løbe til sit potentiale. Hun lavede dyre fejl ved både Nebelhorn Trophy og Skate America, hvor det begge gange blev til bronze, men med solide løb har hun det største for scoringspotentiale af damerne, da hun har store spring, gode piruetter og fint grundløb.

På hjemmebane har vi Satoko Miyahara, som tog en 5. plads forrige år, men denne sæson har hun været aldeles solid med en sejr ved Lombardia Trophy og bronze ved Skate Canada. Hun forsøger de svære spring og har god præsentation, men de små spring kan til tider blive dømt underroteret. Hendes springstabilitet er et stort plus i dette felt og giver hende en solid chance for guld.

Den sidste GP-bronzemedaljetager er landsmand Kanako Murakami, som tog den medalje ved Cup of China, omend hendes score var 20 point lavere end Gold og Miyaharas. Hun har ikke helt samme sværhedsgrad eller springkvalitet som de to damer og skal derfor løbe en del renere, hvis hun vil til Finalen.

Spoiler er Polina Edmunds, som tog en 4. plads ved Cup of China. Det var dog et fald i det korte program, som trak hende ned, og uden denne fejl havde hun nok snuppet sølv. Edmunds skal vinde for at komme til Finalen, men det er måske mulig, da hun forsøger det sværeste springlayout i feltet - svagere programkomponenter vil dog nok holde hende lidt tilbage.

Outside shot er Alena Leonova, der før har taget sølv og bronze ved NHK - forrige år blev det dog kun til en 7. plads. Hun begyndte sæsonen fint med sølv ved Nebelhorn Trophy, men det er siden kun gået nedad med en 6. plads ved Skate Canada og senest en katastrofal 4. plads ved Ice Challenge i et svagt felt.

Hold også øje med Gabrielle Daleman og Zijun Li, som tog en henholdsvis 5.- og 6. plads ved Cup of China. De to damer er meget forskellige i stil, men de forsøger begge de svære spring og har bare brug for mere stabilitet for at udgøre en medaljetrussel.

Andre bemærkelsesværdige damer i feltet er Elene Gedevanishvili og Christina Gao, som tog en 7.- og 9. plads ved deres første GP. Begge damer har i flere sæsonener haft skuffende placeringer ved GP'erne, så det bliver en kamp at ende i den øvre halvdel.

En overraskelse kan være GP-debutant Riona Kato. Denne sæson har hun taget sølv ved Asian FS Trophy og bronze ved US Int'l FS Classic.

NHK Trophy 2014 forudsigelser - Parløb

Bazarova/Deputat, Duhamel/Radford, Kavaguti/Smirnov og Yu/Jin er medaljekandidaterne ved NHK Trophy 2014.

Parløbskonkurrencen ved NHK Trophy 2014 bliver vores første head-to-head af to toppar, der hver har vundet deres første Grand Prix.

Det ene par er Meagan Duhamel og Eric Radford, som allerede har vundet SC Autumn Classic og senest Skate Canada; begge gange med +200 point scores. Parret har forbedret deres præsentation, men deres styrke er især de tekniske elementer: som de eneste udfører de side-om-side triple lutzer, og de har også tilføjet kast quad salchow.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov har også vundet to konkurrencer denne sæson med stærke fremførelser; ved Skate America scorede de kun 1.58 point mindre en Duhamel/Radford ved Skate Canada. Duoen er lidt svagere på side-om-side springene, men vi får en battle om kast quad salchow! Vinderen bliver nok det par med færrest fejl.

Cup of China-sølvvinderne Xiaoyu Yu og Yang Jin er nok favoritter til bronze. Parret er tekniske solide, og præsentationen er også forbedret, men de mangler nok modenheden til at konkurrere med top 2. Parret har en chance for finaleplads med bronze med samlet score på 175.90 point - muligt, men stadig lidt over to point bedre end deres personlige bedste.

Resten af feltet er lidt længere bagud, men Vera Bazarova og Andrei Deputat er oplagte til en 4. plads. Duoen har konkurreret tre gange denne sæson, og senest blev det til en 4. plads ved Cup of China. Parret har faktisk forbedret deres score med 12-14 point fra gang til gang, og fortsætter denne tendens kan de true til bronze.