fredag den 2. november 2018

GP Helsinki 2018 forudsigelser - Herrer

Yuzuru Hanyu efter sit friløb ved Autumn Classic 2018.

Herrernes felt ved GP Helsinki 2018 er utrolig stærkt med mange topnavne. Vi har dermed potentiale for mange flotte fremførelser eller uheldigvis mange nedsmeltninger.

Favorit er selvfølgelig den to gange regerende olympiske mester Yuzuru Hanyu. Den japanske herre er en super all-around løber med stærke spring og vidunderlig præsentation, og i dette felt har han uden tvivl det højeste scoringspotentiale. Hanyu begyndte sæsonen med en sejr ved Autumn Classic, men en sejr her er selvfølgelig ikke garanteret, da han har for vane at skøjte dårligt ved sin første GP.

Den russiske mester Mikhail Kolyada kommer fra en flot sæson, hvor han tog både bronze ved GPF, EM og VM - ved Vinter OL blev det en 8. plads. Hans styrke er uden tvivl hans ubesværede glid og eksplosive spring, men fejl som fald og pop plager ham ofte. Indtil videre har han haft en stærk sæsonstart med to sejre i Challenger serien.

Spørgsmålstegn er Boyang Jin, som tog en flot 4. plads ved OL, før en katastrofal nedmeltning i friløbet ved VM efterlod ham på en skuffende 19. plads. Han er dog to gange VM-bronzevinder, og med sine mange quads kan han altid score højt på teknikken. Hans nuværende form er ret ukendt, da denne konkurrence vil være hans sæsondebut.

Sydkoreanske Junhwan Cha ser ud til at blive sæsonens breakout stjerne hos herrerne grundet hans store potentiale i både spring og præsentation, der minder en del om træningsmakkeren Hanyu i sine unge dage. Cha tog sølv ved Autumn Classic og bronze ved Skate Canada med stærke løb, og i dette felt har han uden tvivl chance for sølv, som han har brug for hvis han vil til Finalen.

Michal Brezina har på det seneste oplevet et boost i sin springstabilitet, og det har denne sæson betydet sølv ved både U.S. Classic og Skate America. I dette felt bliver en medalje svær, da han stadigvæk kun har en slags quad i sit repertoire og samtidig ikke løber helt fejlfrit.

Mine forudsigelser
1.Yuzuru Hanyu JPN
2. Mikhail Kolyada RUS
3. Boyang Jin CHN
4. Junhwan Cha KOR
5. Michal Brezina CZE
6. Keiji Tanaka JPN
7. Andrei Lazukin RUS
8. Alexei Krasnozhon USA
9. Alexei Bychenko ISR
10. Phillip Harris GBR
11. Valtter Virtanen FIN

Se flere detaljer her.