torsdag den 7. december 2017

Papadakis/Cizeron tager føring ved GPF 2017

Dag 1 af Grand Prix Final 2017 i kunstskøjteløb sluttede med isdansernes korte danse, hvor det som forventet blev en tæt kamp i top 2.

Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron var det sidste par på isen, og de formåede at levere deres korte dans med skarphed og flair. Deres trin uden hold modtog level 3, mens de fire andre elementer fik level 4. Franskmændene modtog et personligt bedste på 82.07 point, hvilket giver dem føringen.

De forsvarende mestre Tessa Virtue og Scott Moir var også sikre i deres rockede korte dans, og de modtog samme høje levels som franskmændene. Forskellen kom GOE og programkomponenter, og canadieren måtte derfor nøjes med en 2. plads med 81.53 point, kun 0.54 point fra guld.

Maia Shibutani og Alex Shibutani modtog kun level 2 på deres rumba mønsterdans, men de andre elementer var level 4. Deres twizzles var heller ikke helt synkrone (hun havde en ekstra vending), og det kostede en smule i GOE. De er dog stadig på en solid 3. plads med 78.09 point.

De næstre tre par kunne alle leverede solide danse uden større fejl, og de er adskilt af kun 0.57 point, så her kan vi også måske se frem til nogle omrokeringer efter fridansen.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Gabriella PAPADAKIS
Guillaume CIZERON
 FRA82.07
2.Tessa VIRTUE
Scott MOIR
 CAN81.53
3.Maia SHIBUTANI
Alex SHIBUTANI
 USA78.09
4.Madison HUBBELL
Zachary DONOHUE
 USA74.81
5.Madison CHOCK
Evan BATES
 USA74.36
6.Anna CAPPELLINI
Luca LANOTTE
 ITA74.24

Se flere detaljer her.

Chen tager lille føring hos herrerne ved GPF 2017

Nathan Chen udfører sit korte program til "Nemesis".

Ingen herre var 100% fejlfri i det korte program ved Grand Prix Final 2017, og guldet er stadig meget åbent, da top 3 er adskilt af kun 4.10 point.

Forsvarende sølvvinder Nathan Chen måtte kæmpe lidt for landingen af sine quads, men han leverede dagens reneste program med quad lutz-triple tåloop, quad flip og triple axel. Highlight var hans level 4 trinsekvens, som modtog højst score mulig. Amerikaneren tager føringen med en score på 103.32 point.

VM-sølvvinder Shoma Uno havde en super start med quad flip og quad tåloop-triple tåloop, men han havde et fald på sin triple axel (som han ellers var tæt på at lande). Lutter level 4 elementer hjalp på hans score, og japaneren er nu på en 2. plads med 101.51 point.

GPF-debutant Mikhail Kolyada lagde ud med fald på quad lutz (han var dog også tæt på at lande den), men resten af hans løb var rent med en stor quad tåloop-triple tåloop og triple axel. Russeren kunne også høste høje levels, og han tager en foreløbig 3. plads med 99.22 point.

Vores anden GPF-debutant Jason Brown var ren på sin triple axel, men han havde en vending ud af sin triple flip-triple tåloop. Hans triple lutz var fin. Han tager nu en foreløbig en 4. plads, omend over 10 point fra podiet.

Sergei Voronov landede en flot quad tåloop-triple tåloop, men han var stram på triple lutz og havde vending ud af triple axel. Adam Rippon havde en fin triple flip-triple tåloop og triple axel, men hans triple lutz blev kendt underroteret. De to herrer er på en 5. og 6. plads.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Nathan CHEN USA103.32
2.Shoma UNO JPN101.51
3.Mikhail KOLYADA RUS99.22
4.Jason BROWN USA89.02
5.Sergei VORONOV RUS87.77
6.Adam RIPPON USA86.19

Se flere detaljer her.

Savchenko/Massot vinder kort program ved GPF 2017

Savchenko/Massot udfører deres korte program "The Man".

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Final 2017 begyndte med parløbernes korte program, og her fik vi nogle overraskende småfejl her og der, og det betyder at vi kan få en særdeles tæt kamp om guld.

Tyske Aljona Savchenko og Bruno Massot er vendt tilbage til forrige sæsons korte program, og det ser ud til at være en god idé, da de løb fejlfrit med triple twist, side-om-side triple salchow og kast triple lutz. Parret opnåede et sæsons bedste på 79.43 point, hvilket giver dem føringen.

Forsvarende mestre Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov lagde ud med en flot triple twist, men hun måtte kæmpe en smule for side-om-side triple tåloop. Deres kast triple loop var dog fin, og alle elementer var lutter level 4. Russerne er på en tæt 2. plads med 78.83 point.

Verdensmestrene Wenjing Sui og Cong Han havde en dårlig start, da han havde et overraskende fald på side-om-side triple tåloop. De kom dog igen og leverede resten af elementer til høj kvalitet inklusiv triple twist og kast triple flip. Forhåndsfavoritterne er nede på en 3. plads med 75.82 point.

Efter triple twist havde Ksenia Stolbova og Fedor Klimov et freak fald fra hende, men ellers var deres elementer rene. Meagan Duhamel og Eric Radford havde et par småfejl, da han havde to fødder på side-om-side triple lutz og hun step-out på kast triple lutz. Hos Xiaoyu Yu og Hao Zhang havde hun fald på side-om-side triple tåloop, men deres andre elementer var solide. De tre par er på en 4. til 6. plads.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Aljona SAVCHENKO
Bruno MASSOT
 GER79.43
2.Evgenia TARASOVA
Vladimir MOROZOV
 RUS78.83
3.Wenjing SUI
Cong HAN
 CHN75.82
4.Ksenia STOLBOVA
Fedor KLIMOV
 RUS73.15
5.Meagan DUHAMEL
Eric RADFORD
 CAN72.18
6.Xiaoyu YU
Hao ZHANG
 CHN70.15

Se flere detaljer her.

Trusova sætter rekord mod føring ved JGPF 2017

Alexandra Trusova udfører sit korte program til "Big Spender" og "Jumpin' Jack".

Vi havde et yderst stærkt felt hos damerne ved Junior Grand Prix Final 2017, hvor alle seks damer kunne løbe rene programmer med høj sværhedsgrad.

Første-seedede Alexandra Trusova havde et superbt program, hvor hun kunne udføre triple flip-triple loop, triple lutz og double axel i anden halvdel. Derudover var både piruetter og trin lutter level 4. Hendes score på 73.25 point er en ny juniorrekord og giver hende føringen.

Alena Kostornaia udførte et elegant løb af høj kvalitet, inklusiv alle spring i anden halvdel med bl.a. triple flip-triple tåloop og triple lutz. Et nyt personligt bedste på 71.65 point var en rekord indtil træningsmakker Trusova slog den. Kostornaia er nu på en foreløbig 2. plads.

Top 3 rundes af med endnu en Tutberidze-elev, Anastasia Tarakanova. Hun lagde ud med en fin triple flip-triple tåloop og havde triple lutz og double axel i anden halvdel. Et nyt personligt bedste på 67.90 point giver hende en 3. plads.

Den eneste ikke-russer i feltet, japanske Rika Kihara, lagde ud med en nem double axel og havde triple flip-triple tåloop og triple lutz i anden halvdel, omend hun måtte kæmpe en lille smule på lutzen. Hun er i medaljerækkevidde med en 4. plads med et nyt personligt bedste på 66.82 point.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Alexandra TRUSOVA RUS73.25
2.Alena KOSTORNAIA RUS71.65
3.Anastasia TARAKANOVA RUS67.90
4.Rika KIHIRA JPN66.82
5.Daria PANENKOVA RUS65.65
6.Sofia SAMODUROVA RUS65.01

Se flere detaljer her.

Krasnozhon vinder kort program ved JGPF 2017

Krasnozhon udfører sit korte program "Korobushka" ved Finalen.

De næste på isen ved Junior Grand Prix Final 2017 var herrerne, og heraf kunne især top 3 leverede stærke korte programmer. Ikke meget adskiller top 4, så også her kan der ske store ændringer efter friløbet.

Amerikanske Alexei Krasnozhon havde sit hidtil bedste korte program og samtidig det sværeste planlagte indhold i feltet. Han løb fejlfrit med triple lutz og triple axel til start, og med en flot triple flip-triple loop i anden halvdel. Han tager dermed føringen med et nyt personligt bedste på 81.33 point.

En anden Alexei, nemlig Alexey Erokohov var også ren på springene med triple axel samt i anden halvdel triple flip-triple tåloop og triple lutz. Han var dog lidt langsom på sin parallelpiruette med fodskifte. Russeren er på en 2. plads med 78.39 point.

På hjemmebane kunne Mitsuki Sumoto løbe et flot program med triple axel, triple flip-triple tåloop og triple lutz. Japaneren havde også problemer med sin piruetter i parallel, som modtog lave levels. Et nyt personligt bedste på 77.10 point giver ham en 3. plads.

Makar Ignatov kunne lande triple axel og triple lutz fint, men han måtte sætte hånd på landingen af sin triple flip-triple tåloop. Russeren er stadig i medaljerækkevidde med sin 4. plads.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Alexei KRASNOZHON USA81.33
2.Alexey EROKHOV RUS78.39
3.Mitsuki SUMOTO JPN77.10
4.Makar IGNATOV RUS75.78
5.Camden PULKINEN USA70.90
6.Andrew TORGASHEV USA64.73

Se flere detaljer her.

Panfilova/Rylov tager snæver føring ved JGPF 2017

Panfilova/Rylov udfører deres korte program "Black Velvet" i Nagoya.

Junior Grand Prix Finalen 2017 begyndte i dag med parløbernes korte programmer, hvor de fleste kunne levere solide fremførelser. Kampen om medaljer bliver tæt, da de seks par er adskilt af under fem point, og top 4 af kun 1.34 point!

Russiske Panfilova/Rylov var det eneste par i top 3 til at løbe uden fejl, og de tager føringen med et nyt personligt bedste på 60.81 point. Juniorverdensmestrene Alexandrovskaya/Windsor havde hånd på kast triple loop, men de andre elementer var solide. Australierne tager en tæt 2. plads med 60.26 point.

Pavliuchenko/Khodykin var de eneste til at opnå level 4 på alle elementer - og de var af høj kvalitet - og de ville uden tvivl have taget føringen, hvis hun ikke havde faldet på en sen kast triple loop. De er på en 3. plads med 59.51 point. Regerende Junior VM-bronzevindere Gao/Xie undgik større fejl, men de mistede nogle point pga. indvendigt skær på side-om-side double lutz. De er stadig i medaljerækkevidde med en 4. plads.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Apollinariia PANFILOVA
Dmitry RYLOV
 RUS60.81
2.Ekaterina ALEXANDROVSKAYA
Harley WINDSOR
 AUS60.26
3.Daria PAVLIUCHENKO
Denis KHODYKIN
 RUS59.51
4.Yumeng GAO
Zhong XIE
 CHN59.47
5.Anastasia POLUIANOVA
Dmitry SOPOT
 RUS57.28
6.Aleksandra BOIKOVA
Dmitrii KOZLOVSKII
 RUS55.92

Se flere detaljer her.