onsdag den 21. marts 2018

Kostner tager snæver føring ved VM 2018

Carolina Kostner udfører sin himmelpiruette i det korte program.

Konkurrencen ved VM 2018 i kunstskøjteløb begyndte i dag i Milano med damernes korte programmer. Niveauet var højt, men et par småfejl her og der medførte nogle uventede placeringer.

Hjemmefavorit Carolina Kostner havde sit livs løb, da hun skøjtede fejlfrit med triple flip-triple tåloop, triple loop og double axel samt lutter level 4 elementer. Hendes flotte præsentation betød masser af 10-taller i komponenterne, og et nyt personligt bedste på 80.27 point giver hende føringen.

Den olympiske mester Alina Zagitova var lidt stram på landingen af triple lutz-triple loop og måtte sætte foden ned, men både triple flip og double axel var af god kvalitet og også i anden halvdel. Russeren vandt den tekniske score, men samlet tager hun en tæt andenplads med 79.51 point. Hun er stadig favorit til guldet, da de 0.76 point let kan vindes tilbage i friløbet.

Satoko Miyahara havde en lidt lav kombination, og bagenden blev da også kendt som triple lutz-triple tåloop (<). Resten af hendes løb inklusiv triple loop var af smuk kvalitet, og den japanske mester indtager nu en tredjeplads med 74.36 point.

OL-bronzevinder Kaetlyn Osmond havde at lidt usikkert løb; triple flip-triple tåloop var flot, men hun havde hånd på triple lutz (!) og step-out og hånd på double axel. Canadieren er stadig i medaljeposition med 72.73 point på en 4. plads.

Russiske Maria Sotskova havde et rent løb med triple lutz-triple tåloop og triple flip, men kvaliteten var lidt lavere end topløbernes, hvilket medførte lavere GOE. Hun er på en 5. plads med 71.80 point.

Efter et skuffende Vinter OL kunne Gabrielle Daleman komme igen med et rent kort program i dag. Blandt andet fik hun maksimal GOE for hendes eksplosive triple tåloop-triple tåloop. Den canadiske mester er nu på en tæt 6. plads med et sæsons bedste på 71.61 point.

Amerikanske Bradie Tennell løb rent med triple lutz-triple tåloop og triple loop, og hun sidder nu på en 7. plads med 68.76 point i sin VM-debut.

Både Wakaba Higuchi og Mirai Nagasu havde problemer med deres 3-3 med henholdsvis fald og nedgradering (3T<<). De er på en 8. og 9. plads, men de har en chance for at rykke op med gode friløb.

Top 24 går videre til de lange programmer, som finder sted fredag aften.