tirsdag den 26. januar 2010

Tripel axel mania

Wow! Mao Asada siger, at hun er i bedre form end nogensinde, og man er nødsaget til at tro hende: hun forsøgte tripel axelen 17 gange i sin 40 minutters træning i dag (kilde: The Canadian Press).

4CC forudsigelser - Herrer

Adam Rippon vil klart være fanfavoritten i Sydkorea, da han træner sammen med deres nationalhelt Yuna Kim. (Foto: daylife.com)

USA sender et stærkt herrehold til 4CC, da alle har chance til at vinde en medalje. Ryan Bradley havde et superbt langt program ved de nationale mesterskaber, og et lignende program vil sikkert give ham medalje her. Adam Rippon er meget populær i Sydkorea, så måske publikum kan få ham til at præstere lidt ekstra? Brandon Mroz har ikke haft sin bedste sæson, så han håber i hvert fald på at ende sæsonen med en medalje.

Fra Canada har vi Kevin Reynolds, Shawn Sawyer og Joey Russell, der alle også missede en tur til OL. Reynolds har altid de svære spring, og han landede faktisk hele 2 quads i sit lange program ved de nationale mesterskaber. Sawyer vandt sølv ved denne sæsons Skate America, så potentialet er der.

Bare 16-årige Denis Ten fra Kazakhstan blev spået en stor fremtid, da han overraskende endte på en 8. plads ved sidste VM. Denne sæson har han vist glimt af genialitet, men har været plaget af usikkerhed på sine spring.

Den regerende Junior Grand Prix Finalesølvmedalist Nan Song gør sin seniordebut, og en gentagelse af sine programmer fra JGPF kunne måske være nok til en medalje.

Japan sender ingen af deres topherrer, men Tatsuki Machida, Kento Nakamura og Yasuharu Nanri vil alle være underdogs til en medalje.

Mine forudsigelser
Guld - Adam Rippon USA
Sølv - Ryan Bradley USA
Bronze - Denis Ten KAZ

Se hele listen af deltagere her.

4CC forudsigelser - Parløb

Dan Zhang og Hao Zhang håber selvfølgelig på guld ved Four Continents. (Foto: daylife.com)

Med mindre en nedsmeltning finder sted, burde guldet gå til regerende VM sølvmedalister Dan Zhang og Hao Zhang. Parret, der vandt bronze sidste år, har dog haft en usædvanlig dårlig sæson og er efter Shen og Zhaos comeback blevet degraderet par nr. 3 i Kina. I morgen vil de dog være par nr. 1, da de er det eneste deltagende par, som også kommer til at deltage ved OL. Parret har som tidligere nævnt skiftet tilbage til deres gamle korte program fra 07-08 sæsonen, og det lyder som en god idé at få det gennemøvet inden OL, hvor de er regerende sølvmedalister.

De andre medaljefavoritter er amerikanske Keauna McLaughlin og Rockne Brubaker, der endte på en skuffende 5. plads ved de nationale mesterskaber og dermed ikke kvalificerede sig til OL. Forhåbentlig slutter de sæsonen på en høj note. Canadiske Meagan Duhamel og Craig Buntin missede også en tur til OL i hvad der måske vil blive deres sidste sæson sammen, så en medalje her vil måske være en lille trøstepræmie.

Underdogs vil være Caitlin Yankowskas og John Coughlin, de regerende Junior Grand Prix sølvmedalister Narumi Takashi og Mervin Tran, Mylene Brodeur og John Mattatall og de to andre kinesiske par Huibo Dong og Yimin Wu og Yue Zhang og Lei Wang.

Mine forudsigelser
Guld - Dan Zhang/Hao Zhang CHN
Sølv - Keauna McLaughlin/Rockne Brubaker USA
Bronze - Meagan Duhamel/Craig Buntin CAN

Se hele listen af deltagere her.

4CC forudsigelser - Damer

Mao Asada er guldfavoritten i damernes disciplin. (Foto: daylife.com)

Alles øjne vil være på Mao Asada og hendes tripel axel. Asada har valgt at deltage i dette års 4CC som forberedelse til OL, da hun endnu ikke har formået at skøjte to solide rene programmer denne sæson. Ved de nationale mesterskaber landede hun både en tripel axel i det korte (som dog blev nedgraderet) og i det lange, så hun håber nok på at vise et nyt forbedret jeg foran de internationale dommere og genvinde sin status som OL guldfavorit. Det store spørgsmål er, om hun vil forsøge 2 tripel axeler i sit lange program?

Skulle Asada fejle burde guldet gå til landsmanden Akiko Suzuki, der indtil videre har haft sin gennembrudssæson. Grand Prix Finale bronzemedalisten har sæsonens højeste score blandt deltagerne og burde uden større besvær vinde sin første ISU mesterskabsmedalje.

Der vil blive stor kamp om bronzemedaljen. Den regerende japanske junior sølvmedalist Haruka Imai kan måske gøre podiet fuldendt japansk. Caroline Zhang, der endte på en skuffende 11. plads ved de amerikanske mesterskaber, har valgt at deltage på trods af en rygskade. Zhang endte på en respektabel 4. plads ved 4CC sidste år. Hendes landsmænd Alexe Gilles og Amanda Dobbs gør deres senior ISU mesterskabsdebut og har også chance for medalje. Canadierne Amélie Lacoste, Myriane Samson og Diane Szmiett er også bronzefavoritter.

Kinesiske Yan Liu er den tredje kommende OL-atlet, der har valgt at deltage, så hun håber selvfølgelig på et godt resultat. Koreanske Na-Young Kim endte på en 4. plads i 2008, hvor 4CC også blev afholdt i Sydkorea, så måske hjemmebanefordelen kan hjælpe hende igen?

Mine forudsigelser
Guld - Mao Asada
Sølv - Akiko Suzuki
Bronze - Myriane Samson

Se listen af deltagerne her.

4CC forudsigelser - Isdans

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje er en af favoritterne til guld (Foto: daylife.com)

Isdans er ikke særligt populært udenfor Europa og Nordamerika, og dette betyder at kun 12 isdansepar vil deltage i dette års 4CC. Som sædvanligt vil medaljefavoritterne i isdans komme fra enten USA eller Canada (i hele 4CC's historie er medaljerne kun gået til USA og Canada).

Team Canada består af Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, Kharis Ralph og Asher Hill samt Allie Hann-McCurdy og Michael Coreno, hvor Weaver og Poje er favoritter til guld. De canadiske bronzemedalister har denne sæson vundet bronze Skate Canada, hvilket gør dem til det eneste isdansepar i konkurrencen med en senior Grand Prix medalje på deres resumé.

Team USA har ikke haft særlig lang forberedelsestid, da de amerikanske mesterskaber først sluttede i søndags. De regerende junior verdensmestre Madison Chock og Greg Zuerlein vil helt klart være medfavoritter til guldet, mens landsmændene Madison Hubbell og Keiffer Hubbell samt Jane Summersett og Todd Gilles har chance for sølv og bronze.

Mine forudsigelser
Guld - Kaitlyn Weaver/Andrew Poje CAN
Sølv - Madison Chock/Greg Zuerlein USA
Bronze - Madison Hubbell/Keiffer Hubbell USA

Se hele listen af deltagerne her.

Nancy Kerrigans far dør

Nancy Kerrigans far, Daniel Kerrigan, døde i søndags af et hjerteanfald efter at være overfaldet af sin søn Mark Kerrigan. Daniel og Mark kom angiveligt op i et skænderi, da Daniel nægtede sin søn at bruge telefonen. Sønnen greb derefter faren om halsen, indtil han faldt om. Mark Kerrigan blev sigtet for overfald og legemsbeskadigelse, men han nægtede sig skyldig og sidder fængslet mod kaution for 10.000 dollars.

Nancy Kerrigan er Vinter OL sølv- og bronzemedalist, men hun er formentlig mest kendt for at være den kunstskøjteløber, der blev overfaldet af Tonya Harding og dennes eksmand, Jeff Gilloly, under træningen til de amerikanske mesterskaber i 1994.

(kilde: Boston Herald)