torsdag den 2. november 2017

Cup of China 2017 forudsigelser - Parløb

Sui/Han, Marchei/Hotarek og Yu/Zhang er blandt favoritterne i parløb.

På papiret er værtsnation Kina favoritter til guld og sølv ved Cup of China 2017, mens bronze er vidt åben mellem flere par.

Efter to år med VM-sølv blev det endelig til guld ved VM 2017 for kinesiske Wenjing Sui og Cong Han, som gør deres sæsondebut på hjemmebane. Parret deltog ikke i forrige sæsons GP'er pga. hendes fodoperationer, og som altid betyder det, at hun til tider kan lave fejl på side-om-side springene. Til gengæld er duoen normalt altid stærke på parelementer, som inkludere eksplosive kast og quad twist.

Landsmænd Xiaoyu Yu og Hao Zhang havde deres debut som par forrige sæson, og de var yderst succesfulde med GP-sølv og guld, sølv ved Finalen og en 4. plads ved VM. Parret har en ren og flot teknik på parelementerne, og deres side-om-side plejer også at være stabile, omend en upgrade denne sæson gjorde dem lidt ustabile ved Cup of Nice, som de stadig vandt.

Bronze virker åben mellem tre par, som har scoret ens indtil videre i sæsonens konkurrencer. Valentina Marchei og Ondrej Hotarek begyndte sæsonen solidt med bronze ved Lombardia Trophy, før de med to stærke løb kunne snuppe en 4. plads ved Rostelecom Cup. Italienerne er gode performere, og de kan uden tvivl snuppe deres første GP-medalje, hvis de kan undgå de typiske småfejl.

Landsmænd Nicole Della Monica og Matteo Guarise har også haft en flot sæson indtil videre med to sølvmedaljer i Challenger Serien. Parret har støt og roligt forbedret sig, men de kan også nogle gange have urene landinger på spring og kast.

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro deltog ikke i forrige sæsons GP'er grundet hendes hjernerystelse, men de kom igen og tog bronze ved de nationale mesterskaber. Parret havde en god sæsonstart med en sejr ved US Classic, men man kan altid lidt frygte et styrt på deres twist eller løft.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Xiaoyu Yu / Hao Zhang CHN
3. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
4. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
5. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
6. Ashley Cain / Timothy Le Duc USA
7. Mingyang Zhang / Bowen Song CHN

Se flere detaljer her.

Cup of China 2017 forudsigelser - Herrer

Fernandez, Jin, Kolyada og Zhou er blandt favoritterne hos herrerne.

Vi har én storfavorit hos herrerne ved Cup of China 2017, men derudover virker feltet lidt mere tæt med mulighed for store variationer mellem det korte program og friløbet.

Favorit er fem gange Europamester Javier Fernandez, som indtil videre har haft en stærk sæson med en sejr ved Autumn Classic og Japan Open. Forrige sæson vandt han begge sine GP'er, men ved både GPF og VM måtte han nøjes med en 4. plads, da 2+ quad herrerne havde stærke løb. Tidligt i sæsonen vil hans stabilitet på quad tåloop og quad salchow formentlig være nok, men hvis konkurrenter mod forventning har rene løb, kan de måske true spanieren.

Regerende VM-bronzevinder Boyang Jin har taget sølv ved Cup of China de to foregående år, og han er nok igen sølvfavorit. Den springstærke kineser forsøger tre slags quads, og han er langsomt blevet stærkere på præsentationen. Jin begyndte sæsonen med en sejr ved Finlandia Trophy, omend han hverken vandt det korte eller lange program grundet en del rodede landinger.

Juniorverdensmester Vincent Zhou gør sin senior GP-debut, og ligesom Jin håber han på at mange quads (4 forskellige) kan få ham hurtig til tops. Amerikaneren startede sæsonen med sølv ved Finlandia Trophy, hvor han viste, at han stadig har tendens til at underrotere sine quads, men samtidig at han er en trussel, når han lander dem rent.

Den tredje quad lutz herre i feltet er Mikhail Kolyada, som tog bronze ved Rostelecom Cup trods adskillige fald. Russeren har konkurreret tre gange denne sæson, og indtil videre har han vist stor variation mellem sit korte og lange program. Hans eksplosive og rene teknik betyder dog ofte, at han kan opnå flotte scores trods urene landinger.

Max Aaron har været en smule i baggrunden af sine landsmænd de seneste sæsoner, og ved de amerikanske mesterskaber blev det kun en skuffende 9. plads. Han ser dog ud til at gøre et ekstra push denne sæson, og ved sæsonåbneren US Classic landede han både quad salchow og quad tåloop og tog sølv med en høj score.

Cup of China mesteren fra 2013, Han Yan, har i lang tid døjet med skader og tilhørende skuffende løb. Han er ellers en god all-round løber med godt grundløb og store spring, og han er derfor i topform i stand til at score højt. Kineseren havde en lovende sæsonstart med guld ved Cup of Nice.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Boyang Jin CHN
3. Mikhail Kolyada RUS
4. Vincent Zhou USA
5. Max Aaron USA
6. Han Yan CHN
7. Alexander Majorov SWE
8. Grant Hochstein USA
9. He Zhang CHN
10. Kevin Reynolds CAN
11. Keiji Tanaka JPN
12. Alexander Petrov RUS

Se flere detaljer her.