mandag den 14. februar 2022

Vinter OL 2022 forudsigelser - Kvinder

Kamila Valieva, Alexandra Trusova og Anna Shcherbakova er medaljefavoritterne hos kvinderne.
 
Kvindernes konkurrence ved Vinter OL 2022 har nu været overskygget af dopingkontrovers siden holdkonkurrencens afslutning. Guldfavorit Kamila Valieva får lov til at deltage, men hendes deltagen får mange til at tvivle på Legenes integritet.

Den russiske olympiske komité er favoritter til at tage hele podiet, ledt an af 15-årige Kamila Valieva. Hun er ubesejret denne sæson med to GP-sejre, en national titel, EM-guld og senest sejre i holdkonkurrencen - på vejen har hun sat adskillige nye rekorder. Med triple axel, quad tåloop og quad salchow i sit repertoire er hun uovervindelig hvis hun løber nogenlunde rent - men kan hun holde hovedet koldt midt i dopingskandalen?

Den regerende verdensmester Anna Shcherbakova har haft gode resultater denne sæson med to GP-sejre og sølv ved EM, men faktisk har hun haft nogle problemer med sin 3-3 i det korte program og quad(s) i friløbet, og det gør hende en smule sårbar. Med solide løb er hun dog favorit til at tage sølvet - rygterne går dog på, at hun har skadet sin ankel, da de seneste træningspas i Beijing ikke er gået godt.

Den tredje russer Alexandra Trusova har arsenalet til at tage guldet, men indtil videre har hun ikke været noget nær ren nok. Den regerende VM- og EM-bronzevinder forsøger både triple axel i det korte program og hele fem quads i friløbet, men fald/pop på nogle af disse er forventet. Med hendes høje sværhed planlagt er hun dog stadig favorit at tage en medalje.

Resten af feltet kan øjne en medalje, hvis en af russerne efter konkurrencen bliver diskvalificeret eller bukker under for presset. Kaori Sakamoto tog en flot 6. plads ved sin OL-debut i Pyeongchang, men hun er sidenhen også blevet en flot performer. Den japanske mester har været ret stabil denne sæson med sine eksplosive triple spring; ved holdkonkurrencen leverede hun et rent og superbt friløb.

Landsmand Wakaba Higuchi gør sin OL-debut, og med en triple axel i sit repertoire har hun potentialet til at overraske. Ved holdkonkurrencen leverede hun et rent kort program - dog uden triple axel - men i den individuelle konkurrence skal hun satse, hvis hun vil have en chance for en medalje. Hendes største svaghed er hendes tendens til at poppe spring, når det allermest gælder.

Sydkoreanske Young You har også en triple axel i sit repertoire, og den hjalp hende med at vinde to GP-bronzemedaljer. Ved det nylige afholdte 4CC havde hun dog store problemer med springet og endte på en skuffende 6. plads. Hvis hun kan holde sammen på nerverne, har hun dog potentialet til at placere højt.

USA sender en trio, men det bliver svært for dem at tage en medalje grundet deres lavere sværhed. Deres største håb ligger hos Alysa Liu, som forsøger triple axelen - hun har dog endnu ikke landet springet succesfuldt denne sæson. Den amerikanske mester Mariah Bell kan have problemer med sin 3-3, men til gengæld er hun typisk solid på sine triple spring. Karen Chen scorer typisk lavere grundet sine problemer med underrotationer, men flot præsentation og piruetter kan hjælpe hende med at toppe sin 11. plads fra sidste OL.

Hold også øje med belgiske Loena Hendrickx, som burde toppe sin 16. plads fra sidste OL. Denne sæson er det blevet til en GP-bronze og en solid 4. plads ved EM, omend hendes friløb ikke gik så godt som forventet.

Mine forudsigelser
1. Kamila Valieva ROC
2. Anna Shcherbakova ROC
3. Alexandra Trusova ROC
4. Kaori Sakamoto JPN
5. Wakaba Higuchi JPN
6. Young You KOR
7. Loena Hendrickx BEL
8. Alysa Liu USA
9. Mariah Bell USA
10. Madeline Schizas CAN

Se flere detaljer her.

Papadakis/Cizeron tager OL-guld i isdans

Papadakis/Cizeron udfører deres fridans til "Elegie".

Isdansernes konkurrence ved Vinter OL 2022 sluttede i nat isdansernes fridans. Niveauet var højt, og der var potentiale for overraskelser - men podiet dansede til deres højeste niveau, så der var ingen overraskelser i toppen.

Førerne Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron var det sidste par på isen, men franskmændene var rolige og fik leveret en fridans, der var lige så meget dans og kunst som det var en sport. Deres trinsekvenser og rotationsløft var level 3, mens de resterende elementer blev tildelt level 4. De fik det hele til at se let ud, og derfor blev de overøset med høje GOE og komponenter. Deres FD score på 136.15 point er en ny rekord, og samlet tog de deres ventede olympiske guld.

Rivalerne Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov havde en stærk dans til klassisk musik, der highlightede deres styrker. De opnåede høje levels; level 3 på trin, level 4 på resten. Russerne opnåede en FD score på 131.66 point, hvilket sikrede dem sølvet.

Madison Hubbell og Zachary Donohue leverede en lyrisk og elegant fridans, hvor de fik leveret alle deres elementer med ubesværet power. Duoen opnåede samme høje levels som russerne, men de fik dog et fradrag for et for langt løft. Fradraget gjorde dog ingen forskel i placeringen. Et nyt personligt bedste på 130.89 point var mere end nok til at sikre dem bronze i deres måske sidste konkurrence.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates udførte deres kreative alien fridans med god skarphed og udtryk. Parret opnåede også høje levels, og deres FD score på 130.63 point var meget tæt Hubbell/Donohue. Samlet var de dog for langt bagud til at udgøre en trussel - de forblev på en 4. plads.

Italienske Charlene Guignard og Marco Fabbri havde en smuk og jagende fremførelse af deres fridans. De kunne rykke op til en lidt overraskende - men flot - samlet 5. plads. 

Alexandra Stepanova og Ivan Bukin havde en stærk dans indtil deres afsluttende koreografiske slide, som de vaklede på. De kostede dem nogle point og nok en placering. Russerne rykkede ned til en 6. plads.

De regerende VM-bronzevindere Piper Gilles og Paul Poirier havde nogle små usikkerheder i deres fridans. Den tydeligste var på kombinationsløftet, som de dog fik kamufleret nogenlunde. De var tydeligvis ikke tilfredse med deres fremførelse, som medførte at de faldt til en skuffende 7. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsRDFD
1PAPADAKIS Gabriella / CIZERON Guillaume
FRA
226.9811
2SINITSINA Victoria / KATSALAPOV Nikita
ROC
220.5122
3HUBBELL Madison / DONOHUE Zachary
USA
218.0233
4CHOCK Madison / BATES Evan
USA
214.7744
5GUIGNARD Charlene / FABBRI Marco
ITA
207.0575
6STEPANOVA Alexandra / BUKIN Ivan
ROC
205.0758
7GILLES Piper / POIRIER Paul
CAN
204.7867
8SMART Olivia / DIAZ Adrian
ESP
199.1196
9FOURNIER BEAUDRY Laurence / SOERENSEN Nikolaj
CAN
192.35811
10FEAR Lilah / GIBSON Lewis
GBR
191.64109
11HAWAYEK Kaitlin / BAKER Jean-Luc
USA
189.741110
12WANG Shiyue / LIU Xinyu
CHN
184.421212
13LAJOIE Marjorie / LAGHA Zachary
CAN
181.021313
14DAVIS Diana / SMOLKIN Gleb
ROC
179.821414
15TURKKILA Juulia / VERSLUIS Matthias
FIN
173.881615
16TASCHLEROVA Natalie / TASCHLER Filip
CZE
168.321717
17KALISZEK Natalia / SPODYRIEV Maksym
POL
167.311520
18GARABEDIAN Tina / PROULX SENECAL Simon
ARM
167.031916
19KAZAKOVA Maria / REVIYA Georgy
GEO
164.331819
20NAZAROVA Oleksandra / NIKITIN Maksym
UKR
162.872018
Final Not Reached
21MUELLER Katharina / DIECK Tim
GER
65.4721
22KOMATSUBARA Misato / KOLETO Tim
JPN
65.4122
23RAMANAUSKAITE Paulina / KIZALA Deividas
LTU
58.3523

Se flere detaljer her.