torsdag den 5. december 2013

GP Final 2013 videoer - Damer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af damernes korte programmer her.

Mao Asada (JPN)
SP: 72.36 (#1). Musik: "Nocturne in E flat major op. 9, no. 2" - Andante af Frederic Chopin


Adelina Sotnikova (RUS)
SP: 68.38 (#2). Musik: "Habanera" (fra Carmen Suite) af Georges Bizet


Ashley Wagner (USA)
SP: 68.14 (#3). Musik: "Shine On You Crazy Diamond" af Pink Floyd


Asada tager føring ved GPF med stærk fremførelse

Mao Asada reagerer efter et succesfuldt kort program.

I modsætning til herrernes så vi højt de niveau fra alle damernes i deres korte programmer ved Grand Prix Finalen 2013.

Hjemmefavorit Mao Asada leverede en smuk fremførelse med triple axel, triple flip og triple loop-double loop. Triple axelen havde umiddelbart en ren landing, men den blev kendt underroteret af det tekniske panel. En score på 72.36 point giver hende stadig en føring på knap 4 point.

Adelina Sotnikova valgte at spille mere sikker, og den strategi viste sig at være klog; hun løb nemlig et rent program med en enorm triple tåloop-triple tåloop, triple flip og double axel samt level 4 elementer. Et nyt personligt bedste på 68.38 point betyder en 2. plads.

Ligeledes imponerende var amerikanske Ashley Wagner, som også løb rent med bl.a. triple flip-triple tåloop og triple loop. Hendes score på 68.14 point giver hende en meget tæt 3. plads.

Julia Lipnitskaia fik leveret triple (f)lutz-triple tåloop, double axel og triple flip uden problemer. Hendes overnaturlige himmelpiruette modtog dog "kun" level 3. Landsmand Elena Radionova løb et rent program med bl.a. triple lutz-triple tåloop og triple loop. De to piger er på en 4.- og 5. plads.

Kun Anna Pogorilaya havde en springfejl i dag. Ligesom ved TEB floppede hun komplet axelen, men de andre elementer var fejlfrie. Hun er på en 6. plads med 59.81 point.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
72.361
2Adelina SOTNIKOVA

RUS
68.382
3Ashley WAGNER

USA
68.143
4Julia LIPNITSKAIA

RUS
66.624
5Elena RADIONOVA

RUS
64.385
6Anna POGORILAYA

RUS
59.816

Se flere detaljer her.

GPF 2013 videoer - Herrer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten af herrernes korte programmer her.

Yuzuru Hanyu (JPN)
SP: 99.84 (#1). Musik: "Parisian Walkways" af Gary Moore


Patrick Chan (CAN)
SP: 87.47 (#2). Musik: "Elegie in E-Flat Minor" af Sergei Rachmaninov


Nobunari Oda (JPN)
SP: 80.94 (#3). Musik: Cotton Club af John Barry


Hanyu vinder kort program ved GPF med rekord score

Yuzuru Hanyu udfører en donut-piruette i sin korte program.

Seniorkonkurrencen ved Grand Prix Finalen 2013 begyndte med herrernes korte programmer. De fleste herrer havde problemer, men der var én, som mere end leverede.

Hjemmefavorit Yuzuru Hanyu havde sit livs løb, hvor han ubesværet fik landet en quad tåloop, samt en stor triple axel og triple lutz-triple tåloop i anden halvdel. Kun den afsluttende kombinationspiruette var en smule ucentreret og blev "kun" tildelt level 3. Hans SP score på 99.84 point er en ny verdensrekord, og han tager nu en føring på over 12 point.

Patrick Chan lagde godt ud med en quad tåloop-triple tåloop, men problemer fulgte efter: han snublede ud af triple axelen og doublede dernæst sin solo lutz. Gode levels og præsentation holder ham på en solid 2. plads.

Lidt omvendt begyndte Nobunari Oda med et fald på en quad tåloop (underroteret), men han kom godt igen med en ren triple axel og triple lutz-triple tåloop. Han Yan landede en triple axel, men han faldt også på sin quad tåloop, og kombinationen blev kun en triple lutz-double tåloop. De to herrer er begge i bronzeposition med en hhv. 3.- og 4. plads.

De to sidste herrer skuffede. Maxim Kovtun havde store fejl på alle spring: step-out på en quad salchow i planlagt kombination, fald på quad tåloop, og en singlet axel. Han er på en fjern 5. plads.

Tatsuki Machida lavede en dum fejl, da han doublede sin planlagte quad tåloop og dernæst fik sin triple lutz-double tåloop kendt ugyldig (double tåloopen blev gentaget). Han er nu sandsynligvis uden medaljerækkevidde med en sin 6. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuzuru HANYU

JPN
99.841
2Patrick CHAN

CAN
87.472
3Nobunari ODA

JPN
80.943
4Han YAN

CHN
77.754
5Maxim KOVTUN

RUS
68.925
6Tatsuki MACHIDA

JPN
65.666

Se flere detaljer her.

JGP Final 2013 - dag 1

Nathan Chen ligger på en 3. plads efter herrernes korte programmer (foto: Getty).

Junior Grand Prix Finalen 2013/14 begyndte i morges med damernes, herrernes og parløbernes korte programmer, og der var en del overraskelser at finde. Husk, at du kan se alle videoer på ISU Junior Grand Prix.

Junior Damer
De russiske damernes dominerede. Maria Sotskova leverede et rent program med triple lutz-triple tåloop, samt en double axel og triple loop i anden halvdel. Et nyt personligt bedste på 61.29 point giver hende en snæver føring.

Serafima Sakhanovich leverede også et rent program med alle triple spring i anden halvdel, deriblandt triple flip-triple tåloop. Evgenia Medvedeva løb også rent med en triple flip-triple tåloop, men tre elementer var "kun" level 3. De to piger er også i guldrækkevidde med en tæt 2.- og 3. plads.

Resten af feltet er ret langt bagud. Alexander Proklova havde step-out på en underroteret triple lutz, og den tilføjede triple talte derfor ikke med. Hun er på en 4. plads med 51.27 point.

Begge amerikanske damer skuffede med en fjern 5.- og 6. plads. Polina Edmunds havde hånd på en triple lutz i en ellers planlagt 3-3 kombination, og hun faldt på triple loop. Angela Wang faldt på sin triple lutz i planlagt kombination og singlede sin loop.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Maria SOTSKOVA

RUS
61.291
2Serafima SAKHANOVICH

RUS
60.562
3Evgenia MEDVEDEVA

RUS
58.753
4Alexandra PROKLOVA

RUS
51.274
5Polina EDMUNDS

USA
48.205
6Angela WANG

USA
44.696

Junior Herrer
Hjemmebanefavorit Keiji Tanaka imponerede med et rent program med triple axel, triple flip-triple tåloop og triple loop. Japaneren kunne score et nyt personligt bedste på 73.63 point, hvilket giver ham en foreløbig føring.

De næste fire herrer er dog ikke langt bagud. Adian Pitkeev løb også et rent program med bl.a. triple axel og triple lutz-triple tåloop, og et nyt personligt bedste giver russeren en 2. plads.

Amerikanske Nathan Chen fik faktisk landet en triple axel, men han faldt desværre på sin triple lutz-triple tåloop. Stærke piruetter og præsentation betyder en 3. plads.

Alexander Petrov udførte alle sine fire triple spring rent, men hans piruetter var ikke af så høj kvalitet. Boyang Jin fik også landet sine spring, men hans piruetter modtog lave lavels. De to herrer er på en 4.- og 5. plads.

På en fjern 6. plads har vi Ryuju Hino, som singlede sin planlagte triple lutz.

Stilling efter kort program 
FPl.NameNationPointsSPFS
1Keiji TANAKA

JPN
73.631
2Adian PITKEEV

RUS
72.242
3Nathan CHEN

USA
71.523
4Alexander PETROV

RUS
70.924
5Boyang JIN

CHN
68.425
6Ryuju HINO

JPN
58.566

Junior Parløb
Favoritter Xiaoyu Yu og Yang Jin leverede et elegant og rent program med highlights som side-om-side double axeler, double twist, kast triple tåloop og et løft med svær indgang. Deres score på 61.10 point giver dem en foreløbig 1. plads.

Både Lina Fedorova/Maxim Miroshkin og Maria Vigalova/Egor Zakroev leverede rene programmer med bl.a. høje double twist. Forskellen i scores var hovedsageligt pga. programkomponenter. De er på en 2.- og 3. plads

Ikke langt bagud har vi Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov. Deres eneste fejl var hendes step-out pg hånd på side-om-side double axel. Vasilisa Davankova og Andrei Deputat løb umiddelbart rent, men hele tre elementer modtog kun level 2. De to par er på en tæt 4.- og 5. plads.

På en lidt fjern 6. plads ligger Kamilla Gainetdinova og Ivan Bich. De kiksede fodskiftet på parpiruetten, som så blev kendt ugyldig. 

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
61.101
2Lina FEDOROVA / Maxim MIROSHKIN

RUS
58.582
3Maria VIGALOVA / Egor ZAKROEV

RUS
55.073
4Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV

RUS
54.914
5Vasilisa DAVANKOVA / Andrei DEPUTAT

RUS
54.825
6Kamilla GAINETDINOVA / Ivan BICH

RUS
48.406

Se flere detaljer her.

Sneak Peek: Yuna Kim FS "Adiós Nonino"

Yuna Kim leverede også et rent gennemløb af sit nye lange program til "Adiós Nonino" ved den officielle træningssession ved Golden Spin of Zagreb 2013. Damernes konkurrence begynder i morgen.



GP Final 2013 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir, Davis/White, Bobrova/Soloviev og Pechalat/Bourzat vender alle tilbage til Finalen.

Isdansernes felt ved Grand Prix Finalen er sprængfyldt, og de seks par vil kæmpe hårdt om at etablere sig højt i dommernes sind før Vinter OL.

Favoritter er selvfølgelig de fire gange og regerende GPF-mestre Meryl Davis og Charlie White, som denne sæson har domineret med tre sejre og tilhørende høje scores. Amerikanerne kombinerer (pålidelig) teknisk formåen med smuk præsentation, hvilket gør dem parret-to-beat.

Sølvfavoritter er Tessa Virtue og Scott Moir, men de har nok øjne på guldet, som er den eneste titel, der mangler på deres resumé. Canadierne har også to GP-sejre denne sæson, men de har kæmpet en smule med levels og finpudsning på løft. De må få styr på dette, da en sejr her vil sikre dem (nødvendig) momentum mod et forsvar af deres OL-titel.

Top 2 er sikret, men bronze bliver et blodbad blandt de fire resterende par. Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat er de regerende GPF-bronzevindere, og denne sæson begyndte solidt med en sejr ved Cup of China. De skuffede dog med bronze ved TEB, og det skyldtes problemer med lave levels and fart.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev har taget sølv og guld ved GP'erne, men deres fremførelser har manglet en smule finesse, og denne gang er de ikke på hjemmebane. Russerne har de store armbevægelser, men de må finde mere præcision, hvis de vil tage medalje i dette felt.

Det bliver en "battle of the 42nd Street" blandt Kaitlyn Weaver og Andrew Poje og Anna Cappellini. Begge par har taget to GP-sølvmedaljer med dramatiske og teknisk solide programmer. Nogle småfejl fra de andre par sætter dem i bronzerækkevidde.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White USA
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
3. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA
4. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
5. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
6. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA

Se flere detaljer her.