tirsdag den 5. december 2017

GPF 2017 forudsigelser - Herrer

Chen, Uno, Rippon og Kolyada er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Herrernes felt ved Grand Prix Final 2017 er noget af en overraskelse, da mange forhåndsfavoritter ikke engang kvalificerede sig eller er blev skadet (Hanyu, Fernandez, Chan, Jin). Feltet er teknisk delt i to halvdele, hvor den ene del forsøger multiple quads, mens anden anden forsøger 0-1 styk.

Forsvarende sølvvinder Nathan Chen kommer som den eneste i feltet med to GP-sejre i bagagen. Amerikaneren forsøger utrolig høj sværhed med to quads i det korte program og seks i det lange, og det betyder at han har en vis margin for fejl. Indtil videre har han ikke været succesfuld i sit friløb, og det kan muligvis åbne døren for konkurrenterne.

To gange GPF-bronzevinder Shoma Uno har også utrolig sværhed med to quads i det korte og fem i det lange program. Japaneren tog guld og sølv ved sine GP'er, omend han også har haft problemer med at lande alle de svære spring rent. Selv med disse fejl har han ligesom Chen en vis margin for fejl, hvor han stadig kan snuppe medalje.

GPF-debutant Mikhail Kolyada kommer fra sin hidtil bedste GP-sæson med bronze og guld, og med sine rene og eksplosive springteknik er han også i stand til at score højt. Russeren forsøger også multiple quads (2 i SP, 3 i FS), men hans scores kan svinge en del fra konkurrence til konkurrence, da han nogle gange formår at lave nogle dyre pops.

Landsmand Sergei Voronov har også haft sin hidtil bedste GP-sæson med guld og bronze. Han forsøger kun én type quad (tåloop), men til gengæld har den 30-årige russer været stabil på denne og ikke mindst de andre spring. Hans scoringspotentiale er ikke så højt som de andres, så han har ikke råd til fejl, hvis han vil på podiet.

Adam Rippon tog en 6. plads (sidst) ved forrige års GPF, men denne sæson har hans resultater været stærkere med to GP-sølvmedaljer. Amerikaneren har været ret stabil på sine triple spring denne sæson, men han får også svært ved at tage medalje her, da han endnu ikke har været succesfuld med sin ene quad (lutz).

Landsmand Jason Brown gør sin GPF-debut efter Boyang Jin måtte trække sig med skade; Brown tog sølv og en 4. plads ved sine GP'er. Brown er kendt for sine præsentation og piruetter, men han forsøger ikke ofte quads, og på det seneste har hans triple axel også været ustabil.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Shoma Uno JPN
3. Mikhail Kolyada RUS
4. Sergei Voronov RUS
5. Adam Rippon USA
6. Jason Brown USA

Se flere detaljer her.

GPF 2017 forudsigelser - Parløb

Sui/Han, Tarasova/Morozov og Savchenko/Massot er de tre top-seedede par i GPF.

Vi har et utroligt stærkt felt hos parløberne ved Grand Prix Final 2017 i kunstskøjteløb, da alle topkandidaterne har formået at kvalificere sig. Baseret på personlige bedste scores, har alle seks par måske en chance for guldet, såfremt dagsformen er i orden og/eller favoritterne fejler.

Favoritter er de regerende verdensmestre Wenjing Sui og Cong Han, som for første gang har vundet begge deres GP'er, og de håber nu på at snuppe deres første GPF-titel. Det kinesiske par er all-round løbere med flot præsentation og super teknik med eksplosive kast og quad twist. Deres eneste svaghed er side-om-side spring, hvor hun ofte kæmper på triple salchowen.

Forsvarende GPF-mestre Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov har også vundet begge deres GP'er. Russerne scorer altid højt grundet deres rene og eksplosive teknik, og deres præsentation har også vundet dommernes anderkendelse. De har sjældent nedsmeltninger, men de kan til tider have lidt urene landinger på spring og kast.

Aljona Savchenko og Bruno Massot tog sølv og guld ved deres GP'er og gør nu deres GPF-debut, da de måtte trække sig forrige år grundet skade. Det nu tyske par har imponerende præsentation og iøjefaldende løft, men de er ret ofte lidt rodede på de ambitiøse kast og spring. Pålideligheden ser dog ud til at være opadgående, så med rene løb burde de snuppe medalje.

Efter en 7. plads ved forrige VM er de to gange verdensmestre Meagan Duhamel og Eric Radford langsomt ved at bygge sig op til toppen igen, og de har haft en lovende GP-sæson med guld og bronze. Parret har den højeste sværhed i feltet med side-om-side triple lutzer og quad kast salchow, men canadierne er stadig lidt hit-and-miss på disse.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov har haft skuffende fremførelser denne sæson pga. hans skader, men de er støt og roligt blevet bedre og forbedret deres score med tyve point fra gang til gang. Denne sæson er det blevet til to GP-sølvmedaljer. Parret har den svageste twist i feltet, men de gør op for det med side-om-side triple tåloop-triple tåloop, og de scorer altid højt på deres præsentation.

Forsvarende GPF-sølvvindere Xiaoyu Yu og Hao Zhang får svært ved at forsvare deres medalje, men måske de kan overraske igen. Kineserne har flotte og store elementer, men de scorer lidt lavere på præsentation ift. de andre par, og hun har haft lidt problemer med side-om-side springene denne sæson.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
4. Aljona Savchenko / Bruno Massot GER
5. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
6. Xiaoyu Yu / Hao Zhang CHN

Se flere detaljer her.