onsdag den 20. oktober 2010

NHK Trophy forudsigelser - Parløb

Qing Pang og Jian Tong ved sidste års NHK Trophy, som de vandt. (Foto: Getty Images)

De regerende verdensmestre Qing Pang og Jian Tong udviste fænomenal pålidelighed forrige sæson, hvor de mindste vandt sølv ved de konkurrencer, de deltog i. Med Xue Shen og Hongbo Zhaos pension (og Dan Zhang og Hao Zhangs skade) er de nu Kinas par nr. 1, og ved NHK Trophy er ingen af deres konkurrenter på nær samme niveau som de, så guldet burde være deres. Deres nye musik er "Nocturne in C Sharp Minor" af Chopin til det korte og "Liebesträume" af Liszt til det lange.

De amerikanske mestre Caydee Denney og Jeremy Barrett endte på en 4. plads ved sidste års NHK Trophy, og i år virker en podieplads som en stor sandsynlighed. Parret har for nylig ændret træner til John Zimmerman og Silvia Fontana, så det blive spændende at se, om parret har opnået en mere sofistikeret præsentation siden.

Vera Bazarova og Yuri Larionov har lige vundet guld ved Nebelhorn Trophy og begynder nu deres første fulde sæson ved senior Grand Prix'erne. Parret har solide kast og løft, men Bazarova kæmper ofte med side-om-side springene. Forhåbentlig kan de overkomme det problem, da de er det eneste russiske par med mulighed for at komme i Finalen.

De regerende Junior VM sølvmedaljetagere Narumi Takahashi og Mervin Tran har lige deltaget i to JGP'er, hvor de har vundet sølv, men seniorrækkerne er anderledes. Sidste år endte på en sidsteplads ved NHK Trophy, men parret har dog sidenhen opnået store forbedringer.

Mine forudsigelser
GULD - Qing Pang/Jian Tong CHN
SØLV - Caydee Denney/Jeremy Barrett USA
BRONZE - Vera Bazarova/Yuri Larionov RUS

Se hele listen af deltagere her.

NHK Trophy forudsigelser - Damer

Mao Asada gør sin 'rigtige' sæsondebut ved NHK Trophy. (Foto: Reuters Pictures)

Den regerende verdensmester Mao Asada vil være den store guldfavorit, når hun gør sin sæsondebut ved NHK Trophy, som afholdes i hendes hjemby Nagoya. Asada havde dog en skidt fremførelse ved Japan Open, hvor hun endte på en 5. plads ud af seks damer, da springene simpelthen ikke var der. Desuden plejer Asada at peake senere i sæsonen, men det skal siges, at hun har vundet NHK Trophy to gange ud af to forsøg.

Feltet ved NHK Trophy er formentlig det stærkeste af alle seks konkurrencer. USA stiller op med tre damer, der alle har Grand Prix medaljer på resuméet; den amerikanske mester Rachael Flatt udførte solide programmer med svære spring igennem forrige sæson. Hun har dog tabt et par sommerkonkurrencer til nogle juniorer for nylig. Ashley Wagner overraskede alle, da hun vandt medaljer ved begge sine Grand Prix'er - blandt andet bronze her - og kvalificerede sig til Finalen forrige sæson. Hendes triple lutz skulle angivelig være på korrekt skær nu. Caroline Zhang har også i løbet af sommeren arbejdet med sine spring. En medalje her virker usandsynlig, men forbedringer i hendes spring og grundløb burde være en sejr i sig selv.

De europæiske damer har også en chance; finske Kiira Korpi har startet sin sæson stærkt ud med guld ved Nebelhorn Trophy og sølv ved Finlandia Trophy, så hun ser helt klart frem til at fortsætte med at vinde medaljer. Viktoria Helgesson vandt sølv ved Nebelhorn Trophy, men hun mangler stadig at gøre sig bemærket ved Grand Prix'erne. Carolina Kostner kan både være tåkrummende eller vidunderlig på isen, for nylig mest tåkrummende, men forhåbentlig er den sæson kommet, hvor hun endelig får skøjtet nogle rene programmer. Den regerende EM bronzemedaljetager Elene Gedevanishvili deltager også.

Den regerende Junior Verdensmester Kanako Murakami gør sin seniordebut i hjemlandet, som spændt håber at hun kan leve op til at være Japans nye stjerne. Murakami vandt alle sine konkurrencer på juniorniveau forrige sæson, men denne sæson startede hun lidt usikkert ud ved en regional konkurrence, hvor hun fejlede de fleste spring i sit lange program.

Mine forudsigelser
GULD - Mao Asada JPN
SØLV - Rachael Flatt USA
BRONZE - Kiira Korpi FIN

Se hele listen af deltagere her.