onsdag den 5. februar 2020

Four Continents 2020 forudsigelser - Damer

Kihira, Tennell, You og Sakamoto er blandt favoritterne hos damerne.

Hos damerne ved Four Continents Figure Skating Championships 2020 har vi også en klar guldfavorit, mens sølv og bronze er åbent blandt en håndfuld kandidater.

Den klare forhåndsfavorit er den forsvarende 4CC-mester Rika Kihira, som har haft den stærkeste sæson i feltet med to GP-sølvmedaljer, 4. plads ved GPF og en sejr ved de japanske mesterskaber. Hendes stabile triple axel giver hende i et godt forspring, og hvis hun har en god føring efter det korte program, kan hun måske slappe af og prøve triple lutz og måske quad salchow uden at have noget at miste.

En anden stabil dame er amerikanske Bradie Tennell, der som den eneste anden dame i feltet også kvalificerede til GPF (hvor det blev en 5. plads). Hun kommer lige fra de amerikanske mesterskaber, hvor det "kun" blev til bronze, men her er hun den højst seedede amerikanske dame. Hvis hun kan undgå småfejl i friløbet, kan hun uden tvivl forbedre sin 5. plads fra sidste år.

På hjemmebane er den nykronede Ungdoms Vinter-OL mester Young You et godt bud på en medaljekandidat. Hendes introduktion af triple axel giver hende et stort point boost og medførte bronze ved Skate Canada, men springet er endnu ikke helt pålideligt endnu. Hendes andre triple spring har dog været særdeles stabile.

De to andre japanske damer har et stort scoringspotentiale, men deres sæson har indtil videre været plaget af upålidelige fremførelser. For Kaori Sakamoto betød pop på ellers lette spring to 4. pladser ved GP'erne, og ved de nationale mesterskaber blev det til en skuffende 6. plads. Sakamotos eksplosive spring er hendes styrke, og i sidste uge forsøgte hun quad tåloop i en national konkurrence (nedgraderet med fald), hvilket måske tegner på selvsikkerhed og god form?

Wakaba Higuchi har været ikke været på toppen, siden hun tog sølv ved VM 2018, men hun virkede næsten som sit gamle jeg, da hun ved de japanske mesterskaber tog sølv. Hendes es er også de eksplosive spring, og rygter siger at hun måske vil forsøge triple axel. Hvis hun kan komme igennem sit lange program igen, er en medalje også mulig.

Hold også øje med de to andre sydkoreanske damer. Eunsoo Lim har været på en nedadgående kurve, og det blev kun en 7. plads ved de nationale mesterskaber, men hun har sværheden og kvaliteten til at tage medalje. Yelim Kim er lidt mere stabil med sine spring, men hun mangler måske stadig lidt mere arbejde på sin præsentation.