lørdag den 27. oktober 2018

James/Cipres vinder første GP-titel ved Skate Canada 2018

James/Cipres udfører deres lange program til "Wicked Games".

Vi havde en super konkurrence hos parløberne ved Skate Canada 2018, idet niveauet var en del højere end ved forrige uges Skate America.

De regerende VM-bronzevindere Vanessa James og Morgan Cipres måtte kæmpe lidt i det korte program, men de undgik store fejl og tog føringen. Franskmændene havde til gengæld deres livs løb i det lange program, hvor de ikke satte en fod forkert. Både triple twist, side-om-side triple tåloops og triple salchow samt kast triple flip og triple loop var flotte, og de kunne høste en enorm FS score på 147.30 point. Parret kunne dermed snuppe deres første Grand Prix sejr med en margin på over 20 point.

Kinesiske Cheng Peng og Yang Jin leverede et fejlfrit kort program, som gav dem en tæt 2. plads. I friløbet dukkede springproblemerne dog op, da de begge doublede salchowen og hun havde en dårlig landing på triple tåloop - begge kast var dog af god kvalitet, og samlet kunne de tage karrierens tredje GP-sølvmedalje.

Hjemmebanefavoritter Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro havde en lidt lav triple twist i det korte program, men deres andre elementer var rene. Canadiernes lange program var særdeles stærkt uden tydelig fejl, men problemer fra ham på side-om-side springene kostede dem nogle tekniske point. Parret kunne gå hjem med bronze, under ét point fra sølvet.

GP-debutanter Aleksanda Boikova og Dmitri Kozlovskii leverede et fint kort program, men det var i friløbet, at de unge russere brillerede. Duoen kunne udføre alle deres svære tekniske elementer uden fejl, og de var faktisk nr. 2 i det lange program. Samlet forblev de på en 4. plads, men lignende fremførelser i deres anden GP vil måske give dem en medalje.

Canadiske Evelyn Walsh og Trennt Michaud gjorde det markant bedre end ved Skate America, hvor de endte på en sidsteplads. Her i Canada scorede de over 40 point mere, hvilket gav dem en fjern, men solid 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Vanessa JAMES / Morgan CIPRES
FRA
221.8111
2Cheng PENG / Yang JIN
CHN
201.0824
3Kirsten MOORE-TOWERS / Michael MARINARO
CAN
200.9333
4Aleksandra BOIKOVA / Dmitrii KOZLOVSKII
RUS
196.5442
5Evelyn WALSH / Trennt MICHAUD
CAN
172.5366
6Haven DENNEY / Brandon FRAZIER
USA
170.2285
7Ekaterina ALEXANDROVSKAYA / Harley WINDSOR
AUS
166.9557
8Camille RUEST / Andrew WOLFE
CAN
162.1678

Se flere detaljer her.