tirsdag den 26. februar 2013

Junior VM 2013 forudsigelser - Damer

Radionova udfører sit korte program ved de russiske seniormesterskaber, hvor hun tog sølv.

Som altid er damernes felt ved Junior VM utroligt dybt, og foruden guldet virker resten af top 10 meget åben, da adskillige damer har de svære spring til at kunne ende på podiet.

Rusland har (igen) mulighed for at dominere podiet, og de ledes an af Elena Radionova, som er ubesejret på junior niveau denne sæson. Hun har de svære triple-triple spring, og hendes pålidelighed på disse er skyhøj. Løber hun fejlfrit, som hun har gjort resten af sæsonen, burde guldet være hendes.

Landsmand og den regerende juniorverdensmester Julia Lipnitskaia havde en solid Grand Prix debut med sølv og bronze, men skade holdte hende ude af konkurrence indtil denne måneds nationale juniormesterskaber, hvor det kun blev til en 5. plads. Hun har særdeles stærke piruetter, men springene er endnu et spørgsmålstegn.

Anna Pogorilaya har overrasket denne sæson med JGP guld og bronze samt bronze ved Finalen; Hun placerede dog efter Lipnitskaia ved juniormesterskaberne. Pogorilaya har også en triple lutz-triple tåloop, men hendes præsentation er stadig noget umoden.

USA sender en trio, som ikke gjort sig stærkt bemærket på internationalt denne sæson. Courtney Hicks endte på en 2.- og 4. plads ved sine JGP'er, men hun overraskede med en flot 4. plads ved U.S. Nationals. Hun har de store spring, men præsentationen er stadig lidt vild.

Yasmin Siraj har ikke konkurreret på JGP'erne denne sæson pga. skader fra tidligere, men hun tog en pæn 6. plads ved U.S. Nationals. Samantha Cesario tog bronze ved sine ene JGP, men trak sig fra den anden pga. skade. Begge piger forsøger ikke triple-triple kombinationer, så de har nok brug for lidt hjælp til at ende på podiet.

Japan repræsenteres af Satoko Miyahara og Rika Hongo. Miyahara - der endte på en 4. plads forrige år - tog guld og bronze ved sine JGP'er og en 5. plads ved Finalen, før hun overraskede med bronze ved de nationale mesterskaber. Hun forsøger de svære spring, men de er noget små og bliver ramt af underrotationer. Hongo tog sølv ved sine ene JGP.

Sydkorea sende Hae Jin Kim og So Youn Park, der begge har taget en medalje ved deres ene JGP. Pigerne har potentiale, men deres spring er stadig upålidelige. Kim endte på en 8. plads forrige år.

Hold øje med canadiske Gabrielle Daleman og Alaine Chartrand, der overraskede med hhv. sølv og bronze ved de nationale seniormesterskaber. Der er også tyske Nathalie Weinzierl, der endte på en 9. plads ved EM.

Danmark eneste repræsentant ved Junior VM er Pernille Sørensen.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Julia Lipnitskaia RUS
3. Courtney Hicks USA
4. Anna Pogorilaya RUS
5. Satoko Miyahara JPN
6. Samantha Cesario USA
7. Yasmin Siraj USA
8. Rika Hongo JPN
9. Hae Jin Kim KOR
10. Gabrielle Daleman CAN

Se flere detaljer her.

Junior VM 2013 forudsigelser - Herrer

Joshua Farris er den regerende Junior VM sølvvinder. (Foto: Getty)


Både den regerende Junior VM guldvvinder Yan Han og JGPF vinder Maxim Kovtun deltager ikke - Han skal muligvis til VM, mens Kovtun er sikker på at komme afsted - og dette gør de amerikanske herrer til podiefavoritter.

Den regerende Junior VM sølvvinder Joshua Farris har denne sæson vundet begge sine JGP'er, men han havde et par problemer i det lange program ved Finalen, hvor det blev til sølv. Han overraskede dog med en flot 4. plads ved U.S. Nationals. En triple axel og quad tåloop i sit repetoire plus høje programkomponenter gør ham til guldfavorit.

Landsmand Jason Brown er den regerende bronzevinder, og denne sæson har introduktionen af triple axelen medført nogle lidt svingende resultater bl.a. en 4. plads ved JGP Finalen. De andre triple spring plejer dog at være solide, så stærke piruetter og præsentation plejer at holde ham oppe.

Bronze virker åben, men Ryuju Hino, som endte på en 9. plads forrige år, virker som en solid kandidat - faktisk slog han Brown ved Finalen med sin bronzemedalje, så sølv er også mulig. Hino har en solid triple axel, men præsentationen mangler noget arbejde.

Landsmand Shoma Uno er lidt modsat: han har masser af karisma, men har endnu ikke triple axelen i sit repetoire, så han må håbe på fejl fra de andre herrer for at placere højt. Denne sæson er det blevet til én JGP sølvmedalje.

Boyang Jin har overrasket med at tage JGP guld og sølv denne sæson, men det blev "kun" til en 5. plads ved Finalen, hvor han ambitiøst forsøgte to quads i det lange program. Jin har de svære spring i sit repetoire, mens hans programkomponenter er stadig lave.

Landsman He Zhang har ikke deltaget i denne sæsons JGP'erne pga. skade, men forrige sæson blev det til en 6. plads ved Junior VM.

Fra Rusland har vi Alexander Samarin, som tog bronze ved begge sine JGP'er. Han blev dog slået af landsmand Mikhail Kolyada ved de nationale juniormesterskaber. Kolyda kan dog være upålidelig, da han endte på en 6. plads ved sine ene JGP denne sæson.

Hold også øje med Shotari Omori, der tog en 4. plads ved begge sine JGP'er, samt Nam Nguyen der tog bronze ved sin JGP i Tyrkiet.

Mine forudsigelser
1. Joshua Farris USA
2. Jason Brown USA
3. Ryuju Hino JPN
4. Boyang Jin CHN
5. Shoma Uno JPN
6. Mikhail Kolyada RUS
7. Alexander Samarin RUS
8. Shotari Omori USA
9. He Zhang CHN
10. Nam Nguyen CAN

Se flere detaljer her.