tirsdag den 26. februar 2013

Junior VM 2013 forudsigelser - Herrer

Joshua Farris er den regerende Junior VM sølvvinder. (Foto: Getty)


Både den regerende Junior VM guldvvinder Yan Han og JGPF vinder Maxim Kovtun deltager ikke - Han skal muligvis til VM, mens Kovtun er sikker på at komme afsted - og dette gør de amerikanske herrer til podiefavoritter.

Den regerende Junior VM sølvvinder Joshua Farris har denne sæson vundet begge sine JGP'er, men han havde et par problemer i det lange program ved Finalen, hvor det blev til sølv. Han overraskede dog med en flot 4. plads ved U.S. Nationals. En triple axel og quad tåloop i sit repetoire plus høje programkomponenter gør ham til guldfavorit.

Landsmand Jason Brown er den regerende bronzevinder, og denne sæson har introduktionen af triple axelen medført nogle lidt svingende resultater bl.a. en 4. plads ved JGP Finalen. De andre triple spring plejer dog at være solide, så stærke piruetter og præsentation plejer at holde ham oppe.

Bronze virker åben, men Ryuju Hino, som endte på en 9. plads forrige år, virker som en solid kandidat - faktisk slog han Brown ved Finalen med sin bronzemedalje, så sølv er også mulig. Hino har en solid triple axel, men præsentationen mangler noget arbejde.

Landsmand Shoma Uno er lidt modsat: han har masser af karisma, men har endnu ikke triple axelen i sit repetoire, så han må håbe på fejl fra de andre herrer for at placere højt. Denne sæson er det blevet til én JGP sølvmedalje.

Boyang Jin har overrasket med at tage JGP guld og sølv denne sæson, men det blev "kun" til en 5. plads ved Finalen, hvor han ambitiøst forsøgte to quads i det lange program. Jin har de svære spring i sit repetoire, mens hans programkomponenter er stadig lave.

Landsman He Zhang har ikke deltaget i denne sæsons JGP'erne pga. skade, men forrige sæson blev det til en 6. plads ved Junior VM.

Fra Rusland har vi Alexander Samarin, som tog bronze ved begge sine JGP'er. Han blev dog slået af landsmand Mikhail Kolyada ved de nationale juniormesterskaber. Kolyda kan dog være upålidelig, da han endte på en 6. plads ved sine ene JGP denne sæson.

Hold også øje med Shotari Omori, der tog en 4. plads ved begge sine JGP'er, samt Nam Nguyen der tog bronze ved sin JGP i Tyrkiet.

Mine forudsigelser
1. Joshua Farris USA
2. Jason Brown USA
3. Ryuju Hino JPN
4. Boyang Jin CHN
5. Shoma Uno JPN
6. Mikhail Kolyada RUS
7. Alexander Samarin RUS
8. Shotari Omori USA
9. He Zhang CHN
10. Nam Nguyen CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: