torsdag den 3. november 2016

Rostelecom Cup 2016 forudsigelser - Damer

Pogorilaya, Radionova, Lipnitskaia og Tursynbaeva er blandt medaljekandidaterne.

De russiske damer er selvfølgelig favoritter på hjemmebane ved Rostelecom Cup 2016, men de har alle vist svagheder, så et russisk podium er ikke en selvfølge hvis nogle af de andre damer kan levere.

To gange EM-bronzevinder Anna Pogorilaya er kendt for sin store spring og dertilhørende store fald, men hun har i løbet af forrige sæson arbejdet på sin finesse, og det kulminerede med bronze ved forrige VM. Pogorilaya begyndte sæsonen med et flot langt program ved Japan Open, men hun viste en smule svaghed ved Finlandia Trophy, hvor hun lidt skuffende måtte nøjes med bronze.

Landsmand Elena Radionova er den regerende Rostelecom Cup mester, og hun er kendt for sin høje pålidelighed: forrige sæson tog hun medaljer ved alle sine konkurrencer undtagen VM, hvor det stadig blev en solid 6. plads. Hendes nuværende form er dog ukendt, da hun pga. skade kun har vist sit korte program ved de russiske testløb.

Julia Lipnitskaia tog VM-sølv i 2014, men hun har siden kæmpet med pop og underrotationer på springene. Senest har hun vist gode korte løb, men de gamle problemer har det med at dukke op i det lange program; ved Ondrej Nepela Trophy faldt hun til sølv efter et ujævnt langt program. Formen er stadig et spørgsmålstegn, da hun måtte trække sig fra Skate America pga. en gammel skade.

Amerikanske Courtney Hicks havde en svingende forrige sæson, da hun først vandt GP-sølv for at skuffe med en 8. plads ved de nationale mesterskaber. Hun har de store spring til at score højt, men hun kæmper ofte med at kontrollere denne, og senest måtte hun nøjes med en 6. plads ved Finlandia Trophy.

Zijun Li virkede ude af form ved forrige sæsons GP'er, hvor det blev til lave placeringer, men hun peakede ved VM, hvor det blev en solid 11. plads. Hun har en delikat præsentation og er i stand til at udføre svære spring, men hun har ofte problemer med udholdenhed i sine løb.

Petite Elizavet Tursynbaeva udvist en flot stabilitet forrige sæson, både ved GP'erne og VM hvor det blev en 12. plads. Hun begyndte sæsonen skuffende med en 7. plads ved US Classic, men kom hurtigt igen med bronze ved Autumn Classic.

Mine forudsigelser
1. Anna Pogorilaya RUS
2. Elena Radionova RUS
3. Julia Lipnitskaia RUS
4. Elizabet Tursynbaeva KAZ
5. Courtney Hicks USA
6. Zijun Li CHN
7. Yura Matsuda JPN
8. Roberta Rodeghiero ITA
9. Nicole Rajicova SVK
10. Kanako Murakami JPN
11. Angelina Kuchvalska LAT
12. Anastasia Galustyan ARM

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2016 forudsigelser - Parløb

Savchenko/Massot, Seguin/Bilodeau og Astakhova/Rogonov er blandt favoritterne.

Det er alle sammen relativt nye par i parløbernes felt ved Rostelecom Cup 2016, og det vil måske føre til nogle overraskende resultater.

Småfavoritter er nok de regerende VM-bronzevindere Aliona Savchenko og Bruno Massot, som gør deres GP-debut. Det tyske par er kendt for deres eksplosive tekniske elementer især deres twist. Denne sæson introducerer de også kast triple axel, hvilket kan give dem en fordel, men i såfald skal de også lande deres side-om-side spring, som de havde problemer med ved sæsonåbneren Nebelhorn Trophy - som de dog vandt.

Canadiske Julianne Seguin og Charlie Bilodeau er også guldkandidater, og de har denne sæson taget to guldmedaljer, senest ved Skate America. Parret har høj sværhed på kast og spring, og med deres normale pålidelighed har de i hvert fald en god chance for at tage endnu en GP-sejr.

Mange skader betyder et svagere felt end normalt, og på hjemmebane står de russiske par ikke så stærk som de plejer - ikke desto mindre har de en fin chance for bronze. Natalia Zabijako og Alexander Enbert tog en 5. plads her forrige år, og denne sæson er det indtil videre blevet til bronze ved Ondrej Nepela Trophy.

Kristina Astakhova og Alexei Rogonov har før taget bronze ved Rostelecom Cup, men de har sidenhed haft en tendens til at levere rodede løb. Ved Skate America - hvor de tog en 5. plads - havde de småproblemer på både kast og spring, og de har virkelig brug for +GOE hvis de vil snuppe medalje.

Italienske Valentina Marchei og Ondrej Hotarek skuffede med en 8. plads (sidst) ved Skate America, men de har måske en outside shot for bronze. Parret har stadig problemer med deres twist, så hun skal bare lande deres side-om-side spring, da disse måske med deres høje sværhed kan skubbe dem foran.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
2. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN
3. Natalia Zabijako / Alexander Enbert RUS
4. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS
5. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
6. Alisa Efimova / Alexander Korovin RUS
7. Camille Ruest / Andrew Wolfe CAN
8. Goda Butkute / Nikita Ermolaev LTU

Se flere detaljer her.