fredag den 23. marts 2012

VM 2012 forudsigelser - Parløb

Top 4 fra forrige år deltager igen, men bliver placeringen i samme rækkefølge?

VM 2012 i kunstskøjteløb løber af med parløbernes kvalifikationsrunde, og det er skønt at se, at vi har et stor variation blandt parrene. Der er ikke plads til mange fejl, hvis man vil være sikker på en podieplads.

Der er to storfavoritter til guldet. Det ene par er selvfølgelig de tre gange samt regerende verdensmestre Aliona Savchenko og Robin Szolkowy, der har haft en stærk sæson med to Grand Prix sejre og guld ved Finalen. Løber parret rent, burde de score højst af alle par på grund af den innovative koreografi, stærke grundløb og elementer. Parret måtte desværre trække sig fra EM, efter hun pådrog sig en skade under træning af kast triple axel - et element, som parret endnu ikke har fået udført denne sæson. Parret siger selv, at de er tilbage i topform, men succes afhænger nok af, om de får landet triple axelen eller spiller sikkert og undlader elementet.

Det andet par er de regerende VM sølvvindere og EM vindere Maxim Trankov og Tatiana Volosozhar. Parret har været utroligt pålidelige denne sæson, hvor de har taget guld ved alle deres konkurrencer undtagen til GP Finalen, hvor de tog sølv med en snæver margin til tyskerne, som løb så godt som fejlfrit. Trankov og Volosozhar har også døjet med småskader, men skulle tyskerne lave fejl, burde de være i stand til at tage fordel af dette.

Deres landsmænd Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov er igen spået til at kæmpe om bronze. Parret har opnået gode resultater denne sæson, men det er klart, at de ikke kan slå de to ovenstående par, med mindre disse to laver store fejl. Parret har det med at lave en smule flere fejl på spring og kast, så de har brug for at undgå dumme fejl for at komme på podiet.

Kinesiske Qing Pang og Jian Tong deres deres internationale sæsondebut. De regerende VM bronzevindere har allerede lovet at konkurrere en fuld sæson til næste år med sigte mod Vinter OL 2014, men først gælder Nice. De to gange verdensmestre gjorde deres sæsondebut ved Chinese National Games, hvor de tog guld trods en del fejl. Især deres side-om-side spring i det lange program er deres nemesis, så i øjeblikket spås parret nok også kun som bronzehåb.

Resten af top 10 virker meget åbent. Vi har blandt andet de regerende Four Continents og Junior verdensmestre Wenjing Sui og Cong Han, der formentlig igen vil forsøge deres quads. Rene programmer burde give deres tekniske score et stort boost, men de mangler stadig en del i programkomponenterne. Parret har konkurreret non-stop denne sæson, så man må undre sig, om udmattelsen vil vise sig ved VM.

Den russiske trio rundes af med Vera Bazarova og Yuri Larinov. Parret har opnået store fremskridt i deres præsentation og side-om-side spring, hvilket har resulteret i en russisk titel og EM sølv. Parret har muligvis chance for bronze, hvis nogle af bronzefavoritterne løber skidt.

Meagan Duhamel og Eric Radford lagde sæsonen stærkt ud med to GP bronzemedaljer, men parret skuffede senest med en kun 4. plads ved Four Continents. Parret har en chance for at bringe deres placering op, hvis de kan få landet deres svære side-om-side spring.

Topparret fra USA er Caydee Denney og John Coughlin, som gør deres VM debut (som par). Parret har opnået en utrolig pålidelighed på tekniske elementer i løbet af kort tid, hvilket nok udligner det faktum, at de rent æstetisk ikke er i mål endnu. Mary Beth Marley og Rockne Brubaker gør også deres VM-debut. Parret har potentiale til at slå deres landsmænd, men de har hele sæsonen kæmpet en del med at lande spring og kast.

Japan sender det smukke par Narumi Takahashi og Mervin Tran, som har potentialet til at være fremtidige VM medaljetagere, hvis bare hun kunne lande side-om-side springene.

Hold også øje med Stefania Berton og Ondrej Hotarek, som senest tog en 4. plads ved EM.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
3. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
4. Qing Pang / Jian Tong CHN
5. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
6. Wenjing Sui / Cong Han CHN
7. Caydee Denney / John Coughlin USA
8. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
9. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
10. Narumi Takahashi / Mervin Tran JPN

Se flere detaljer her.