torsdag den 31. juli 2014

Musik update: Adelina Sotnikova

Nu 18-årige Adelina Sotnikova tog Vinter OL-guld på hjemmebane til meget kontrovers, men hun lader ikke kritikken gå sig på, og ulig mange unge kvindelige skøjteløbere med en overraskende OL-sejr fortsætter hun i sporten.

Hendes korte program bliver til Svanesøen af Tchaikovsky. Sotnikova brugte musikken tilbage i 2008/09 (se her), men det nye program vil blive en mere rå version, hvor hun vil portrættere den sorte svane Odile. Hun fremviste en show-version af programmet ved et isshow tilbage i april:


Det lange program er til "Je Suis Malade" og vil inkludere vokal af Lara Fabian. Sotnikova viste sidste halvdel af programmet ved isshowet The Ice 2014:


Sotnikova skal deltage i Grand Prix'erne Rostelecom Cup og NHK Trophy.

Kilde: R-Sport (russisk)

Program debut: Jeremy Abbott FS

Amerikanske Jeremy Abbott havde ellers sagt, at sæson 2013-14 ville blive den sidste, men den 29-årige herre har ombestemt sig og bliver lidt endnu.

Han debuterede en show-version af sit nye lange program ved The Ice 2014. Musikken er "Adagio for Strings" af Samuel Barber med koreografi af Sandra Bezic. Han har endnu ikke bestemt sig for et kort program, men han vil måske gentage et af sine forrige.



Kilde: icenetwork

Musik update: Florent Amodio

Amodio venter på sin score efter sit korte program ved Vinter OL 2014 (foto: Getty)

Franske Florent Amodio havde nok ikke den olympiske sæson, som han havde håbet på. Det blev en 13. plads ved EM og en 18. plads ved Vinter OL - dernæst trak han sig fra VM grundet sin dårlige form.

De skuffende resultater førte til et split med træner Nikolai Morozov, og Amodio har siden foråret trænet under Bernard Glesser, som også trænede ham som lille. Derudover arbejder han med landsmand Fabian Bourzat, der nu underviser med Igor Shpilband.

Det nye korte program er i klassisk stil med musik fra den franske film Le Concert. Det lange program har et afrikansk tema, og musikken er fra filmene Blood Diamond og The Lion King med vokal. Koreografi er af Sean Cheesman.

24-årige Amodio planlægger at blive i hvert fald til næste Vinter OL. Denne sæson gør han sin debut ved Lombardia Trophy, og dernæst bliver det French Masters. Senere bliver det til Grand Prix'erne Skate Canada og Trophée Eric Bompard.

Kilde: icenetwork