lørdag den 20. november 2021

Boikova/Kozlovskii tager guldet ved Internationaux de France 2021

Boikova/Kozlovskii udfører deres lange program til Malaguena.

Alle par havde et eller flere fejl i deres programmer ved Internationaux de France 2021 - guldet var der ikke tvivl om, mens der var lidt mere spænding om de resterende podiepladser.

Skate America-bronzevinderne Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii leverede et solidt kort program med triple twist og kast triple flip, men hun havde en vending ud af sin triple salchow. I friløbet landede parret dog side-om-side triple salchow fint, men hun havde lidt usikre landinger på triple tåloop kombinationen og kast triple loop. Dette var dog små fejl i det samlede regnestykke, og de kunne derfor tage guldet uden større problemer - de er nu videre til Finalen.

Landsmænd Iuliia Artemeva og Mikhail Nazarychev fik fremført et rent kort program, og de lå derfor i en god medaljeposition. I det lange program lagde de godt ud med double axel-euler-triple salchow, men hun doublede på side-om-side tåloopen. Resten af programmet var uden fejl, og de forblev på deres 2. plads. Med GP-bronze og sølv må de vente og se, om det er nok til en finaleplads.

Alexa Knierim og Brandon Frazier landede side-om-side triple salchows i det korte program, men step-out på kast triple flip betød en lidt skuffende 4. plads. I friløbet faldt han på triple tåloop (<), men både side-om-side triple salchows og begge kast blev landet uden problemer. Parret kunne derfor rykke op og tage bronze.

Vanessa James og Eric Radford forsøgte lavere sværhed i det korte program, og strategien betalte sig, da de løb rent med bl.a. triple twist, kast triple salchow og side-om-side triple salchow. Deres lange program begyndte stærkt med rene side-om-side triple spring, men anden halvdel var skuffende med en ugyldig piruette og et afbrudt løft. Det canadiske par tog igen en 4. plads.

Samlet resultat

Se flere detaljer her.

Kagiyama vinder guldet ved Internationaux de France 2021

Yuma Kagiyama udfører sit lange program til "Gladiator".
 
Herrernes korte programmer ved Internationaux de France 2021 var noget rod, men heldigvis kunne de fleste gøre op for det i de lange programmer.

Gran Premio d'Italia-vinder Yuma Kagiyama leverede et flot kort program med quad salchow-triple tåloop, quad tåloop og triple axel (med step-out), og han tog derfor føringen med en solid margin. Friløbet begyndte stærkt med med bl.a. to quads, men han havde problemer i anden halvdel med hånd på quad tåloop, step-out på triple flip-triple loop og en singlet axel. Samlet kunne japaneren tage sæsonens anden GP-sejr med en margin på over tyve point!

Landsmand Shun Sato triplede sin planlagte quad lutz i det korte program, men resten af programmet var solidt med quad tåloop-triple tåloop og triple axel. I friløbet forsøgte han hele fire quads, og både lutz og flip blev landet flot - begge tåloops havde dog usikre landinger. Den stærke fremførelse trak ham op på sølvet.

Skate Canada-sølvvinder Jason Brown havde hånd på sin triple axel (q) i det korte program, mens hans andre stærke kvaliteter holdte ham på en 3. plads. I det lange program landede han en fuldt roteret quad salchow - dog på to fødder. Nogle dumme fejl sneg sig dog ind senere i programmet, da han doublede en loop og singlede en salchow. Han må vente og se, om bronze er nok til at få ham videre til finalen.

Lettiske Deniss Vasiljevs leverede et rent kort program (dog uden quad) og indtog en lidt uventet 2. plads. I friløbet havde han ikke råd til fejl, hvis han ville tage medalje, men en nedgraderet quad salchow og underroteret triple axel kostede dyrt: han faldt til en samlet 4. plads.

Dmitri Aliev forsøgte ikke quad lutz ved denne konkurrence, og strategien betalte sig da han fik udført to solide programmer bl.a. med en quad tåloop-triple tåloop i hvert segment. Russeren endte på en samlet 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Yuma KAGIYAMA
JPN
286.4111
2Shun SATO
JPN
264.9943
3Jason BROWN
USA
264.2034
4Deniss VASILJEVS
LAT
254.4827
5Dmitri ALIEV
RUS
253.5655
6Keegan MESSING
CAN
253.0666
7Andrei MOZALEV
RUS
248.5492
8Adam SIAO HIM FA
FRA
243.2979
9Kevin AYMOZ
FRA
228.08128
10Artur DANIELIAN
RUS
221.50811
11Romain PONSART
FRA
212.271010
12Gabriele FRANGIPANI
ITA
184.271112

Se flere detaljer her.

Papadakis/Cizeron tager forventet sejr ved Internationaux de France 2021

Papadakis/Cizeron udfører det kurveløft i fridansen.
 
Vi havde ingen overraskelser på podiet hos isdanserne ved Internationaux de France 2021 - der var lidt mere kamp om pladserne uden for top 3.

Hjemmebanefavoritter Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron var i en klasse for sig i rytmedansen, hvor de kunne tage en stor føring. Fridansen var også flot, omend han havde en lille usikkerhed på sin twizzles. Med sæsonens anden GP-sejr er de videre til Finalen.

Skate Canada-vinderne Piper Gilles og Paul Poirier leverede to solide programmer, men de var ikke helt så skarpe, som de var i Canada, og det resulterede måske derfor i deres lidt lavere scores. Med sølv er duoen også videre til Finalen.

Russiske Alexandra Stepanova og Ivan Bukin havde nogle lave levels i rytmedansen, og deres score skuffede derfor en smule. Deres fridans var bedre, men som forventet blev det selvfølgelig stadig til sæsonens anden GP-bronzemedalje.

Se flere detaljer her.

Shcherbakova vinder sæsonens anden GP-titel i Grenoble

Anna Shcherbakova udfører en springpiruette.

Mange af favoritterne hos damerne havde problemer med deres ultra-C elementer ved Internationaux de France 2021, men det endelige resultat overraskede ikke mange.

Gran Premio d'Italia-vinder Anna Shcherbakova debuterede et nyt kort program med en ren fremførelse med double axel, triple flip og triple lutz-triple tåloop (ikke triple lutz-triple loop som normalt). Friløbet startede skævt ud, da hun gled og faldt på et forsøg på quad lutz. Hun kom dog stærkt igen med quad flip og syv triple spring. Med sejre i begge segmenter kunne hun snuppe sæsonens anden GP-sejr og en billet til Finalen.

Landsmand Alena Kostornaia gik også med det sikre i det korte program, da hun skøjtede rent med double axel, triple lutz og triple flip-triple tåloop. I friløbet faldt hun på sit triple axel (q) forsøg, men hun landede de resterende syv triple spring rent. Men to GP-sølvmedaljer denne sæson er hun også videre til Finalen, hvor hun er forsvarende mester.

Wakaba Higuchi singlede sit triple axel forsøg i det korte program, og den dyre fejl efterlod hende på en 6. plads. Japaneren kom dog flot igen i det lange program, hvor hun landede sin triple axel (q) og syv andre triple spring. Den stærke fremførelse trak hende op på bronze.

Den tredje russer Kseniia Sinitsyna leverede et rent kort program med bl.a. triple flip og triple lutz-triple tåloop, hvilket betød at hun lå i en medaljeposition med en 3. plads. Hendes lange program var også stærkt, men lidt lavere kvalitet på springene i anden halvdel kostede i GOE. Samlet endte hun på en 4. plads.

Karen Chen udførte ikke en 3-3 i sit korte program - derudover blev to spring kendt kvart underroterede. Friløbet var bedre, omend hun havde et fald og nogle underrotationer. Landsmand Mariah Bell faldt på sin triple flip-triple tåloop (<<) i det korte program, men hendes friløb var solidt med seks triple spring, dog ingen 3-3 kombination. De to amerikanske damer endte på 5. og 6. plads,

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Anna SHCHERBAKOVA
RUS
229.6911
2Alena KOSTORNAIA
RUS
221.8522
3Wakaba HIGUCHI
JPN
204.9163
4Kseniia SINITSYNA
RUS
198.7636
5Karen CHEN
USA
194.0055
6Mariah BELL
USA
190.79104
7Ekaterina RYABOVA
AZE
186.6578
8Yeonjeong PARK
KOR
186.1149
9Yuhana YOKOI
JPN
176.93117
10Haein LEE
KOR
171.32810
11Lea SERNA
FRA
170.33911
Starr ANDREWS
USA

Se flere detaljer her.