onsdag den 8. februar 2012

Four Continents 2012 forudsigelser - Damer

Mao Asada har taget titlen ved 4CC i alt to gange. (Foto: Getty Images)

Feltet består af nogle lidt upålidelige damer med hensyn til spring, men der er potentiale for noget godt skøjteløb. Mao Asada har haft noget af en begivenhedsrig sæson på godt og ondt, men ikke desto mindre er hun favorit til at tage guld. Hendes spring har virket mere stabile, men det skyldtes til dels at hun har udeladt de svære spring, men denne taktik gav pote i form af sølv og guld ved Grand Prix'erne. Hendes præsentation er den bedste i feltet, så måske hun vil risikere at forsøge triple axelen eller en 3-3 kombination.

Landsmanden Kanako Murakami har også kæmpet med sin spring denne sæson, men hun så ud til at være på vej tilbage ved de nationale mesterskaber, hvor hun leverede et stærkt og fejlfrit program. Det er i det lange program, hvor hun får brug at lande og rotere sine spring.

De amerikanske damer burde have en god chance for medalje. Ashley Wagner har haft en stærk sæson efter sit trænerskifte, og mon ikke titlen som amerikansk mester giver hende noget selvtillid. Hun har solide spring og præsentation, men vil hun være en stor trussel til guld, skal hun formentlig forsøge sin 3-3 kombination.

Caroline Zhang har i sine to deltagelser ved 4CC været den højst placerede amerikanske dame, og senest i 2010 tog hun bronze. Hun leverede stærke programmer ved de nationale mesterskaber og yderligere forbedringer burde lande hende på podiet. Det er dog uvist hvor stabil, hendes nye teknik er. Agnes Zawadzki har springene til at udgøre en trussel til guld, men oftest lader hun utallige fejl i det lange program trække hende ned.

Der bliver en større intern kamp blandt de canadiske damer, hvor Amelie Lacoste og Cynthia Phaneuf kæmper om den ene plads til VM. Begge to er dog for ustabile med deres spring at udgøre en rigtig podiumstrussel.

Hold også øje med Haruka Imai.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Kanako Murakami JPN
3. Ashley Wagner USA
4. Caroline Zhang USA
5. Agnes Zawadzki USA

Se flere detaljer her.