torsdag den 24. marts 2011

...og VM 2011 går til Moskva!

Kunstskøjteløbsfans kan ånde lettet op! VM 2011 vil finde sted, og ikke helt overraskende er konkurrencen blevet tildelt Rusland!

Konkurrencen vil finde sted i Megasport Arena i Moskva fra den 24. april til den 1. maj - så det begynder altså om præcis én måned. Dette er godt nyt for kunstskøjteløberne, som har trænet i uvished i over en uge nu. Forhåbentlig har de alle tid til at deltage.

Rusland (også Moskva) var værter for VM tilbage i 2005.

(kilde: www.isu.org)

Kostumer - Akiko Suzuki

Akiko Suzuki er mere kendt for sin musikalitet end sine kostumer, men det forhindrer hende ikke at skøjte i nogle interessante ting.

Det korte program
Musik: "Tango Jalousie" af Jacob Gade

Suzuki holder sig til den klassiske tango-palette til sit korte program, nemlig sort og rød. Hendes sorte halterneck kjole har et halvgennemsigtigt lagdelt skørt med rødt stof i slidsen (se her), hvilket er en god detalje, som gør sig bedst i bevægelse. En masse similisten dækker overdelen og rygstropperne, hvor de danner en blomst på hver side. En matchende blomst og net i håret fuldender looket. Et meget flatterende kostume.

Min bedømmelse: 7.75/10.00

Det lange program
Musik: "Fiddler on the Roof" af Jerry Bock
Cup of China 2010

Musicalen "Fiddler on the Roof" involverer et bryllup, hvilket måske er grunden til at Suzuki har valgt at skøjte i en off-white kjole. Stropkjolen har et let skørt samt en masse sten i et blomstermønster på overdelen. Et matchende stofbånd i håret fuldender looket. Kjolen er fin nok, men jeg synes at designet er lidt for barnligt til Suzuki.

Min bedømmelse: 6.00/10.00


Ved de efterfølgende konkurrencer bar Suzuki en anden kjole, der også var hvid. Den asymmetriske kjole er på diagonalen dækket af flæser, som har en sort kant. Blomsterne går igen - her i form af en applikation på hoften og skulderen. Jeg kan godt lide, hvordan de sorte detaljer står i kontrast med den hvide farve, så looket bliver lidt mere voksent. Flæser gør sig altid godt i bevægelse, og så er designet generelt anderledes end det man plejer at se i kunstskøjteløb.

Bedømmelse: 7.00/10.00

Gala
Musik: "Ice Queen"

Suzuki skal vist portrættere en mavedanser, hvortil dette kostume er ganske passende. Om man kan lide kostumet i sig selv er vist en smagssag, men dette er et galaprogram, så her er det helt okay at skøjte i noget sjovt og anderledes.

Min bedømmelse: 6.50/10.00