tirsdag den 1. december 2009

Grand Prix Finale forudsigelser: Herrer

I urets retning: Nobunari Oda (JPN), Evan Lysacek (USA), Jeremy Abbott (USA), Tomas Verner (CZE), Johnny Weir (USA) og Daisuke Takahashi (JPN).

Som sædvanlig er herrenes felt det allerdybeste, og alle har potentiale til at tage guldet.

Japanske Nobunari Oda er dog favoritten til at tage guldet. Han er på hjemmebane, men vigtigst af alt er han den eneste mandlige finalist, som har vundet begge sine Grand Prix'er, og han er dermed ubesejret indtil videre i sæsonen. Det vil blive spændende at se, om han vil prøve quad'en i sit lange program. Han har nok ikke brug for den for at vinde, men han vil formentlig få brug for den til OL, hvis han vil vinde guld der. Hans landsmand Daisuke Takahashi viste ved sine Grand Prix'er, at han stadig ikke er tilbage til sin gamle form. Han håber sikkert på at slå Oda og dermed reetablere sin status som Japans nr. 1.

Hele tre amerikanske mænd har kvalificeret sig til finalen. Alle tre har været nationale mestre, og alle tre er favoritter til de tre pladser, de amerikanske mænd har kvalificeret til OL. Evan Lysacek laver sjældent mere end én fejl i sine programmer, så en medalje burde være inden for rækkevidde. Lysacek har selv udtalt, at en sejr ved finalen ikke er hans førsteprioritet; han vil blot vise forbedringer i sine programmer. Lysacek er en skøjteløber, der typisk 'topper' senere i sæsonen, ligesom forrige sæson, og det lyder som en fornuftig idé at genbruge samme strategi. Jeremy Abbott er den regerende Gran Prix Finale-mester, men har indtil videre i sæsonen vist svingende resultater med hhv. en femte- og førsteplads ved sine Grand Prix'er. Sidste sæson 'toppede' Abbott tidligt i sæsonen, hvorefter han tabte pusten ved Four Continents og VM, så selvom en medalje her vil være godt, er det sikkert heller ikke hans førsteprioritet. Johnny Weir, der vandt bronze ved finalen sidste sæson, er nok underdog til en medalje. Jeg tror kun, at han kan vinde en medalje, hvis de andre mænd laver fejl, men det vigtigste for ham er nok at ikke blive syg på vej hjem til USA (skete sidste sæson før de nationale mesterskaber, hvor han skøjtede dårligt og ikke kom på landsholdet).

Tomas Verner sikrede sig en tur finalen, da Brian Joubert trak sig ud med en skade. Verner er MEGET upålidelig; hvis han skøjter sit bedste, ville han være uovervindelig, men nedsmeltninger er ikke sjældne for ham. Synes dog at han på det seneste er blevet bedre til at skøjte solidt.

Mine gæt:
1. Nobunari Oda
2. Evan Lysacek
3. Daisuke Takahashi
4. Jeremy Abbott
5. Johnny Weir
6. Tomas Verner

Kvalifikation til OL - Storbritannien

Sinead Kerr og John Kerr udfører deres signaturløft ved NHK Trophy. 'The Kerrs' er Storbritanniens højst rangerede kunstskøjteløbere. (Foto: daylife.com)

De britiske mesterskaber i kunstskøjteløb, John Wilson/MK British Championship, blev afholdt fra den 23. - 28. november i Sheffield, England. Favoritterne vandt nemt, så der var ingen grund til at udskyde udnævnelse af det britiske kunskøjteløbslandhold til Vinter OL. Storbritannien har via deres placeringer ved VM 2009 kvalificeret én dame, ét par og 2 isdansepar til legene i Vancouver. Dette er en stor forbedring fra OL 2006, hvor Storbritannien kun havde kvalificeret ét isdansepar til Torino.

Det britiske landshold til Vancouver:
Jenna McCorkell (dame), Stacey Kemp og David King (par), Sinead Kerr og John Kerr (isdans) og Penny Coomes og Nicholas Buckland (isdans).

Se de nationale resultater her.

(Kilde: olympics.org.uk)