onsdag den 12. november 2014

Rostelecom Cup 2014 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Haven/Denney og Tarasova/Morozov er medaljefavoritter ved Rostelecom Cup.

Værtsnation Rusland virker også stærke i parløbernes konkurrence ved Rostelecom Cup 2014.

Favoritter er selvfølgelig Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, der udviste utrolig stabilitet i anden halvdel af forrige sæson, hvor det blev til sølv ved både EM, Vinter-OL og VM. Duoen gør deres internationale sæsondebut, og de har indtil videre pga. hans skade i off-sæsonen kun konkurreret ved en Russian Cup-konkurrence; her havde de et katastrofalt kort program, men et stærkt langt program. I dette felt burde to solide programmer være rigeligt til en sejr.

Landsmænd Evgenia Tarasova og Vladimir Tarasov har allerede haft en succesfuld sæson med sølv ved Nebelhorn Trophy og bronze ved Skate Canada. Parret har de store elementer, som gør dem i stand til at score højt, men de har ikke råd til for mange fejl for at være sikret sølv.

Russernes største konkurrenter er amerikanske Haven Denney og Brandon Frazier, som senest overraskende tog sølv ved Skate America. Parret har ikke scoret helt så højt for det korte program, men med to stærke løb (og måske fejl fra russerne) har de en god chance for at gentage sølv.

Outside-shots til medalje er det nye par Kristina Astakhova og Alexei Rogonov, som gør deres GP-debut. Parret begyndte sæsonen med guld ved Volvo Open Cup, hvor de leverede to nær rene programmer, men lavere programkomponenter vil måske holde dem tilbage.

Andre par i konkurrencen er Jessica Calalang og Zack Sidhu samt Annabelle Prölls og Ruben Blommaert. Begge par tog en 7. plads i deres første Grand Prix denne sæson.

Hold også øje med det nye par Dee Dee Leng og Simon Shnapir, som gør deres debut sammen.

Mine forudsigelser
1. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Haven Denney / Brandon Frazier USA
4. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS
5. Jessica Calalang / Zack Sidhu USA
6. Annabelle Prölls / Ruben Blommaert GER
7. Dee Dee Leng / Simon Shnapir USA
8. Narumi Takahashi / Ryuichi Kihara JPN

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2014 forudsigelser - Damer

Pogorilaya, Hongo, Nagasu og Park er blandt medaljekandidaterne ved Rostelecom Cup.

Konkurrencen ved Rostelecom Cup 2014 begynder med damernes konkurrence.

Hjemmefavorit er selvfølgelig Anna Pogorilaya, som begyndte sæsonen med en overbevisende sejr ved Skate Canada. Her var præsentationen måske en lille smule sløset, men hendes høje sværhedsgrad og ikke mindst stabilitet giver hende en fordel og gør hende favorit til endnu en guldmedalje.

Et par tilbagetrækninger betyder, at sølv og bronze er utrolig åben. Den regerende bronzevinder Mirai Nagasu tog kun en 6. plads ved Skate America efter et skuffende kort program - det lange program var en del bedre. Hun har for vane at gøre det bedre i sin anden GP, så hvis hun kan minimere underrotationerne, er en medalje mulig.

Både So Young Park og Rika Hongo tog solide 5. pladser ved deres første GP med en score på cirka 170 point. Både sydkoreanske Park og japanske Hongo forsøger de svære springkombinationer, men de mangler måske en lidt mere engagerende tilstedeværelse på isen for at forbedre programkomponenterne.

Fra USA og Japan har vi Angela Wang og Miyabi Oba, som begge gør deres senior GP-debut. Begge har potentiale til at score højt grundet deres sværhedsgrad, men de indtil videre kæmpet en del med springstabiliteten. De begyndte sæsonen med henholdsvis bronze og sølv i en Senior B.

De to andre russiske damer i feltet er Maria Stavitskaia og Maria Artemieva, men det bliver svært for dem at nå podiet given deres ustabile spring. De startede sæsonen med en henholdsvis 6.- og 10. plads ved deres Senior B.

Et spørgsmålstegn er Joshi Helgesson. Hun blev skadet ved Ondrej Nepela Trophy og fik fjernet en skrue i foden den 20. oktober, hvilket krævede 3 ugers rehabilitation - hendes form er dermed ukendt.

Mine forudsigelser
1. Anna Pogorilaya RUS
2. Mirai Nagasu USA
3. Rika Hongo JPN
4. So Youn Park KOR
5. Angela Wang USA
6. Alaine Chartrand CAN
7. Miyabi Oba JPN
8. Maria Artemieva RUS
9. Joshi Helgesson SWE
10. Maria Stavitskaia RUS
11. Ashley Cain USA
12. Eliska Brezinova CZE

Se flere detaljer her.