onsdag den 19. maj 2010

Yokohama vinder værtskab til World Team Trophy 2011

Team Japan vandt bronze ved World Team Trophy i 2009. (Foto: Getty Images)

Japan har for anden gang fået den store ære at være vært for ISU World Team Trophy 2011, denne gang skal konkurrencen afholdes i Yokohama. World Team Trophy er sæsonens sidste store konkurrence og finder sted fra 14.-17. april 2011.

For dem der ikke ved hvad ISU World Team Trophy er, så frygt ikke. Det er et næsten splinternyt ISU mesterskab, der ifølge planen skal afholdes hvert andet år (den allerførste World Team Trophy blev afholdt i 2009 i Tokyo). Formatet er anderledes ift. de normale konkurrencer, da denne er en holdkonkurrence (a la gymnastik). Sæsonens seks bedste skøjtenationer dyster imod hinanden, og nationen med de bedste placeringspoint sammenlagt vinder titlen. Team USA vandt det første World Team Trophy guld, Canada sølv og værtsnationen Japan tog bronze. Hvert hold består af to singles herrer, to singles damer, et par og et isdansepar.

Hold kæft, hvor må det være fedt at være kunstskøjteløbsfan i Asien nu, da alle de store konkurrencer næste sæson kommer til at foregå i Asien: Grand Prix Finalen i Beijing, Kina + 4CC i Taipei City, Kinesisk Taipei + Junior VM i Gangneung City, Sydkorea + VM i Tokyo, Japan. Lad os håbe, at nogle danske tv-kanaler stadig har lyst til at vise det på TV. Ellers er det om at stå meget tidligt op for at fange det live på internettet. Se konkurrenceskemaet i kunstskøjteløb for næste sæson i ISU Communications 1612.

(Kilde: The Japan Times Online)

Psst... artiklen nævner også, at Daisuke Takahashi håber på at få canadiske Shae-Lynn Bourne som sin nye træner.