torsdag den 25. november 2010

Trophée Eric Bompard tidsplan

Trophée Eric Bompard finder som sagt sted i Paris i Frankrig, hvilket er i den samme tidszone som Danmark. Så her er god mulighed for at se konkurrencen uden at miste nattesøvn.

Tidsplan

Fredag den 26. november
15:25 - Parløb: kort program
16:50 - Herrer: kort program
18:45 - Damer: kort program
20:40 - Isdans: kort dans

Lørdag den 27. november
13:40 - Parløb: langt program
15:25 - Herrer: langt program
18:25 - Damer: langt program
20:40 - Isdans: fridans

Søndag den 28. november
14:00-17:00 - Galafremvisning

Se det på internet?
Igen, så plejer jeg at se konkurrencen på russiske NTV. De plejer at vise det meste af konkurrencen live.

Se flere detaljer på isuresults.com

Trophée Eric Bompard forudsigelser - Isdans

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat udfører deres dansepiruette ved Cup of China. (Foto: Getty Images)

Det burde blive en smal sag for franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat at tage sæsonens anden guldmedalje, da feltet foruden dem er ret tyndt. Desuden er begge deres programmer vidunderlige. Parret har deltaget seks gange ved Trophée Eric Bompard og har indtil videre kun vundet sølv, så guld vil blive en god tilføjelse. En top 4 placering er dog nok til en plads i Finalen, hvor de er regerende bronzevindere.

De to andre medaljer er lidt mere usikre, da de næste tre par har opnået en samlet score på mindre end 2 points forskel ved deres første Grand Prix. Vi har amerikanske Madison Chock og Greg Zuerlein, der tog bronze ved Skate Canada. Parret skal vinde sølv for at sikre sig en plads i Finalen. Russiske Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko endte på en 5. plads ved Skate America. Til sidst er der endnu et fransk par, Pernelle Carron og Lloyd Jones, der også endte på en 5. plads ved deres Grand Prix, Skate Canada.

Hold også øje med Xintong Huang og Xun Zheng, der endte på en 5. plads ved Cup of China.

Mine forudsigelser
GULD - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat FRA
SØLV - Madison Chock/Greg Zuerlein USA
BRONZE - Ekaterina Riazanova/Ilia Tkachenko RUS

Se hele deltagerlisten her.

Trophée Eric Bompard forudsigelser - Damer

Det bekymrede udtryk siger det hele: Mao Asada ved NHK Trophy, hvor hun endte på en 8. plads - hendes laveste placering hidtil i karrieren. (Foto: Getty Images)

Det er et håndfuld upålidelige damer, som vil deltage ved Trophée Eric Bompard. Det største spørgsmålstegn er nok den regerende verdensmester Mao Asada, som endte på en katastrofal 8. plads ved NHK Trophy. Asada er i gang med at omarbejde teknikken på sine spring, og dette medførte, at hun floppede eller faldt på næsten alle spring. En plads i Finalen er umulig, men forhåbentlig betyder den ekstra træningstid nogle lidt mere stabile fremførelser.

Alissa Czisny derimod havde en super konkurrence ved Skate Canada, som hun vandt. Hun plejer dog at bukke under for presset, når der er høje forventninger til hende, og dette kunne også ses ved Midwestern Sectionals - en kvalifikationskonkurrence til de amerikanske nationale mesterskaber -  hvor hun faldt adskillige gange (hun vandt dog stadig guldet). En top 4 placering sikrer hende en plads i Finalen. Hendes landsmand Mirai Nagasu vandt det korte program ved Cup of China, men faldt til en samlet 4. plads efter et ujævnt langt program. Styrken ligger i hendes korte program, men kan hun bevare koncentrationen i det lange?

Cynthia Phaneuf havde et lignede scenario, da hun vandt det korte program ved Skate Canada, men røg ned på en samlet 4. plads efter et usikkert langt program. Også hun vil bevise, at hun er en bedre skøjteløber, og normalt klarer hun sig også bedre ved den Grand Prix, der ikke afholdes i Canada.

Finske Kiira Korpi skuffede også ved sin første Grand Prix, da endte på en 4. plads ved NHK Trophy i en svag konkurrence. En podieplads er mulig, hvis hun endelig lærer at tage fordel af de andres fejl.

Hold også øje med Haruka Imai og Fumie Suguri, som endte på en henholdsvis 5. plads og 9. plads ved Skate Canada, og Sarah Hecken der kommer sig fra en skade. Hun har lige vundet bronze ved Ice Challenge. På hjemmebane har vi blandt andet Mae Berenice Meite, som leverede et overraskende solidt program ved Skate America.

Mine forudsigelser
GULD - Alissa Czisny USA
SØLV - Cynthia Phaneuf CAN
BRONZE - Kiira Korpi FIN

Se hele deltagerlisten her.