onsdag den 30. september 2015

Ondrej Nepela Trophy 2015 - tidsplan og forudsigelser

Sæsonens tredje konkurrence i ISU Challenger Series er 23rd Ondrej Nepela Trophy, som finder sted den 1.-3. oktober i Bratislava, Slovakiet. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Herrer
Favorit er amerikanske Jason Brown, som tog en flot 4. plads ved sin VM-debut forrige sæson. Han har stærke piruetter og præsentation, men springene så ud til at drille ham ved sommerkonkurrencerne. Efter Takahito Mura har trukket sig med ankelskade, har vi ikke så mange topherrer i feltet. Dog kan russiske Adian Pitkeev være en guldtrussel; han havde en blandet 14/15 sæson med 9. plads ved EM og 5. plads ved Junior VM, men han så solid ud ved de russiske testløb. Landsmænd Gordei Gorshkov, som er regerende bronzevinder, og  Mikhail Kolyada har også chance for medalje. Keegan Messing, som tog en 5. plads ved Canadian Nationals, gør sin internationale debut for Canada.

1. Jason Brown USA
2. Adian Pitkeev RUS
3. Gordei Gorshkov RUS
4. Mikhail Kolyada RUS
5. Keegan Messing CAN

Damer
Rusland sender en stærk trio med Evgenia Medvedeva, Anna Pogorilaya og Maria Artemieva. Medvedeva var ubesejret som junior forrige sæson, hvor hun bl.a. vandt Junior VM, og hun virkede forsat superpålidelig ved de russiske testløb. Pogorilaya er EM-bronzevinder, men hun har døjet lidt med sin pålidelighed siden VM. Den canadiske mester Gabrielle Daleman har de store spring, men hun har brug for at lande dem for at udgøre en medaljetrussel. Japan sender Yuka Nagai, som tog en 7. plads ved Junior VM 2015, og Riona Kato som begyndte sæsonen med sølv ved Asian Trophy. Regerende guldvinder Roberta Rodeghiero og sølvvinder Joshi Helgesson får svært ved at forsvare i dette felt, men begge startede sæsonen solidt med guld og sølv ved Lombardia Trophy. Hold også øje med Nicole Rajicova, som har udvist store forbedringer og bl.a. tog en 11. plads ved Junior VM, samt Mariah Bell startede sæsonen med en 6. plads ved US Int'l FS Classic.

1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Anna Pogorilaya RUS
3. Yuka Nagai JPN
4. Gabrielle Daleman CAN
5. Roberta Rodeghiero ITA

Parløb
Vi har også et dybt felt hos parløberne. Regerende GPF og EM-sølvvindere Ksenia Stolbova / Fedor Klimov gør deres internationale sæsondebut. Parret har uppet sværhedsgraden, og de virkede stærke ved de russiske testløb. Landsmand Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov og Kristina Astakhova / Alexei Rogonov overraskede begge forrige sæson med en henholdsvis stærk 6. og 10. plads i deres VM-debut. Den russiske trio kan dog blive truet af Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch, som i deres første sammen kvalificerede sig til VM hvor det blev en 13. plads. Hold også øje med Gretchen Donlan / Nathan Bartholomay som begyndte sæsonen med en 5. plads ved US Int'l FS Classic.

1. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch CAN
4. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS
5. Gretchen Donlan / Nathan Bartholomay USA

Isdans
Hos isdanserne er de regerende mestre Maia Shibutani / Alex Shibutani tilbage tilbage for at forsvare deres titel. Parret kommer fra en solid sæson, hvor de tog en 4. plads ved GPF og 5. plads ved VM. De får dog svær konkurrence fra Piper Gilles / Paul Poirier, som var lige i hælene på dem med en 5. plads ved GPF og 6. plads ved VM. Medaljekandidater tæller også Penny Coomes / Nicholas Buckland, som dog måtte slutte forrige sæson tidligt pga. sygdom, men duoen har forbedret sig meget den forrige sæson. De regerende bronzevindere Federica Testa / Lukas Csolley får svært ved at forsvare på hjemmebane, men parret har også oplevet store forbedringer forrige sæson, hvor de bl.a. tog en 8. plads ved EM. Hold også øje med det nye tyske par Kavita Lorenz / Panagiotis Polizoakis, som overraskede med en 4. plads ved forrige uges Nebelhorn Trophy

Live streaming
Konkurrencen vil blive live streamet via Youtube (link). Følg hashtagget #ONT2015 på Twitter for up-to-date informationer om konkurrencen.