tirsdag den 18. januar 2011

De canadiske nationale mesterskaber 2011 forudsigelser - Parløb

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch er favoritter til at vinde deres første canadiske titel. Her de ved Skate America. (Foto: Reuters Pictures)

De canadiske nationale mesterskaber begynder nu på fredag, og vi starter med parløbernes disciplin. De regerende mestre Jessica Dubé og Bryce Davison er ude med skade, så vi får nogle nye mestre. Faktisk vender ingen af de regerende medaljetagere tilbage. Canada kan sende tre par til 4CC og to til VM.

Favoritterne er Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch, da de er det canadiske par, som klarede sig bedste ved Grand Prix'erne. De tog sølv ved begge deres Grand Prix'er og kvalificerede sig til Grand Prix Finalen. Parret har avanceret sig lynhurtig - dette er kun deres anden sæson sammen, og sidste år endte de kun på en 5. plads ved de nationale mesterskaber. De er måske ikke så finpudsede i deres bevægelser, men de er pålidelige på de tekniske elementer.

Sølv kan gå til en række af par, da en mange har opnået sammenlignelige scores i løbet af sæsonen. Paige Lawrence og Rudi Swiegers er det eneste andet canadiske par, som har taget medalje ved sæsonens Grand Prix'er - nemlig bronze ved Skate Canada, men de kunne ikke helt gentage ved Cup of Russia, hvor de endte på en 5. plads. Meagan Duhamel tog bronze sidste år med partner Craig Buntin, men hun er nu teamet op med Eric Radford. Parret har taget bronze ved Nebelhorn Trophy, og de endte på en 5. plads ved Skate Canada. Mylene Brodeur og John Mattatall endte på en 4. plads sidste år, så de håber nok på at komme på podiet i år. Parret har leveret solide, men ikke overvældende fremførelser ved deres Grand Prix'er, hvor de endte på en hhv. 6.- og 4. plads.

Par som Brittany Jones/Kurt Gaskell og Margaret Purdy/Michael Marinaro har nok ikke chance for en podieplads, men de kæmper nok for en tur til Junior VM.

Mine forudsigelser
GULD - Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch
SØLV - Mylene Brodeur/John Mattatall
BRONZE - Paige Lawrence/Rudi Swiegers

Se hele deltagerlisten her.

De canadiske nationale mesterskaber 2011 - tidsplan

Puha! Vi får en travl den næste halvanden uge med de canadiske og amerikanske nationale mesterskaber i Nordamerika samt EM i Europa. Jeg er så heldig at have fri fra skole i denne periode...

Vi starter med de canadiske nationale mesterskaber.

Tidsplan, kun senior (dansk tid)

Fredag den 21. januar
22:15-23:55 - Parløb: kort program

Lørdag den 22. januar
00:50-02:25 - Isdans: kort dans
03:20-05:50 - Damer: kort program
21:00-23:50 - Damer langt program

Søndag den 23. januar (og tidlig mandag morgen)
02:20-04:50 - Herrer: kort program
05:50-07:50 - Parløb: langt program
21:00-22:55 - Isdans: fridans
23:45-02:50 - Herrer: langt program

Mandag den 24. januar
04:20-06:20 - Junior/Senior galafremvisning

Se flere detaljer her.

SVT interview med Evgeni Plushenko

Evgeni Plushenko ved Vinter OL 2010 i Vancouver. Vil han deltage i Sochi? (Foto: Reuters Pictures)

En lille update på Evgeni Plushenko: svenske SVT interviewede ham, og her fortalte han om kunstskøjteløbens popularitet i Rusland, om sine andre sportsinteresser og om sit comeback i Vancouver (og hvorfor han ikke vandt). Men det vi alle gerne vil vide er selvfølgelig, om han kan gøre endnu et comeback i amatørkunstskøjteløb? Som du måske kan huske, så mistede Plushenko sin amatørstatus pga. sin deltagelse i et isshow efter at have trukket sig fra VM.

Svaret er åbenbart ja. Ifølge Plushenko er sagen allerede afgjort, da han og den russiske skøjteunion samt ISU er kommet til den konklusion, at at genoprettelse af hans amatørstatus vil være for det bedste. Han må skøjte i konkurrencer igen fra marts, og han håber at skøjte fra næste sæson og tre år frem indtil Vinter OL i Sochi! Jeg er dog ikke 100% sikker på, hvor seriøse disse udtalelser er - manden taler om at udføre en quad tåloop quad tåloop kombination i Sochi! Han indrømmer dog, at han er gammel og at han kun kan prøve at gøre sit bedste.

SVT's ekspert mener i hvert fald ikke, at Evgeni kan udføre denne kombination eller vinde guld i Sochi. Se også dette interview, hvor Plushenko viser journalisten rundt i Skt. Petersborg. Her taler han om sin kendte frisure, arkitektur, sin kone og hvorfor han ikke bruger sikkerhedssele.