onsdag den 28. december 2016

De japanske landshold i kunstskøjteløb 2016/17

Det japanske VM-landshold (minus Hanyu) poserer på isen.

De japanske nationale mesterskaber i kunstskøjteløb for sæson 2016/17 er ovre, og traditionen tro er de japanske landshold blevet annonceret. De nationale mesterskaber vægtes højt, men også andre resultater (især GPF) tages i betragtning.

Denne sæson er 4CC test-konkurrencen for Vinter OL 2018, og Asian Winter Games finder sted i Japan. Derfor sender Japan sine bedste hold til begge konkurrencer.

World Championships 'VM'
Herrer: Shoma Uno, Yuzuru Hanyu, Keiji Tanaka
Damer: Satoko Miyahara, Wakaba Higuchi, Mai Mihara
Parløb: Sumire Suto/Francis Boudreau-Audet
Isdans: Kana Muramoto/Chris Reed

Four Continents Championships '4CC'
Herrer: Shoma Uno, Yuzuru Hanyu, Keiji Tanaka
Damer: Satoko Miyahara, Wakaba Higuchi, Mai Mihara
Parløb: Sumire Suto/Francis Boudreau-Audet, Miu Suzaki/Ryuichi Kihara
Isdans: Kana Muramoto/Chris Reed, Emi Hirai/Marien de la Asuncion

World Junior Championships 'Junior VM'
Herrer: Kazuki Tomono, Koshiro Shimada
Damer: Marin Honda, Kaori Sakamoto, Yuna Shiraiwa
Isdans: Rikako Fukase/Aru Tateno

Asian Winter Games
Herrer: Shoma Uno, Takahito Mura
Damer: Satoko Miyahara, Rika Hongo
Parløb: Miu Suzaki/Ryuichi Kihara, Narumi Takahashi/Ryo Shibata
Isdans: Kana Muramoto/Chris Reed, Ibuki Mori/Kentaro Suzuki

Se flere detaljer her (japansk).

De japanske mesterskaber 2016 - parløb og isdans

Suzaki/Kihara (sølv), Suto/Boudereau-Audet (guld) og Ono/Killing (bronze) på parløbernes podium.

Som altid var parløbernes og isdansernes felt ved de japanske nationale mesterskaber 2016/17 ikke så dybe; Suto/Boudereau-Audet og Muramoto/Reed kunne begge forsvare deres titler.

Senior Parløb


Junior Parløb


Senior Isdans


Se flere detaljer her.

Miyahara tager sin tredje japanske titel

Higuchi (sølv), Miyahara (guld) og Mihara (bronze) på damernes podium.

Vi havde et dybt felt hos damerne ved de japanske nationale mesterskaber 2016/17, og det blev en tæt kamp i sidste ende om en podieplads.

Forsvarende mester Satoko Miyahara viste igen nerver af stål og leverede et rent kort program med double axel, triple lutz-triple tåloop og triple loop, og dermed tog hun en flot føring med en score på 76.40 point. I det lange program havde hun step-out på triple lutz-triple tåloop (<), men ellers løb hun programmet uden synlige fejl, omend den anden lutz blev kendt underroteret. En FS score på 138.38 point var mere end nok til at give hende sin tredje nationale titel i træk.

Wakaba Higuchi løb et rent kort program med en triple lutz-triple tåloop i anden halvdel, men hun mistede point for udvendigt skær på triple (f)lip. Det blev til en foreløbig tredjeplads med 68.74 point. I friløbet faldt hun på triple salchow (<<), men ellers landede hun seks flotte triple spring inkl. to triple lutz-triple tåloop kombinationer. En score på 130.75 point rykkede hende op på sølv for andet år i træk.

Skate America-bronzevinder Mai Mihara løb et rent kort program, og hun var i god medaljeposition med 65.91 point. Det drog hun nytte af, idet hun leverede et fejlfrit langt program med syv triple spring. En score på 132.26 point rykkede hende op på bronze.

Juniorverdensmester Marin Honda leverede også et rent kort program med bl.a. triple flip-triple tåloop. I friløbet havde hun et dyrt pop med en single flip, men improvisation betød at hun med en sen triple salchow-triple tåloop stadig fik udført seks triple spring. Hun endte på en tæt 4. plads.

Rika Hongo havde et flot kort program med en sen triple tåloop-triple tåloop, og hun tog dermed en foreløbig andenplads. Overordnet set løb hun et solidt friløb, men en doublet loop og underroteret triple tåloop var dyre fejl, og hun faldt til en samlet 5. plads.

Seks gange national mester Mao Asada led stadig af springproblemer: en single axel i det korte program og to fald i det lange foruden en del underrotationer medførte, at hun endte på en overraskende 12. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.