mandag den 2. maj 2011

Pechalat/Bourzat forlader Zhulin

Fra højre til venstre: Fabian Bourzat, Oleg Volkov, Nathalie Pechalat og Alexander Zhulin sidder i Kiss & Cry og gruer på franskmændenes scores. (Foto: AP Photo)

Det blev i går offentliggjort, at franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat forlader deres russiske træner Alexander Zhulin, som de har trænet hos siden 2008. Parret vil nu flytte fra Moskva og over til USA (Detroit, Michigan) for at træne med Angelika Krylova og Pasquale Camerlengo. Ægteparret træner bl.a. Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som endte på en 5. plads lige efter franskmændene.

Ifølge de officielle udtalelser blev beslutningen taget af den franske skøjteunion, men rygter siger, at den russiske skøjteunion har bedt/påbudt de russiske toptrænere i Rusland om at IKKE træne ikke-russere, da Vinter OL 2014 som sagt skal afholdes i Sochi. Rusland ønsker naturligvis ikke en gentagelse af Vinter OL i Vancouver, hvor guld og sølv i isdans gik til to nordamerikanske par trænet af russere (og så nu VM). Pechalat og Bourzat slog alle Ruslands par ved både EM og VM, deriblandt Zhulins andre elever, Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov.

Men måske skyldes skiftet blot Pechalat og Bourzats skuffende 4. plads ved VM...

(Kilde: allsportinfo.ru (russisk))