mandag den 30. november 2009

Kostumer - Brian Joubert

Det korte program
Musik: "Rise" af Safri Duo (samme program som sidste sæson)

Brian Jouberts korte program er ikke det mest elegante program med stilfuld og underspillet koreografi (der hoftevrikken i starten af programmet!). Programmet er dog stadig en favorit blandt publikum.

Ved Trophée Eric Bompard bar Joubert sit kostume fra sidste sæson: sort kostume med netstof på overdelen samt detaljer af lak!? Programmet var en mindre katastrofe, og kostumet hjalp ikke. Det lyder og ligner noget, man har på hvis er til SM! Det sagt, så bærer Joubert det bedre end nogen anden skøjteløber ville være i stand til.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Ved NHK Trophy skøjtede Joubert meget bedre, hvilket måske skyldes det nye kostume (og mindre hoftevrikken). Kostumet var stadig sort, men inkluderede heldigvis intet netstof. De røde og sølvfarvede pailletter forhindrede looket i at blive for kedeligt. Denne sæson har Joubert fået nye koreografer, isdanseparret Albena Denkova og Maxim Staviski, og det er ud som om Staviski har lånt sit kostume til sin elev.

Bedømmelse: 6.00/10.00

Det lange program
Musik: "Ancient Land" af Ronan Hardiman

Ved Trophée Eric Bompard var det tydeligt, at Staviskis tidligere kostume har været inspiration for Joubert. De samme snører på benene og en åben skjorte med en halvgennemsigtig trøje indenunder. Snørerne er virkelig hæslige, og den åbne skjorte med gør bare kostumet endnu mere rodet at se på.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Ligesom i sit korte program valgte Joubert heldigvis at skifte kostume ved NHK Trophy. Den sorte heldragt med handsker har gudskelov et mere simpelt snit. Jeg ved ikke helt hvad overdelen skal forestille, måske sorte klipper med en brændende stjerne på en grå himmel (= ancient land?) Hvis man ser på overdelen tæt på, kan man faktisk se, at den består af halvgennemsigtigt stof, så selvom kostumet er en forbedring, kan Jouberts kostumer stadig forbedre sig endnu mere.

Bedømmelse: 4.00/10.00