søndag den 18. februar 2018

Vinter OL 2018 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron og Virtue/Moir er de to favoritter til guldet.

Isdans har nu i et godt stykke tid været en disciplin, hvor resultatet ikke var fastsat på forhånd, og det ser ud til at fortsætte ved Vinter OL 2018 i Pyeongchang, omend vi har småfavoritter til hver medalje. 24 isdansepar vil indtage isen til den korte dans natten til mandag kl. 02:00.

Mine forudsigelser
Alt tyder på, at det bliver et hæsblæsende kamp om guld mellem to par, og endnu engang er de træningsmakkere: det ene par er canadisk og har allerede fire OL-medaljer på resuméet. Det andet par er franske og gør deres OL-debut, men de er indehavere af den samlede verdensrekord og ubesejrede denne sæson. Det er så tæt, at én enkelt fejl vil være nok til at afgøre det.

Kampen om bronze bliver også spændende, da vi har en håndfuld kandidater til denne medalje - lige nu ser det ud til, at især tre amerikanske par er favoritter, og de er nakke til hals, så her er der heller ikke plads til fejl.



1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron (FRA)
Den unge franske duo gør deres OL-debut under store forventninger, da de er det eneste ubesejrede par denne sæson med guld ved begge deres GP'er, GPF og EM; ved alle fire konkurrencer satte de endda rekord i total score, så deres momentum er kun gået én vej, og det er op. Denne sæson har duoen to flotte koreograferede danse, og dette kombineret med deres teknisk stærke grundløb og ubesværede elementer betyder, at deres skæbne ligger i deres egen hænder.



2. Tessa Virtue / Scott Moir (CAN)
De regerende OL-sølvvindere og tidligere OL-mestre kommer fra en næsten ligeså stærk sæson, men de har konsekvent scoret en lillebitte tand mindre en franskmændene, og det kom til syne tydeligt ved GPF, hvor canadierne måtte nøjes med sølv. Parret har dog erfaringen på deres side, og det kan være en fordel under et OL, hvor presset er så meget større. Ved holdkonkurrencen vandt Virtue og Moir begge deres segmenter, så parret har allerede fået opvarmning og de værste nerver af vejen. Duoen er allerede legendariske, men endnu en guldmedalje vil slå det fast med syvtommersøm.



3. Maia Shibutani / Alex Shibutani (USA)
Det blev en 9. plads for søskendeparret ved Sochi 2014, men sidenhen har de fundet deres mojo og bl.a. vundet VM-sølv og bronze. Amerikanerne har haft en stærkt sæson med to GP-sejre og bronze ved Finalen, omend de viste sårbarhed i fridansen; senere tabte de deres nationale titel. Ved OL-holdkonkurrencen virkede de dog stærke og tog en forventet 2. plads i begge segmenter. Med gode fremførelser er de bronzefavoritter, men laver duoen fejl, er flere par lige i deres hæle.



4. Madison Hubbell / Zachary Donohue (USA)
OL-debutanterne havde en chance for VM-bronze forrige sæson, men en kikset twizzle trak dem ned på en 9. plads. Ikke desto mindre har de ikke ladet skuffelse gå dem på, og denne sæson tog de en 4. plads ved GPF og deres første sejr ved de nationale mesterskaber. Parret er uden tvivl på en opadgående kurve, så hvis de kan holde nerverne i ro, er bronze vel meget mulig.



5. Madison Chock / Evan Bates (USA)
Det tredje amerikanske par tog en 8. plads ved forrige OL, men de har også blomstret siden og bl.a. taget VM-sølv og bronze. Lige virker de som USAs isdansepar nr. 3, men det er værd at bemærke, at de har vundet fridansen over deres landsmænd i begge deres head-to-head denne sæson. Hvis parret kan levere en en stærk kort dans, kan de uden tvivl holde sig i medaljerækkevidde.



6. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev (OAR)
Rusland/Sovjetunionen/SNG har indtil videre altid taget en medalje i isdans ved et hvert OL, og presset er nu på Bobrova og Soloviev skuldre for at videreføre denne arv. Duoen tog en meget tæt 5. plads ved forrige VM, og selvom de denne sæson ikke kvalificerede sig til GPF, har de været solide og tog senest sølv ved EM. Hvis det olympiske pres bliver for meget for deres rivaler, har de i hvert fald chancen for at snuppe medalje.



7. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje (CAN)
Det canadiske par tog en 7. plads ved forrige OL og tog derefter sølv og bronze ved de efterfølgende verdensmesterskaber, men de er sidenhen blevet skubbet lidt til siden efter Virtue/Moirs comeback. Denne sæson har de været lidt ujævne ved GP'erne, men man må ikke glemme de ved forrige VM overraskede alle med en tæt 4. plads.



8. Anna Cappellini / Luca Lanotte (ITA)
Forrige olympiske sæson var stærk for den italienske duo, da de tog en 6. plads ved OL og guld ved VM. Sidenhen har flere overhalet dem, men så langt foran er de trods ikke. Parret har måske ikke helt så højt scoringspotentiale som deres rivaler, men de har uden tvivl chance for at tangere deres forrige OL-placering, hvis de levere to flotte løb.

9. Piper Gilles / Paul Poirier (CAN)
Canadas tredje isdansepar har ved de seneste fire verdensmesterskaber placeret pænt i top 8, men denne sæson har de haft lidt problemer med konceptet i deres fridans, og det er måske derfor det kun blev til 4. pladser ved GP'erne. Det kreative par har efterfølgende ændre fridans, og med deres normale stabilitet burde en top 10 placering være i hænde.

10. Charlene Guignard / Marco Fabbri (ITA)
Den italienske duo er altid solide med masser af energi i deres løb. De tog 5. pladser ved deres GP'er og senest en flot 5. plads ved EM. Med solide løb har de uden tvivl potentialet til at ende i top 10.

Se flere detaljer her.