onsdag den 6. oktober 2010

Finlandia Trophy 2010 forudsigelser


Fra nu på torsdag og indtil søndag den 10. oktober finder den 15. Finladia Trophy sted i Vantaa, Finland. Der afholdes konkurrence i damernes, herrernes og isdansernes disciplin, og især hos damerne er der nogle store navne med.

Herrer
En af guldfavoritterne vil være Samuel Contesti, der vandt sølv ved EM 2009. Hans forrige sæson var lidt svingende, men han formåede at ende sæsonen med en solid 7. plads ved VM. En anden favorit er svenske Kristoffer Berntsson, som dog havde en skuffende forrige sæson. Han endte på en 6. plads ved denne konkurrence sidste år. Rusland er repræsenteret to stærke herrer: Konstantin Menshov, som lige har vundet sølv ved Nebelhorn Trophy, samt den regerende Junior VM bronzevinder Artur Gachinski. Hold også øje med japanske Daisuke Murakami og amerikanerne Grant Hochstein og Jonathan Cassar.

Mine gæt
Guld - Konstantin Menshov
Sølv - Samuel Contesti
Bronze - Kristoffer Berntsson

Damer
Japanske Akiko Suzuki havde en super forrige sæson, hvor hun bl.a. vandt bronze ved Grand Prix Finalen, tog sølv ved 4CC og kvalificerede sig til Vinter OL og VM. Desuden vandt hun også sin sæsondebut forrige sæson, så måske hun kan gentage sig. På hjemmebane har vi Kiira Korpi, der lige har vundet guld ved Nebelhorn Trophy. Hun vandt bronze her sidste år. Ruslands top 2 senior damer konkurrerer også: den regerende Finlandia Trophy mester Alena Leonova og den nationale mester Ksenia Makarova. Hold også øje med Elena Glebova, Sofia Biryukova og Amanda Dobbs.

Mine gæt
Guld - Akiko Suzuki
Sølv - Kiira Korpi
Bronze - Ksenia Makarova

Isdans
Her vil de soleklare favoritter være Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, der har haft travlt de to seneste uger med at vinde Nebelhorn Trophy og French Master's. De andre guldfavoritter ville have være regerende mestre Sinead Kerr og John Kerr, men der er forlydender om, at de ikke vil deltage alligevel. Sølv og bronze kunne gå til ukrainske Nora Hoffmann og Maxim Zavosin, der har lige vundet Ondrej Nepala Memorial, og det amerikanske søskendepar Madison Hubbell og Keiffer Hubbell, der vandt bronze ved 4CC 2010. Danmark er repræsenteret af Katelyn Good og Nikolaj Sørensen.

Mine gæt
Guld - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat
Sølv - Nora Hoffmann/Maxim Zavosin
Bronze - Madison Hubbell/Keiffer Hubbell

Tidsskema (dansk tid, GMT +1)

Fredag den 8. oktober
16:00-18:05 - Herrer: kort prorgram
18:30-20:15 - Isdans: kort dans 

Lørdag den 9. oktober
14:00-15:20 - Damer: kort program
15:45-18:05 - Herrer: langt program

Søndag den 10. oktober
10:30-12:00 - Isdans: fridans
12:25-13:55 - Damer: langt program

Se flere detaljer på stll.fi/finlandia_trophy/

Master's de Patinage 2010 videoer

Jeg indlejrer et par videoer fra Master's de Patinage (French Master's) på siden, men se flere på denne Youtube-kanal.

Brian Joubert (guld) - kort program "Malagueña"
Joubert er som en fornyet mand! Godt nok er han vendt tilbage til sin gamle træner Veronique Guyon, men hans to nye programmer viser mere koreografi og kompleksitet, end han nogensinde har prøvet før.


... og hans lange program "Symphony No. 9" af Beethoven
Det lange program er også en stor forbedring i forhold til forrige sæson.


Florent Amodio (sølv) - kort program "Once Upon A Time in Mexico"
Amodio har også skiftet træner, her til Nikolai Morozov, som for tiden træner i Daugavpils i Letland. Lad os ikke håbe, at det var ham, som lod Amodio skøjte i den trøje!


...og hans lange program "Broken + Apologize + Imma Be + Don't Stop 'til You Get Enough"
Amodio har en tendens til at skøjte til alt for meget musik til ét program, hvilket desværre ikke fremviser hans gode grundløb og danseevner.


Alban Preaubert (bronze) - kort program "Turtle Shoes"



... og det lange program "Three Piano Pieces No. 2 in E-flat major" af Schubert

Preaubert prøver også nye ting denne sæson: han har taget ballettimer og fået Pasquale Camerlengo til at koreografere dette program til klassisk musik for ham.


Adeline Canac og Yannick Bonheur (guld) - det korte program
Canac og Bonheur danner nu par. Ikke en skidt start af dem at vinde guld i deres første konkurrence sammen.


...og deres lange program "Pink Panther"
Er det mig, eller er musikken fra Pink Panther ret populær hos parrene denne sæson?