torsdag den 15. februar 2018

Vinter OL 2018 forudsigelser - Herrer

Chen, Hanyu, Uno, Fernandez, Chan og Jin er favoritter hos herrerne.

Puha, man kunne smide alle navne i en hat og trække tilfældigt op for at kunne lave forudsigelser for herrerne ved Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb. Spændingen begynder i nat kl 02:00, hvor 30 herrer vil løbe de korte programmer.

Forudsigelser
Vi har nok 5-7 herrer med chance for guld, hvis de løber deres allerbedste, men problemet er bare at herrerne sjældent løber rent. Med så mange svære quads planlagt, er store fluktuationer nærmest forventet - kort sagt: disse forudsigelser bliver lidt et skud i tågen.



1. Nathan Chen (USA)
Før Legene begyndte, var amerikanske Chen nok det bedste bud på OL-guld, da han var den eneste ubesejrede herre i feltet denne sæson... indtil han havde en nedsmeltning i holdkonkurrencen, hvor han endte på en 4. plads i det korte program. GPF-mesteren har det sværeste layout blandt favoritterne, da han formentlig nok vil forsøge i alt syv quads, og den sværhed giver ham en vis margin og evnen til at kontroller sin egen skæbne; han ser dog ikke ud til at forsøge sin quad lutz mere, og triple axelen plejer at give ham problemer, så døren er uden tvivl åben for rivalerne.



2. Shoma Uno (JPN)
Den japanske mester har været flot - men ikke fejlfri - hele sæsonen, og det ser ud til at han har for vane at tage sølv ved de store mesterskaber: VM, GPF og 4CC. Uno har sværheden med i alt seks planlagte quads i sine løb, og kombineret med flot præsentation har han uden tvivl et højt scoringspotentiale. Ved holdkonkurrencen tog han en 1. plads i det korte program med et stærkt, men ikke rent program, og dette er denne stabilitet som gør ham til et godt sats til en podieplads.



3. Yuzuru Hanyu (JPN)
Forsvarende OL- og verdensmester Hanyu er et stort spørgsmålstegn mod disse Lege, da han ikke har konkurreret siden han trak sig fra NHK Trophy i efteråret grundet ankelskade. Tvivlen steg yderlig, da han ikke blev udtaget til holdkonkurrencen for at give ham mere træningstid. Japaneren er dog set lande flotte quad tåloops og salchows (ingen loop eller lutz) ved OL-træning, men konditionen samlet set er stadig ukendt. Han har stadig repertoiret til at vinde, da han stadig er den bedste all-around herre i feltet.



4. Boyang Jin (CHN)
Den to gange regerende VM-bronzevinder skadede begge ankler under GP'erne, men han slog sig igen fast som OL-medaljekandidat ved det nyligt overståede Four Continents, som han vandt med to teknisk stærke løb - 4CC er dog sjældent en god indikator for, hvordan man klarer sig til OL/VM. Den kinesiske herre har de svageste programkomponenter blandt favoritterne, og derfor gælder det for ham at lande sine i alt seks planlagte quads rent. Især hans stabile quad lutz giver ham et boost foran de andre herrer.



5. Javier Fernandez (ESP)
Spanieren missede akkurat en medalje ved forrige OL, og han har allerede bekendt at dette er sidste chance for det eftertragtede metal. Den to gange verdensmester vandt for nylig sin sjette EM-titel, og det gjorde han med to flotte - men ikke rene - løb. Spanieren har to forskellige quads i sit repertoire og forsøger dermed ikke helt samme sværhed som de andre favoritter, men rutine og komfort med sit layout kan måske give han en fordel og chance for at løbe rent; denne taktik har i hvert fald fungeret for ham et par gange før.



6. Patrick Chan (CAN)
Den forsvarende OL-sølvvinder anses nok kun for at være et outside shot til medalje grundet sin lavere sværhed, da han kun forsøger én type quad. Canadieren er stadig suveræn i sit grundløb og præsentation, men han har endnu ikke haft et virkeligt stærkt løb denne sæson. I holdkonkurrencen skuffede han i det korte program, men det blev til en sejr i friløbet, omend han som så ofte havde problemer med sin triple axel. Chan får brug for fejl fra konkurrenterne - hvilket er vel meget muligt - for at kunne snuppe medalje i dette felt.

7. Mikhail Kolyada (OAR)
På papiret er russeren en medaljetrussel grundet sin eksplosive spring, men gang på gang har han løbet langt under niveau med dyre fald og pops, senest ved holdkonkurrencen. Selvtilliden virker til at være i bund, men mærkelig ting kan altid ske ved et Vinter OL, så måske han kan have sit livs løb her? Uanset hvad så plejer han at score solidt grundet sin høje sværhedsgrad.

8. Adam Rippon (USA)
Amerikanske Rippon har haft en flot international sæson med to GP-sølvmedaljer og en tur til Finalen, og det er på baggrund af denne stabilitet, at han blev udtaget til Vinter OL. Denne pålidelighed kom til syne ved holdkonkurrencen, hvor han løb et nær rent friløb. Uden en quad i sit repertoire bliver han dog ikke en medaljetrussel.

9. Alexei Bychenko (ISR)
Israelske Bychenko har ikke det højeste scoringspotentiale i feltet grundet sit lidt upolerede løb, men i sit arsenal har han en quad og generel god pålidelighed, og med chance for så mange nedsmeltninger fra de andre herrer, kan han placere solidt. Bychenko overraskede i hvert fald alle, da han tog en 2. plads i det korte program ved holdkonkurrencen.

10. Vincent Zhou (USA)
Den tredje amerikanske herrer forsøger på papiret den højeste sværhed i feltet, da han i alt vil prøve syv quads inkludsiv lutz og flip. Indtil videre bliver hans spring dog ofte ramt af underrotationer, og hans lavere programkomponenter giver ham ikke en buffer.  Zhou har dog muligheden for at overraske.

11. Misha Ge (UZB)
Misha Ge er en fanfavorit, og denne sidste sæson har han løbet solidt og taget GP-bronze og senest en 6. plads ved 4CC. Han har løbet flere rene konkurrencer denne sæson, men uzbekeren forsøger ikke nogle quads, og derfor vil hans placering komme an på de andre herrer.

12. Dmitri Aliev (OAR)
Junior VM-sølvvinder havde en sløv GP-sæson pga. skader, men han opnåede succes ved dette EM, da han tonede sin sværhedsgrad ned; han tog nemlig uventet sølv. Han kan til tider kæmpe med konditionen i sit friløb, og det er endnu svært at spå, om han kan gengive sit EM-niveau.

P.S. Hold også øje med Denis Ten (KAZ), som er den tredje tilbagevendende OL-medaljevinder hos herrerne. Han tog dog senest en skuffende 15. plads ved 4CC, så det er svært at vide, hvad man kan forvente. På det seneste har han end ikke formået at peake ved de store konkurrencer, som han plejede at gøre.

Se flere detaljer her.

Savchenko/Massot er fejlfrie mod tæt OL-sejr

Savchenko/Massot udfører deres friløb i Gangneung Ice Arena.

Parløberne udførte i nat deres lange programmer ved Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb, og niveauet var igen højt. Spændingen var der til sidste ende, da de endelige medaljetagere skulle findes, og det blev en særdeles tæt kamp om guldet.

Efter et lidt skuffende kort program kunne Aljona Savchenko og Bruno Massot udføre deres livs hidtil bedste løb, da de var helt fejlfrie i dag. Parret lagde ud med en enorm triple twist, og de fulgte op med kast triple flip, side-om-side salchow-double tåloop-double tåloop og triple tåloops samt kast triple salchow. Alle deres elementer modtog level 4, og de modtog hele ni 10.00'er i programkomponenter. Deres FS score på 159.31 point slår deres egen gamle rekord, og det tyske par kunne akkurat rykke op til guldet! En sand vidnesbyrd om, at udholdenhed betaler sig, da dette var hendes femte Vinter OL!

Førerne Wenjing Sui og Cong Han startede ud med en fin quad twist, men de havde småproblemer med side-om-side springene, da han singlede en double tåloop, og hun havde step-out og hånd på triple salchow. Både kast triple flip og triple salchow modtog dog maximum score fra dommerne. Men fejlene plus en level 2 piruette og level 3 løft medførte, at de med dagens tredjebedste score på 153.08 point måtte se sig falde til en tæt sølvmedalje. Lad også håbe, at det kinesiske par fortsætter og har succes ved næste Vinter OL i Beijing.

Meagan Duhamel og Eric Radford havde også en fejl på deres side-om-side spring, da hun havde hånd på triple lutz, men parret mere end gjorde op for det, da de landede det første rene quad (salchow) kast ved et Vinter OL. Resten af løbet var rent med bl.a. triple salchow kombination og kast triple lutz, og med dagens andenbedste score på 153.33 point kunne det canadiske par snuppe bronzemedaljen.

Det sidste par på isen Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov havde en fin quad twist til start, men de havde efterfølgene to dyre fejl: hun doublede på side-om-side triple salchow og faldt dernæst på kast triple salchow. De resterende elementer var rene, men det var klart for Europamestrene, at de langtfra havde gjort nok. De modtog 143.25 point og måtte se sig falde til en skuffende 4. plads.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres leverede highlights som triple twist, side-om-side triple tåloop-double tåloop-double tåloop og kast triple flip, men de var ikke helt fejlfrie, da hun snublede ud af kast quad salchow og derefter doublede på side-om-side triple salchow. De blev stadig belønnet med et nyt personligt bedste og rykkede op på en samlet 5. plads.

De er på noget af en succes tur, Valentina Marchei og Ondrej Hotarek, da den italienske duo igen kunne levere et fejlfrit løb med to side-om-side triple spring og to triple kast. Parret høstede et nyt personligt bedste og kunne tage en flot 6. plads.

Samlet resultat
Pl.NameNationPointsSPFS
1SAVCHENKO Aljona / MASSOT Bruno
GER
235.9041
2SUI Wenjing / HAN Cong
CHN
235.4713
3DUHAMEL Meagan / RADFORD Eric
CAN
230.1532
4TARASOVA Evgenia / MOROZOV Vladimir
OAR
224.9324
5JAMES Vanessa / CIPRES Morgan
FRA
218.5365
6MARCHEI Valentina / HOTAREK Ondrej
ITA
216.5976
7ZABIIAKO Natalia / ENBERT Alexander
OAR
212.8887
8YU Xiaoyu / ZHANG Hao
CHN
204.10511
9SEGUIN Julianne / BILODEAU Charlie
CAN
204.02128
10DELLA MONICA N / GUARISE M
ITA
202.74910
11MOORE-TOWERS K / MARINARO M
CAN
198.11139
12ASTAKHOVA Kristina / ROGONOV Alexei
OAR
194.451013
13RYOM Tae Ok / KIM Ju Sik
PRK
193.631112
14DUSKOVA Anna / BIDAR Martin
CZE
186.331514
15SCIMECA KNIERIM A / KNIERIM C
USA
185.821415
16HOCKE Annika / BLOMMAERT Ruben
GER
171.981616

Se flere detaljer her.