fredag den 8. december 2017

Nathan Chen vinder sin første GPF-titel

Nathan Chen leverede sit friløb ved Finalen i Nagoya.

Dag 2 af Grand Prix Final 2017 sluttede med herrernes lange programmer, som var noget af en rodet affære grundet det ambitiøse indhold.

Føreren Nathan Chen havde en solid start med quad lutz-triple tåloop og en lidt stram quad flip, men de tre andre quad forsøg kiksede med pop på salchow, step-out på lutz (<) og fald på tåloop (<<). Han fik dog landet en anden quad tåloop kombination. Hans score på 183.19 point var dagens andenbedste, men samlet var det nok til at give ham sejren.

Shoma Uno måtte også kæmpe på tre af sine quad forsøg, da han faldt på loop (<) og havde step-outs på begge tåloop (den ene <<). Han fik dog landet quad salchow og quad flip samt to fine triple axeler. Japaneren opnåede dagens bedste score på 184.50 point, men samlet forblev han på sølv - kun 0.50 point fra guldet.

Det var også en dårlig quad dag for Mikhail Kolyada, som faldt på både sin lutz og salchow. Han fik landet en fin quad tåloop-triple tåloop i anden halvdel, men han måtte kæmpe lidt for begge triple axeler, og en singlet loop gjorde forskellen på medaljens farve i dette felt. Russeren kunne dog stadig tage bronze i sin GPF-debut.

Landsmand Sergei Voronov havde dagens reneste løb, hvoraf den eneste fejl var en usikker landing på den anden quad tåloop. Rene spring talte derfor en quad og seks triple spring. Men den lavere basisværdi var for meget at overkomme, og han tog samlet en 4. plads.

Adam Rippon faldt på sit quad lutz-forsøg (<<) og underroterede sin anden 3-3 kombination, men de andre spring var solide, og han kunne rykke op på en 5. plads. Jason Brown havde fejl på begge sine triple axeler, og han faldt derfor til en samlet 6. plads.

Samlet resultat
PLNameNationSPFSPoints
1.Nathan CHEN USA12286.51
2.Shoma UNO JPN21286.01
3.Mikhail KOLYADA RUS33282.00
4.Sergei VORONOV RUS54266.59
5.Adam RIPPON USA65254.33
6.Jason BROWN USA46253.81

Se flere detaljer her.

Osmond tager føring ved GPF 2017

Osmond udfører sit korte program til musik af Edith Piaf.

Vi havde en yderst stærk konkurrence hos damernes korte programmer ved Grand Prix Final 2017, hvor alle seks damer formåede at score over 70 point. Damerne er adskilt af kun 4.22 point, så alt kan nå at ske i morgen.

VM-sølvvinder Kaetlyn Osmond leverede et yderst flot og charmerede program med eksplosive spring: triple flip-triple tåloop, triple lutz(!) og double axel. Ligesom alle damerne i feltet modtog hun lutter level 4, og canadieren kunne tage føringen med et nyt personligt bedste på 77.04 point.

GPF-debutant Alina Zagitova havde dagens teknisk sværeste løb med alle spring i anden halvdel. Både triple lutz-triple loop og double axel var fine, men hun havde et lille step-out på triple flip. Med et nyt personligt bedste på 76.27 point kunne russeren tage en tæt 2. plads.

Forsvarende sølvvinder Satoko Miyahara løb rent med triple lutz-triple tåloop og triple loop, og hvad hun manglede i springhøjde, gjorde hun op med kvalitetspiruetter og -trin. Et sæsons bedste på 74.61 point giver hende en 3. plads.

Både Maria Sotskova og Wakaba Higuchi udførte også rene programmer med høj sværhed, og de har begge en chance for medalje med en tæt 4. og 5. plads. Carolina Kostner kunne ikke helt følge med teknisk, da hendes kombination kun var triple tåloop-double tåloop; med dagens bedste programkomponenter er hun dog også i medaljerækkevidde med en tæt 6. plads.

Stilling efter kort program
PLNameNationPoints
1.Kaetlyn OSMOND CAN77.04
2.Alina ZAGITOVA RUS76.27
3.Satoko MIYAHARA JPN74.61
4.Maria SOTSKOVA RUS74.00
5.Wakaba HIGUCHI JPN73.26
6.Carolina KOSTNER ITA72.82

Se flere detaljer her.

Krasnozhon er overbevisende mod JGPF-sejr

Krasnozhon udfører sit lange program til "Gladiator".

Det var nogle lidt blandede løb vi så i herrernes lange programmer ved Junior Grand Prix Final 2017, men der var ingen tvivl om vinderen. Se alle programmer her.

Føreren Alexei Krasnozhon lagde ud med et quad loop forsøg, men det var underroteret (<). Dernæst fulgte otte solide triple spring inklusiv triple axel-triple tåloop og triple lutz-triple loop. Kun den afsluttende double axel havde en usikker landing. Med et nyt personligt bedste på 155.02 point kunne han tage sejren med en god margin.

Landsmand Camden Pulkinen leverede et elegant program med syv triple spring inklusiv triple lutz-half loop-triple salchow, triple flip-triple tåloop samt to triple axeler. Hans eneste større fejl kom, da han doublede på sin anden flip. Et nyt personligt bedste på 146.20 point kunne trække ham helt op på sølv.

Mitsuki Sumoto havde et fald på sin triple axel til start, men han kunne lande de næste seks triple spring fint. Japaneren forsøgte en triple lutz som sit sidste element, men han havde step-out på denne. Hans score på 137.35 point var nok til at give ham bronze.

De to russiske herrer Makar Ignatov og Alexey Erokhov havde ambitiøse layouts med quad(s), men fald, usikre landinger og pop holdte dem fra podiet. Andrew Torgashew havde noget af en nedsmeltning (grundet rygsmerter) med en double axel som sit eneste rene spring. Han tog en fjern 6. plads

Samlet resultat
PLNameNationSPFSPoints
1.Alexei KRASNOZHON USA11236.35
2.Camden PULKINEN USA52217.10
3.Mitsuki SUMOTO JPN33214.45
4.Makar IGNATOV RUS44211.99
5.Alexey EROKHOV RUS25207.04
6.Andrew TORGASHEV USA66160.49

Se flere detaljer her.

Alexandrovskaya/Windsor vinder parløbstitel ved JGPF 2017

Alexandrovskaya/Windsor udfører deres friløb til "The Mask" i Nagoya.

Ligesom i går blev det en utrolig tæt kamp i parløbernes lange programmer ved Junior Grand Prix Final 2017. I sidste ende endte under ét point med at adskille podiet. Du kan gense alle programmer her.

Juniorverdensmestrene Alexandrovskaya/Windsor lagde ud med en fin triple twist, men dernæst tog han et unødvendigt fald på side-om-side triple salchow. Resten af løbet var dog flot med triple tåloop-double tåloop-double tåloop samt kast triple flip og triple salchow. Dagens bedste score på 113.59 point betød at de igen kunne skrive historie - denne gang som de første australske skøjteløbere til at vinde en medalje ved JGPF.

Førerne Panfilova/Rylov havde et solidt løb uden større fejl med highlights som triple twist samt kast triple loop og triple flip, men deres side-om-side spring var af lavere sværhed (kun doubles). Et nyt personligt bedste på 112.20 point medførte, at de kunne snuppe sølv.

Landsmænd Pavliuchenko/Khodykin havde et ambitiøst løb, og de lagde ud med en solid triple tåloop-triple tåloop sekvens. Hun havde vending ud af triple salchow og hånd på kast triple flip, men deres kast triple loop var fin. De scorede et nyt personligt bedste på 113.43 point og tog bronze.

Samlet resultat
PLNameNationSPFSPoints
1.Ekaterina ALEXANDROVSKAYA
Harley WINDSOR
 AUS21173.85
2.Apollinariia PANFILOVA
Dmitry RYLOV
 RUS13173.01
3.Daria PAVLIUCHENKO
Denis KHODYKIN
 RUS32172.94
4.Yumeng GAO
Zhong XIE
 CHN44165.03
5.Aleksandra BOIKOVA
Dmitrii KOZLOVSKII
 RUS65160.80
6.Anastasia POLUIANOVA
Dmitry SOPOT
 RUS56160.47

Se flere detaljer her.

Skoptcova/Aleshin tager lille føring ved JGPF 2017

Skoptcova/Aleshin udfører deres korte dans i Nagoya.

Dag 2 af Junior Grand Prix Final 2017 begyndte med isdansernes korte danse, og ligesom hos seniorerne kunne vi se en tæt kamp i toppen. Du kan se alle programmerne på Youtube her.

Russiske Skoptcova/Aleshin leverede en flot kort dans, hvor de især imponerede på teknikken; deres trin uden hold var level 3, men de fire andre elementer var level 4. Et nyt personligt bedste på 65.87 point giver dem føringen.

Forhåndsfavoritter Carreira/Ponomarenko var stærke på trin og løft, men der var nogle mindre synlige fejl på twizzles, som så kun modtog level 2. Amerikanerne er nu på en 2. plads med et nyt personligt bedste på 64.10 point, så guld er stadig i rækkevidde.

Polishchuk/Vaknov er pt. på en solid 3. plads med et nyt personligt bedste på 63.17 point. Top 3 er adskilt af kun 2.70 point, mens resten af feltet er lidt længere bagud, så vi har sandsynligvis fundet vores podium.

Stilling efter kort dans
PLNameNationPoints
1.Anastasia SKOPTCOVA
Kirill ALESHIN
 RUS65.87
2.Christina CARREIRA
Anthony PONOMARENKO
 USA64.10
3.Sofia POLISHCHUK
Alexander VAKHNOV
 RUS63.17
4.Marjorie LAJOIE
Zachary LAGHA
 CAN60.52
5.Sofia SHEVCHENKO
Igor EREMENKO
 RUS60.10
6.Arina USHAKOVA
Maxim NEKRASOV
 RUS58.53

Se flere detaljer her.