mandag den 5. august 2013

Musik update: Tessa Virtue / Scott Moir

Virtue og Moir udfører deres fridans ved VM 2013. (Foto: Getty)

Det canadiske isdansepar Tessa Virtue og Scott Moir måtte "nøjes" med sølv ved VM 2013, men den kommende sæson er den olympiske sæson, og som de regerende olympiske mestre vil alt andet end guld nok være en skuffelse.

Parrets nye korte dans til Finnstep er til musik af Louis Armstrong og Ella Fitzgerald; dansen starter med "Dream a Little Dream" og følger op med "Muskrat Ramble" og til sidst "Dancing Cheek to Cheek". Konceptet er ballroom dancing med et twist; træner og koreograf Marina Zoueva fortæller, at parret tager en jazzet tilgang til quickstep og foxtrot.

Musikken til fridansen - som er blevet arrangeret specielt for parret - er komponeret af to russiske komponister. Den er nemlig til balletten Seasons af Alexander Glazunov og "Piano Concerto in F-sharp minor" af Alexander Schriabin. Konceptet er "forholdet mellem en mand og kvinde, og hvordan dette ændres gennem livets årstider".

Parret vil debutere deres korte dans ved Quebec Summer Championships i Boisbriand den 10. august. Dernæst bliver det højst sandsynlig Finlandia Trophy, fulgt op med Grand Prix'erne Skate Canada og Trophée Eric Bompard.

Virtue og Moir vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt de trækker sig fra sporten efter Vinter OL 2014. De vil tage det én sæson ad gangen.

Kilde: icenetwork

Musik update: Carolina Kostner

Carolina Kostner fremviser sin sølvmedalje ved VM 2013. (Foto: AP Photo)

Italienske Carolina Kostner har tre succesfulde sæsoner bag sig, der har betydet en podieplads ved hver konkurrence - senest blev det til sølv ved VM 2013. Vinter OL har dog aldrig været hendes bedste ven: det blev en skuffende 9.- og 16. plads i hhv. 2006 og 2010.

Den kommende olympiske sæson er formentlig hendes sidste, så forhåbentlig vil hun gå ud på en høj note (og god musik). Det korte program er til "Humoresque" af Antonin Dvorak; et stykke musik jeg ikke mindes at have hørt før i kunstskøjteløb.

Det lange program er til den kendte krigshest Scheherazade af russiske Nikolai Rimsky-Korsakov. Det er lidt usædvanligt af hende at vælge et så populært stykke musik, men ikke desto mindre kan man vist forvente noget anderledes koreografi.

Koreograf Lori Nichol har dog røbet, at der i sidste ende er mulighed for, at Kostner vender tilbage til et af sine tre forrige programmer til Vinter OL 2014.

Kostner skal deltage i Grand Prix'erne Cup of China og Rostelecom Cup.

Kilde: facebook

Glacier Falls 2013 videoer

Adskillige up-and-coming amerikanske skøjteløbere konkurrerede ved Glacier Falls Summer Classic. Den regerende Junior VM sølvvinder Jason Brown debuterede sine programmer og vandt. Hold også øje med Vincent Zhou og Karen Chen (Chen er gammel nok til JGP'erne, hvor hun burde vende nogle hoveder).

Jason Brown
FS score: 159.42 (#1). Musik: Riverdance ("Reel Around the Sun" af Bill Whelan)


Vincent Zhou
FS score: 140.45 (#2). Musik: Nøddeknækkeren af Tchaikovsky


Keegan Messing
FS score: 127.02 (#6). Musik: The Mask of Zorro (soundtrack) af James Horner


Karen Chen
FS score: 119.29 (#1, junior). Musik: Miss Saigon af Claude-Michel Schonberg


Den russiske anti-homolov, Vinter OL og kunstskøjteløb

Protest mod den russiske anti-homolov foran det russiske konsulat i New York. (Foto: Getty)

De Olympiske Lege omfatter atleter fra nærmest alle nationer, og det er derfor (mildest talt) svært at undgå, at værtsnationen nærmer sig grænserne (eller endda bryder) Menneskerettighederne eller generelt tramper på den olympiske ånd.

Den russiske lov mod "homoseksuel propaganda" har med rette vakt kontroverser, og dette kommer et halvt år før verdens øjne retter sig på Rusland, der skal afholde Vinter OL 2014 i Sochi.

Mange folk taler om boykot af Legene, og igen er det atleterne som kommer i klemme. Da Sommerlegene blev afholdt i Moskva i 1980, boykottede adskillige lande (ledt af USA) og deres atleter Legene som protest mod Sovjetunionens invasion af Afghanistan.

Konsekvenserne af den nye lovgivning er nu ikke fuldt kendt - heller ikke hvordan den vil påvirke atleterne, deres trænere og tilskuerne ved Vinter OL - men fængsling, bøde og deportering ser ud til at være mulighederne.

Man må også undre sig, hvordan det vil påvirke kunstskøjteløberne. Vil det være forbudt af udføre sit program i regnbuefarvet tøj?! At bruge musik af en kendt homoseksuel kunstner (Tchaikovsky var homoseksuel, så den holder nok ikke). Ikke mange af de aktive kunstskøjteløbere er åbne homoseksuelle (så vidt jeg ved), men et par stykker af deres trænere og koreografer er.

Én kunstskøjteløber, som har udtalt sig, er Johnny Weir. Weir er en kendt russofil, men han er også åbent homoseksuel og gift med en mand (endda af russisk afstamning), så det sætter ham i en speciel position. Som de fleste atleter er han imod et boykot - i stedet taler han for, at en synlig tilstedeværelse vil gør en større forskel. Læs hans artikel 'Johnny's World: The Gaylympics' her:

http://fcnp.com/2013/07/25/johnnys-world-the-gaylympics/
http://fcnp.com/2013/08/01/johnnys-world-the-gaylympics-part-2/