tirsdag den 20. marts 2018

VM 2018 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Hubbell/Donohue og Cappellini/Lanotte er blandt favoritterne i isdans.

Både de regerende OL og VM-gulvindere Virtue/Moir og -bronzevindere Shibutani/Shibutani vil ikke forsvare deres medaljer ved VM 2018 i kunstskøjteløb, og dermed er guldet i isdans så godt som forudbestemt. Til gengæld er de to andre podiepladser helt åben for 4-5 par.

De nykronede OL-sølvvindere Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron burde have en let rejse mod deres tredje VM-titel, idet franskmændene på en typisk dag scorer 10-15 point mere end deres nærmeste rivaler i dette felt. Duoen er kendt for deres flotte glid og ubesværede elementer, og de håber uden tvivl at fremvise en kort dans uden kostumefejl.

Træningsmakkerne Madison Hubbell og Zachary Donohue tog en 4. plads ved OL, så dette er deres store chance for at komme på podiet. De amerikanske mestre har udviklet sig utroligt meget de seneste sæsoner, hvorfor de har været en trussel til både VM- og OL-medaljer. Deres svaghed har været at kunne levere under pres, når de er i en medaljeposition.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates er to gange VM-medaljetagere, men ved OL blev det en skuffende 9. plads efter de begge faldt i fridansen (hun har også døjet med en ankelskade). Parret har dog opnået flotte scores denne sæson, især for deres fridans, så med to solide fremførelser er de også med i løbet om medaljer.

Italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte vandt deres første VM-titel (og eneste VM-medalje) for fire år siden ved et post-olympisk VM, så på hjemmebane er der pres på at duoen kan komme på podiet igen. Parret tog en solid 6. plads ved Vinter OL, så det kan godt blive en snæver kamp om medaljer.

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje håber også på at komme på VM-podiet igen efter at have være uden for medaljerækker de sidste to gange. Parret kommer fra en solid, men ikke prangende sæson, og ved OL blev det en 7. plads. Hvis de kan hitte deres twizles uden fejl, er de dog i stand til at score højt til at tage medalje.

Med Bobrova/Soloviev ude er EM-bronzevinderne Alexandra Stepanova og Ivan Bukin det russiske toppar. Parret havde haft deres hidtil bedste sæson, men desværre blev de ikke inviteret til OL af IOC. Vi må se om denne skuffelse kan motivere dem til at løbe godt, men i det mindste burde de være i stand til at forbedre deres 10. plads fra forrige år.

Danske Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen vil desværre ikke deltage ved dette VM, da de planlægger at skøjte for Canada fra næste sæson. På denne måde vil de være i stand til at deltage ved VM 2019.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
3. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
4. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
5. Madison Chock / Evan Bates USA
6. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
7. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
8. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
9. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
10. Carolane Soucisse / Shane Firus CAN

Se flere detaljer her.

VM 2018 forudsigelser - Herrer

Uno, Chen, Jin og Kolyada er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Mange store navne vil ikke deltage i herrernes disciplin ved VM 2018 i kunstskøjteløb (blandt andet nykronede OL-vinder Yuzuru Hanyu og OL-bronzevinder Javier Fernandez) og det åbner podiet en del op. Vi har nu tre ret ligeværdige favoritter til guldet og podiet.

Japanske Shoma Uno den eneste olympiske medaljevinder i feltet, og på papiret må det gøre ham til favorit. Han har både sværhedsgraden, idet han forsøger i alt seks quads gennem sine to programmer, og selvfølgelig er han også stærk på trin, piruetter og præsentation. På en eller anden måde virke han dog forudbestemt til at tage sølv, da han vandt dette ved både det seneste VM, GPF og OL, så det bliver spændende at se om han endelig kan bryde den cirkel.

Nathan Chen var ubesejret indtil han nåede til OL, hvor et katastrofalt kort program i sidste ende medførte en samlet 5. plads, selvom han vandt friløbet. Den amerikanske mester forsøger helt op til otte quads i sine to løb, så skæbnen (og guldet) ligger i hans egne hænder, hvis han kan formå at løbe fejlfrit. Spotlyset er ikke helt så intenst ved et VM, så foruden en katastrofal nedsmeltning burde han i det mindste nappe sin allerførste VM-medalje.

To gange regerende VM-bronzevinder Boyang Jin tog en flot 4. plads ved OL, og i dette felt er han en klar medaljefavorit grundet sine seneste stabile fremførelse. Den kinesiske herre forsøger seks quad over to løb, men på grund af sine lavere programkomponenter skal han håbe på fejl fra to ovenstående, hvis det ikke skal blive til bronze igen.

Juniorverdensmester Vincent Zhou gør sin VM-debut. Amerikaneren havde en skuffende GP-sæson, og derfor var hans flotte fremførelse ved OL og tilhørende 6. plads en overraskelse for de fleste. Zhou forsøger hele syv quads i alt, og nøglen bliver at lande dem rent samt undgå underrotationerne, da hans programkomponenter stadig vil trække ham en del ned.

Den russiske mester Mikhail Kolyada havde en lovende GP-sæson med bl.a. bronze ved Finalen, men undervældende fremførelser ved EM og OL (hvor det stadig blev en 3. og 8. plads) har sænket hans kurs. Russeren har flotte eksplosive spring og høj sværhed, så han plejer stadig stadig at score flot trods fejlfyldte løb.

Landsmand Dmitri Aliev overraskede de fleste, da han tog sølv ved EM og en 7. plads ved OL. Med en quad lutz i sit repertoire er han også i stand til at score højt, omend han stadig mangler at påvise stabilitet, særligt i friløbet hvor han godt kan miste pusten.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA
2. Shoma Uno JPN
3. Boyang Jin CHN
4. Mikhail Kolyada RUS
5. Vincent Zhou USA
6. Dmitri Aliev RUS
7. Max Aaron USA
8. Alexei Bychenko ISR
9. Keegan Messing CAN
10. Keiji Tanaka JPN
11. Nam Nguyen CAN
12. Misha Ge UZB

Se flere detaljer her.