tirsdag den 14. januar 2014

Mentor Nestle Nesquick Torun Cup 2014 - resultat

Senior B konkurrencen Mentor Nestle Nesquick Torun Cup blev afholdt den 8.-11. januar i Torun, Polen. Der blev konkurreret i alle fire discipliner på novice, junior og senior niveau. Dette var desuden den sidste chance for damer, parløb og isdans for at opnå de tekniske minimumsscores til EM 2014.

EM 2014 forudsigelser - Parløb

Savchenko/Szolkowy, Volosozhar/Trankov og Berton/Hotarek er de regerende EM-medaljevindere.

Vinter OL 2014 nærmer sig, og ved EM får vi det sidste opgør mellem OL guld-kandidaterne i parløb.

Favoritter er nok de regerende Europamestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, som har en særdeles stærkt sæson med to Grand Prix sejre og adskillige verdensrekorder. Parret viste svaghed ved GP Finalen, hvor de lavede fejl og måtte "nøjes" med sølv. Deres stabilitet på de tekniske elementer gør dem stadig one-to-beat.

Fire gange Europamestre og de regerende sølvvindere Aliona Savchenko og Robin Szolkowy er indtil videre denne sæson ubesejrede - senest slog de Volosozhar/Trankov ved Finalen. Parret skal dog nok håbe på nogle fejl fra russerne for at tage guld, da de generelt har scoret lavere, og med genfokus på kast triple axel vil tyskernes springstabilitet formentlig falde.

Top 2 er foruden katastrofe fastsat, men bronze er åben. De regerende EM-bronzevindere Stefania Berton og Ondrej Hotarek har haft en stærk sæson med bl.a. deres første GP-sejr, og med nær fejlfrie løb har de chance for at gentage.

Italienerne får stærk konkurrence fra to russiske par, der begge er tidligere EM-medaljetagere. Vera Bazarova og Yuri Larionov har haft svingende resultater denne sæson, især fordi deres nemesis side-omside spring har givet problemer. Med rene løb vil de dog nok score højst af bronzekandidaterne.

De nykronede russiske mestre Ksenia Stolbova og Fedor Klimov har haft stabile resultater denne sæson, hvor de har slået både Berton/Hotarek og Bazarova/Klimov. Parrets styrke deres deres side-om-side spring, hvilket kan bringe dem foran, hvis andre laver fejl.

Andre top 10 kandidater tæller Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en 4. plads forrige år. Med skade og et dybere felt bliver det svært at tangere den placering.

Maylin Wende og Daniel Wende gør deres comeback til EM. Parret er underholdende, men kan oftest være uforudsigelige på de tekniske elementer. De har opnået top 9 placering i alle deres fire EM-deltagelser.

EM 2014 forudsigelser - Isdans

Ilinykh/Katsalapov, Cappellini/Lanotte og Riazanova/Tkachenko er medaljefavoritter ved EM 2014.

Da de to forrige Europamestre-par skipper denne konkurrence for at fokusere på Vinter OL 2014, er titlen i isdans vidt på højkant.

De regerende EM-bronzevindere Anna Cappellini og Luca Lanotte har haft den stærkeste sæson i feltet med to GP-sølvmedaljer og en tur til Finalen. Italienerne har udvist stor stabilitet, og lignende fremførelser burde i hvert fald sikre dem mindst en top 2 placering.

Deres største konkurrenter er Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov, som har svinget en del denne sæson. De tog sølv ved TEB med et højere sæsons bedste end Cappellini/Lanotte, men de havde en særdeles ujævn konkurrence ved de nationale mesterskaber, hvor de stadig tog sølv. Stærke løb burde sikre dem guld; ligesom ved forrige EM, hvor de tog sølv mod italienernes bronze.

Bronzefavoritter er nok Ekaterina Rizanova og Ilia Tkachenko, som tog en 4. plads forrige år, og i dette svagere felt har de en god chance for at rykke op på podiet. Parret har været stabile ved Grand Prix'erne med to 4. pladser.

Resten af top 10 virker den del mere uforudsigeligt, da alle par blevet slået af andre par i løbet af sæsonen.

Juniorverdensmestrene fra 2012 Viktoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin gør deres EM debut. Parret har endnu ikke et gennembrud på senior niveau - det blev en 9. plads ved NHK Trophy - men parret formåede bronze ved de nationale mesterskaber. Kan de slå landsmænd Riazanova/Tkachenko, kan de se frem til Vinter OL i hjemlandet.

Britisk Penny Coomes og Nicholas Buckland tog en overraskende flot 5. plads forrige år, men de kæmpede ved deres eneste Grand Prix TEB, hvor det blev en 7. plads - han havde dog lige gennemgået en mindre hjerteoperation. Det vil kræve stærke løb for at tangere forrige års placering.

Tyske Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi endte på en 6. plads ved forrige EM, men denne sæsons resultater har ligger lidt under middel, måske fordi deres programmer ikke har været så velmodtaget som forrige år.

Pernelle Carron og Lloyd Jones tog kun en 10. plads forrige sæson, men de har løbet væsentlig stærkere denne sæson. Senest er det blevet en sejr ved Vinter Universiaden.

Landsmænd Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron gør deres EM debut. Parret tog en solid 5. plads ved TEB, men deres uerfarenhed kom på spil, da de en uge senere måtte nøjes med en 7. plads og væsentlig lavere score ved Rostelecom Cup.

Andre top 10 kandidater er Isabella Tobias/Deiviadas Stagniunas, Charlene Guignard/Marco Fabbri og Tanja Kolbo/Stefano Caruso.

Danmark sender Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som gør deres EM-debut. Parret tog bronze i forrige uges Mentor Nestle Torun Cup.

EM 2014 forudsigelser - Damer

Sotnikova, Lipnitskaia og Kostner (klædt i rødt) er medaljefavoritter ved EM 2014.

EM 2014 i kunstskøjteløb begynder i morgen med damernes korte programmer, og vi har tre klare medaljefavoritter - rækkefølgen er stadig oppe i luften.

En lille småfavorit kunne dog være Julia Lipnitskaia, som gør sin allerførste EM-optræden. Hun har været utrolig pålidelig med sit høje tekniske indhold, og dette har ført til to GP-sejre og sølv ved Finalen. Hun tabte senest til landsmand Sotnikova ved de nationale mesterskaber, så hun er sårbar, hvis hendes konkurrenter løber fejlfrit.

Den regerende EM-sølvvinder Adelina Sotnikova har denne sæson stadig været plaget af springustabilitet, men hun har dog formået at minimere dem. Senest genvandt hun sin nationale titel med to stærke løb, og med sine all-around kvaliteter har hun en god chance for titlen med lignende løb.

Den regerende og fem gange Europamester Carolina Kostner har haft en ujævn sæson pga. skader, og derudover vil hun (gen)debutere to nye programmer ved EM. Denne gang vil bufferen på både præsentation og teknik være lille, så hun har ikke råd til fejl, hvis hun vil forsvare.

Resten af feltet er en smule bagud, da ingen har opnået scores i nærheden af de tre ovenstående damer.

Alena Leonova er lidt af et wildcard, da hun aldrig har gjort det godt ved EM og desuden kommer fra en halvanden sæson med skuffende resultater. Hun overraskede med en 5. plads ved de nationale mesterskaber, så yderlig forbedringer kan måske betyde en høj placering.

Det blev en flot 4. plads forrige år til Valentina Marchei, og denne sæson har hun for det meste også løbet stabilt, omend ikke spektakulært. Hun har ikke råd til mange springfejl, hvis hun vil tangere sin 4. plads.

Fra Sverige har vi Viktoria Helgesson og Joshi Helgesson, som tog en 5.- og 8. plads forrige år. Begge damer har døjet med springproblemer denne sæson, især Joshi som kommer sig fra en benskade.

Franske Mae Berenice Meite har imponeret med sit opgraderede spring repetoire, omend lave programkomponenter holder hendes score nede. To gange EM-bronzevinder Elene Gedevanishvili har de seneste sæsoner kæmpet med ustabilitet på springene, og denne sæson blev det kun til to 9. pladser ved Grand Prix'erne.

Hold også øje med den tyske mester Nathalie Weinzierl, der tog en 9. plads forrige år. Denne sæson inkluderer en sejr ved Merano Cup. Estiske Elena Glebova har denne sæson bl.a en sejr ved NRW Trophy.

Danmark sender Anita Madsen, som endte på en 16. plads forrige år. Hun må gøre det meget bedre end ved det seneste DM, hvis hun skal tangere sin placering og måske endda blot kvalificere sig til det fri.