lørdag den 14. november 2009

Skate America - Originaldansen

Tanith Belbin og Benjamin Agosto forøgede deres føring efter originaldansen. (Foto: daylife.com)

Tanith Belbin og Benjamin Agosto fik deres sæsons bedste for deres originaldans med en score på 60.95 point. Denne originaldans score er dog ikke så høj som deres rivaler Tessa Virtue og Scott Moirs eller Meryl Davis og Charlie Whites scores ved deres respektive Grand Prix'er.

Jana Khokhlova og og Sergei Novitski sidder stadig på andenpladsen på trods af, at deres originaldans kun blev bedømt som aftenens femtebedste. De havde endda aftenens laveste tekniske score hvilket bl.a. skyldes en fejl på deres twizzles: de var ikke synkrone, og Khokhlova kom til at sætte foden ned på isen på det anden sæt af twizzles.

På tredjepladsen ligger Anna Cappellini og Luca Lanotte med en margin på kun 0.34 point til andenpladsen.

Stillingen efter originaldansen:
1. Tanith Belbin/Benjamin Agosto USA - 100.23
2. Jana Khokhlova/Sergei Novitski RUS - 86.47
3. Anna Cappellini/Luca Lanotte ITA - 86.13
4. Alexandra Zaretski/Roman Zaretski ISR - 83.83
5. Kimberly Navarro/Brent Bommentre USA - 81.47
6. Kristina Gorshkova/Vitali Butikov RUS - 75.96
7. Madison Chock/Greg Zuerlein USA - 73.43
8. Xiaoyang Yu/Chen Wang CHN - 71.58
9. Caitlin Mallory/Kristjan Rand EST - 71.47
10. Zoe Blanc/Pierre-Loup Bouquet FRA - 67.05

Se mere detaljerede resultater om originaldansen her.

Skate America - Herrenes korte program

Evan Lysacek udfører en koreografisk finesse i sit korte program. (Foto: daylife.com)

Jeg orkede ikke at blive oppe for at se mændenes korte programmer, men så er det her, at YouTube er min bedste ven.


Evan Lysacek skøjtede et solidt program og udførte bl.a. en 3lutz-3tåloop kombination og en solo tripel flip, men hans tripel axel var underroteret og blev derefter nedgraderet af det tekniske panel. Hans korte program fik en score på 79.17 point, hvilket giver ham en føring på lidt over 6 point.

Aftenens positive overraskelse var franske Florent Amodios (billede t.v.) korte program. Han udførte en smuk tripel axel, en solo tripel lutz og en 3salchow-3tåloop kombination. Amodio havde faktisk en højere teknisk score end Lysacek, men hans programkomponenter var betydelig lavere. Han sidder pt. på andenpladsen med et nyt personlig bedste på 72.65 point.

Brandon Mroz udførte en 4tåloop-3tåloop kombination, men havde desværre en tretrinsvending ud af sin 4tåloop. Hans tripel axel havde det samme problem, men hans solo tripel lutz var fin. Han havde ligeledes en højere teknisk score end Lysacek.

Svenske Adrian Schultheiss er på fjerdepladsen med 67.55 point.

Stakkels Tomas Verner, der var favorit til at vinde en medalje her, havde en større nedsmeltning, hvor han faldt og underroterede sin quad i sin planlagte 4tåloop-3tåloop kombination samt doublede sin planlagte tripel axel og tripel lutz. Han havde aftenens laveste tekniske score, men aftenens andenhøjeste program komponent score. Hans program scorede kun 55.90 point, og han sidder nu på en skuffende 11. plads.

Stillingen efter det korte program:
1. Evan Lysacek USA - 79.17
2. Florent Amodio FRA - 72.65
3. Brandon Mroz USA - 71.40
4. Adrian Schultheiss SWE 67.55
5. Shawn Sawyer CAN - 65.95
6. Andrei Lutai RUS - 60.64
7. Yasuharu Nanri JPN - 59.35
8. Ryan Bradley USA - 59.24
9. Jialiang Wu CHN - 59.16
10. Kevin Reynolds CAN - 59.05
11. Tomas Verner CZE - 55.90
12. Igor Macypura SVK - 51.45

Se mere detaljerede resultater her.

Skate America - Parrenes korte program

Xue Shen og Hongbo Zhao poserer efter deres korte program. (Foto: daylife.com)

Puha, jeg orkede lige akkurat at blive op til kl 2.40 for at se parrenes korte program...

Xue Shen og Hongbo Zhao kunne ikke have ønsket sig en bedre udførelse af deres korte program på Shens 31-års fødselsdag. De udførte solide side-om-side tripel tåloops, en høj tripel twist og en smuk kast tripel loop, og de blev tildelt level 4 på begge deres piruetter. Deres program fik en enorm score på 74.36 point, hvilket giver dem en margin på over 12 point før deres lange program. Scoren er desuden deres personlige bedste, og de er nu sammen med landsmændene Dan Zhang og Hao Zhang indehaverne af verdensrekorden for det korte program.

På andenpladsen med 61.70 point ligger Tatiana Volosozhar og Stanislav Morozov, der havde et lidt upoleret program. Deres eneste større fejl var dog kun Morozovs step-out på deres side-om-side tripel tåloops.

Canadiske Meagan Duhamel og Craig Buntin havde et bedre program end ved Cup of China. De udførte en dobbelt twist og side-om-side tripel tåloops, men Meagan havde en lidt usikker landing på deres kast tripel lutz. Duhamel virkede meget glad efter programmet, og det burde hun også være, for de sidder pt. på en tredjeplads med deres sæson bedste på 59.64 point.

På fjerdepladsen ligger amerikanerne Keauna McLaughlin og Rockne Brubaker. De udførte en god tripel twist og kast tripel loop, men McLaughlin singlede sin side-om-side tripel salchow, mes Brubaker havde et step-out på sin.

Overraskende ligger Dan Zhang og Hao Zhang kun på en femteplads. Dan doublede sin side-om-side tripel salchow og var ikke synkron på deres side-om-side piruetter. De scorede kun 56.84 point, men heldigvis adskiller kun under 5 point 2.-5. pladsen fra hinanden. Sølv og bronze vil formentlig blive afgjort i det lange program.

Stillingen efter det korte program:
1. Xue Shen/Hongbo Zhao CHN - 74.36
2. Tatiana Volosozhar/Stanislav Morozov UKR - 61.70
3. Meagan Duhamel/Craig Buntin CAN - 59.64
4. Keauna McLaughlin/Rockne Brubaker USA - 58.54
5. Dan Zhang/Hao Zhang CHN - 56.84
6. Amanda Evora/Mark Ladwig USA - 50.14
7. Brooke Castile/Benjamin Okolski USA - 49.52
8. Stacey Kemp/David King GBR - 43.46

Se mere detaljerede resultater her.