mandag den 23. august 2010

Denney og Barrett skifter trænere

Caydee Denney og Jeremy Barrett udfører deres lange program ved VM 2010 i Torino, hvor de endte på en 7. plads. (Foto: GETTY Images)

Det amerikanske skøjtepar Caydee Denney og Jeremy Barrett har annonceret, at de har sluttet deres 2-årige samarbejde med Jim Peterson, Lyndon Johnston og Alison Smith. De vil i stedet træne hos John Zimmerman og hans kone Silvia Fontana i Coral Springs, Florida.

Skiftet er lidt af en overraskelse set i lyset af, at Denney og Barrett under Jim Petersen formåede at opnå nærmest øjeblikkelig succes; parret har nemlig kun skøjtet sammen siden 2008, men har allerede vundet sølv og guld ved de nationale mesterskaber og kvalificeret sig til VM to år i træk og så selvfølgelig til Vinter OL. Splittet virker dog til at have foregået fredeligt, og Barretts kæreste Amanda Evora træner (endnu) hos Peterson.

(Kilde: Figure Skaters Online)

Musik update: Michal Brezina

Tjekkiske Michal Brezina er helt sikkert en skøjteløber, der gjorde sig bemærket forrige sæson, da han i sin første sæson som senior tog bronze ved NHK Trophy, endte på en 10. plads ved OL og på en 4. plads ved både EM og VM. Hans mål denne sæson er bl.a. at kvalificere sig til Grand Prix Finalen og ende på podiet ved EM.

Musikken til hans nye korte program er til noget japansk trommemusik af Kodo. Brezina og hans team valgte musikken, da VM denne sæson skal afholdes i Tokyo i Japan, og han fik programmet koreograferet af Pasquale Camerlengo, da han (ligesom mange, mange andre) beundrede Daisuke Takahashis lange program fra forrige sæson. Brezina har valgt at beholde sit lange program til "An American in Paris", som så er blevet finpudset og justeret til de nye regler.

Springmæssigt har Brezina også høje ambitioner. I det korte planlægger han en 4tåloop-3tåloop kombination, en quad salchow ud af forbindende trin og så en triple axel!

Brezina starter sæsonen med Nebelhorn Trophy den 23.-26. september og så de to Grand Prix'er Cup of China og Trophée Eric Bompard.

(Kilde: goldenskate.com)

Volosozhar/Trankov sneak peak

Jeg kan næsten ikke vente med at se Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov skøjte sammen til konkurrencer, men indtil videre må dette klip stilne min værste nysgerrighed:

Utroligt synkrone side-om-side piruetter for så et nyt par!

Deres musik til de to nye prorammer er angiveligt "Carmina Burana" til det korte og Profikievs "Romeo og Juliet" til det lange program.

Evgeni Plushenkos dom endelig?

Som jeg tidligere skrev, så ville Evgeni Plushenko ikke anke dommen vedr. sin (tabte) amatørstatus, og i dag har ISU nu skrevet på deres hjemmeside (groft oversat af Google Translate + mig):

I forlængelse af afgørelsen fra ISU Rådet om Mr. Evgeny Plushenkos amatørstatus, offentliggjort i ISU meddelelse No.1622, punkt 5, oplyser ISU, at ingen appel mod denne afgørelse er indgivet af Mr. Evgeny Plushenko inden for 21 dages fristen og som følge deraf er ovennævnte afgørelse truffet af Rådet blevet endelig.

ISU medlemmer er forpligtet til at tage behørig notits af valgbarhed af Mr. Evgeny Plushenko for enhver ISU aktivitet.

Fredi Schmidt
ISU generaldirektør

Så ingen Vinter OL 2014 i Sochi, som han altid taler om? Evgeni Plushenko skal ifølge planerne stadig deltage i Japan Open den 2.-3. oktober, nu åbenbart som professionel.