torsdag den 10. november 2016

Trophée de France 2016 forudsigelser - Damer

Gold, Medvedeva, Asada og Sotskova er blandt medaljekandidaterne hos damerne.

Vi har et sprængfyldt felt hos damerne ved Trophée de France 2016 med en blanding af erfarne veteraner og lovende debutanter. Der er godt nok én guldfavorit, men der er stadig en håndfuld andre damer, som kæmper om en podieplads.

Favorit er selvfølgelig den regerende verdensmester Evgenia Medvedeva, som allerede har to internationale sejre under bæltet denne sæson senest ved Skate Canada, hvor hun leverede to flotte løb. Hun har både sværheden og præsentationen til at score højt, og ikke mindst stabiliteten til at løbe til sit potentiale gang på gang.

Gracie Gold er den regerende mester (kun kort program), men denne sæson har hendes fremførelser været undervældende. Ved Skate America blev det kun til en 5. plads, men hun indrømmede også at en sen sæsonstart havde påvirket hendes form. Med mere træning har hun uden tvivl potentiale til at tage en medalje - lad os bare håbe, at gejsten stadig er der.

Også Mao Asada har haft en skuffende sæsonstart, og ved Skate America blev det kun til en 6. plads efter en del springproblemer. Hun har døjet med småskader i starten af sæsonen, så det er muligt at mere tids heling vil føre til bedre løb. Hendes konservative spring layout sætter dog et loft på scoringspotentialet, så hun har ikke råd til nogle fejl, hvis hun vil snuppe medalje.

Regerende Junior VM-sølvvinder Maria Sotskova gør sin senior GP-debut. Hun har de svære spring og har udvist stor stabilitet de seneste sæsoner, men hun mangler dog stadig lidt mere power for at score højt på programkomponenterne. Hun begyndte sæsonen med en sejr ved Ondrej Nepela Trophy, så der er god chance for at hendes pålidelighed vil resultere i en medalje igen.

Den regerende Junior VM-bronzevinder Wakaba Higuchi startede sæsonen med guld ved Lombardia Trophy, og hun gør også sin GP-debut her. Hun har store spring med høj sværhed, men hun kan til tider have dyre pop - fejl hun ikke har råd til, da hun stadig mangler lidt arbejde på sin præsentation.

En anden eksplosiv springer er Gabrielle Daleman, som tog en 4. plads ved Skate America. Canadieren har opnået større pålidelighed siden sin flotte 9. plads ved forrige VM, men hun plejer stadig at have 1-2 fejl i hvert løb, hvilket skader hendes medaljechancer.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Maria Sotskova RUS
3. Gracie Gold USA
4. Gabrielle Daleman CAN
5. Mao Asada JPN
6. Wakaba Higuchi JPN
7. So Youn Park KOR
8. Yuka Nagai JPN
9. Mae Berenice Meite FRA
10. Laurine Lecavelier FRA
11. Alena Leonova RUS
12. Anastasia Galustyan ARM

Se flere detaljer her.

Trophée de France 2016 forudsigelser - Herrer

Fernandez, Rippon, Chen og Mura er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Hos herrerne ved Trophée de France 2016 har vi én klar favorit, men resten af feltet er vidt åbent - her vil dagsformen uden tvivl afgøre resultat.

Det bliver back-to-back GP'er for to gange regerende verdensmester Javier Fernandez, som vandt forrige uges Rostelecom Cup med et særdeles stærkt langt program. Denne gang er han storfavorit til at tage guldet, og med hans stabile quads og publikumsvenlige præsentation burde han tage guld med sine sædvanlige løb.

Amerikanske Adam Rippon fandt springstabiliteten forrige sæson, og ved Skate America ledte denne pålidelighed ham til bronze. Især hans præsentation skiller ham fra mængden, men manglen på en quad sætter et loft på scoringspotentialet; han forsøger kun én quad (tåloop), så han styrer ikke sine skæbne alene.

Landsmand Nathan Chen gør sin GP-debut, men han havde allerede sin internationale seniordebut ved Finlandia Trophy, hvor han tog guld foran Patrick Chan. Chen forsøger op til otte quads igennem sine to løb, og han har dermed den højeste sværhed planlagt i feltet. Får han landet alle disse spring, kan han måske true til guldet, omend lavere programkomponenter gør det svært.

Japanske Takahito Mura begyndte sæsonen med en sølv ved US Classic (foran Rippon), men adskillige rodede landinger i det lange program ved Skate Canada førte til en skuffende 8. plads. Mura mangler finesse i sin præsentation, så han får brug for at lande sine svære spring, hvis han vil gøre håb om en medalje.

Som altid er Denis Ten et wildcard, da han har været kronisk plaget af skader. Den to gange VM-medaljetager skuffede med en 11. plads ved forrige VM, og han måtte trække sig sin planlagte sæsonåbner Skate America. Ten er i stand til at score højt, men han har aldrig stærk i starten af sæsonen.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Nathan Chen USA
3. Adam Rippon USA
4. Takahito Mura JPN
5. Misha Ge UZB
6. Denis Ten KAZ
7. Chafik Besseghier FRA
8. Artur Dmitriev RUS
9. Jorik Hendrickx BEL
10. Brendan Kerry AUS
11. Ivan Righini ITA

Se flere detaljer her.