onsdag den 25. november 2015

NHK Trophy 2015 forudsigelser - Herrer

Hanyu, Jin, Mura og Kovtun er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Vi har et springstærkt felt med mange planlagte quads hos herrerne ved NHK Trophy 2015, men det betyder også potentialet for en konkurrence med mange fejl.

Favorit er den regerende VM-sølvvinder Yuzuru Hanyu på trods af, at han kun tog en 4. plads her forrige år og denne sæson havde en nedsmeltning i det korte program ved Skate Canada (hvor han dog trak sig op på sølv). Hans stærke præsentation, grundløb og spring giver ham en god buffer, men han skal helst ikke grave sig i et dybt hul igen.

Boyang Jin skrev historie ved Cup of China, hvor han i begge sine sølvvindende programmer landede en quad lutz. Hvis han lander de fleste af sine spring (4 quads i FS), vil hans enorme tekniske score bringe ham langt. Han har dog ikke råd til mange fejl, da hans lave programkomponenter ikke vil kunne holde ham oppe på podiet.

Russiske Maxim Kovtun tog to GP-sejre forrige sæson, og senest tog han en solid 2. plads i det korte program ved Trophée Eric Bompard. Ligesom Jin forsøger han også 5 quads igennem sine to løb, men han kan til tider poppe dem. Med en podieplads vil han også kvalificere sig til Finalen.

Landsmand Konstantin Menshov er den tredje herre i feltet, som forsøger to quads i sit korte program. Denne sæson har han allerede vundet to Senior B konkurrencer, men i det dybere felt ved Skate America blev det en 5. plads. Han opnår ikke helt de høje programkomponenter, men han har stadig chance for medalje med stærke løb.

Takahito Mura tog bronze her forrige år, men sidenhen har skade betydet lav stabilitet på spring og tilhørende skuffende 16. plads ved VM og senest en 10. plads ved Skate America. Han er heller ikke den mest finpudsede herre på isen, så han skal også ramme springene for at ende på podiet.

USA sender Grant Hochstein og Richard Dornbush, som senest tog en 4. og 7. plads ved Cup of China. Begge herrer har ikke pålidelig quads i deres repertoire, men Hochstein kunne dog fremvise nogle solide triple spring i Kina. Dornbush har dog større scoringspotentiale, hvis han dog bare kunne vende tilbage til topform.

Dette er Michal Brezinas sjette internationale konkurrence i hans sæson, som indtil videre har været skuffende - senest blev det en 8. plads ved Skate Canada. Den tjekkiske herre har elementerne til at score højt, men han har endnu ikke formået at undgå adskillige fejl i begge sine løb.

Canadiske Elladj Balde overraskede med en sejr ved Nebelhorn Trophy, men han kunne desværre ikke bygge videre på dette, og det blev kun en skuffende 11. plads ved Cup of China. Ligesom de fleste herrer i dette felt, har han et outside shot til medalje, hvis han kan løbe nær fejlfrit (og nogle andre laver fejl).

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Boyang Jin CHN
3. Maxim Kovtun RUS
4. Konstantin Menshov RUS
5. Grant Hochstein USA
6. Richard Dornbush USA
7. Michael Brezina CZE
8. Takahito Mura JPN
9. Elladj Balde CAN
10. Keiji Tanaka JPN
11. Chafik Besseghier FRA
12. Brendan Kerry AUS

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2015 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford, Scimeca/Knierim og Yu/Jin er medaljefavoritterne i parløb.

Med Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov's tilbagetrækning (pga. skade) fra NHK Trophy 2015, får vi nok ikke det store opgør hos parløberne, som vi havde håbet på. Ikke desto mindre er feltet dybt med mange par, som håber på en finaleplads.

Favoritter er uden tvivl de forsvarende mestre Meagan Duhamel og Eric Radford. De regerende verdensmestre var ubesejrede forrige sæson, og denne sæson har de vundet to internationale titler, senest med Skate Canada. Parrets høje sværhedsgrad på spring og kast vil gøre det nær umuligt for andre par at true dem - det ville dog gøre et statement, hvis de kunne lande kast quad lutz.

Alexa Scimeca og Chris Knierim tog sølv ved Skate America, og duoen kan højst sandsynlig kvalificere sig til Finalen med en medalje. Parret har de eksplosive elementer til at score højt (inklusiv quad twist), men som altid plejer side-om-side springene give problemer. Med rene løb har de helt sikkert en chance for sølv.

De regerende juniorverdensmestre Xiaoyu Yu og Yang Jin tog bronze her forrige år, og de begyndte sæsonen med stærke fremførelser ved Cup of China, hvor det også blev bronze. Kineserne er ret stabile på kast og spring, men mon de tør at gamble og forsøge quad kast salchow? De har nemlig nok brug for sølv for at sikre sig en finaleplads.

Franske Vanessa James og Morgan Cipres tog en overraskende 2. plads i det korte program ved Trophée Eric Bompard og er nu i den situation, at de måske kan kvalificere sig til GPF med en medalje. Parret kan til tider lave mange småfejl, men de er lidt af et spørgsmålstegn, da vi ikke har set deres lange program siden Nebelhorn Trophy (hvor de tog bronze). Parret træner også kast quad salchow, men har endnu ikke forsøgt det i international konkurrence.

Lubov Iliushechkina og Dylan Moscovitch skuffede med en 7. plads ved Cup of China, hvor de havde problemer med både spring og løft. Trods dette var deres scores nogenlunde, da de har mange gode kvaliteter, så hvis de kan udbedre i hvert fald på løft, burde de uden tvivl placere meget højere her.

Et andet semi-nyt par Vera Bazarova og Andrei Deputat skuffede også i deres første GP, da de tog en 5. plads ved Skate Canada. Hendes kroniske problemer på side-om-side springene vil nok altid holde dem tilbage, så de må undgå fejl på de andre elementer, hvis de håber på at tangere deres 4. plads fra forrige år.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN
3. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
4. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
5. Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch CAN
6. Vera Bazarova / Andrei Deputat RUS
7. Jessica Calalang / Zack Sidhu USA
8. Amani Fancy / Christopher Boyadji GBR

Se flere detaljer her.