onsdag den 8. januar 2014

U.S. Nationals 2014 forudsigelser - Isdans

Hubbell/Donohue, Chock/Bates, Shibutani/Shibutani og David White er de regerende amerikanske medaljevindere.

USA udviser igen en stor dybde i isdans, og med "kun" tre pladser til Vinter OL 2014 må nogle værdige hold blive hjemme.

Favoritter er uden tvivl de fem gange og regerende mestre Meryl Davis og Charlie White, som er ubesejrede denne sæson - senest med deres femte titel ved Grand Prix Finalen, hvor de scorede verdensrekorder i begge segmenter. Mon ikke de leverer to nær fejlfrie programmer igen?

Kampen bliver om sølv og bronze, hvor vi har tre nærmest ligeværdige par. De regerende sølvvindere Madison Chock og Evan Bates har haft en solid GP sæson med to bronzemedaljer, omend deres scores ikke er steget som håbet.

Maia Shibutani og Alex Shibutani blev slået af Chock/Bates med den mindste margin forrige år. Søskendeparret har også to GP bronzemedaljer denne sæson, men deres scores har begge gange været bedre end Chock/Bates. De vil debuteret en re-koreograferet fridans.

De tog en 4. plads forrige år, men Madison Hubbell og Zachery Donohue er nok besluttede på at komme på podiet. De blev slået af Shibutanierne ved Skate America, men generelt har deres sæson været solid, senest med bronze ved Skate Canada. Hun har dog døjet med hofteskade, men de lyder til at være på vej til topform, hvilket vil true de andre.

Lynn Kriengkrairut og Logan Giulietti-Schmitt har denne sæson døjet med skade, og deres eneste internationale resultat denne sæson er en 4. plads ved US Int'l FS Classic.

Andre trusler til en top 5 placering er Anastasia Cannuscio/Colin McManus, som vandt Ice Challenge, og Alexandra Aldridge/Danien Eaton, som er de to gange regerende amerikanske juniormestre.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani
3. Madison Chock / Evan Bates
4. Madison Hubbell / Zachery Donohue
5. Lynn Kriengkrairut / Logan Giulietti-Schmitt
6. Anastasia Cannuscio / Colin McManus
7. Alexandra Aldridge / Daniel Eaton
8. Anastasia Olson / Ian Lorello

Se flere detaljer her

Canadian Championships 2014 - tidsplan


De canadiske nationale mesterskaber bliver afholdt den 9.-15. januar 2014 i Ottawa, Ontario, Canada. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior, junior og novice niveau.

Resultatet vil have betydning på holdet til Vinter OL 2014 (og VM), omend der er favoritter, som nok ikke vil blive ladt af holdet uanset hvad der sker. Canada har kvalificeret tre pladser i herrer, to i damer, tre i parløb og tre i isdans, og de vil også deltage i holdkonkurrencen, hvor de er store medaljefavoritter.

OL-holdet vil ikke blive sendt til Four Continents, så lavere placerede løbere vil nok blive sendt. De nationale resultater vil også have indflydelse på holdet til Junior VM. Seniorkonkurrencen finder sted den 10.-12. januar.

Tidsplan for senior, dansk tid (Ottowa er 6 timer bagud)

Fredag den 10. januar
18:10-20:45 - Damer: kort program
21:00-22:50 - Isdans: kort dans

Lørdag den 11. januar
00:00-02:35 - Herrer: kort program
02:50-03:50 - Parløb: kort program
16:00-17:45 - Damer: langt program (1-12)
18:00-19:45 - Herrer: langt program (1-12)
20:15-21:35 - Isdans: fridans (1-8)
21:55-22:50 - Damer: langt program (13-18)
23:20-23:50 - Parløb: langt program (1-3)

Søndag den 12. januar
00:55-01:35 - Parløb: langt program (4-7)
01:45-02:40 - Herrer: langt program (13-18)
02:50-03:40 - Isdans: fridans (9-13)
20:45-22:40 - Galaopvisning

Se flere detaljer her.

U.S. Nationals 2014 forudsigelser - Damer

Sort er populær hos Ashley Wagner, Agnes Zawadzki, Gracie Gold og Mirai Nagasu.

Der er som altid mest opmærksomhed på damerne ved de amerikanske mesterskaber, og med Vinter OL-pladser på spil er presset endnu højere - i år er heldigvis tre pladser til rådighed.

Favorit er nok to gange regerende mester Ashley Wagner, som også har haft den stærkeste sæson blandt de amerikanske damer med Grand Prix sølv og guld, samt bronze ved Finalen. Hun er simpelthen den mest pålidelig af damerne, og derfor vil dommerne nok belønne hende selvom hun laver dyre fejl (som set forrige år). Forhåbentligt har hun glemt U.S. Nationals for fire år siden, hvor hun missede OL-holdet med én plads, selvom hun havde haft den stærkeste sæson i feltet.

Den regerende sølvvinder Gracie Gold er en lille sølvfavorit, men hun har helt klart potentialet til at snuppe guld, hvis hun lander sine store spring. Nerver har været et problem siden hendes seniordebut, men hun virkede mere pålidelige ved Grand Prix'erne, hvor det blev en 3.- og 4. plads. Hun vil debutere et nyt kort program, og vil få se om hendes nye træner Frank Carroll har hjulpet på det mentale aspekt.

Bronze og den sidste plads til Vinter OL virker vidt åben. Agnes Zawadzki er to gange regerende bronzevinder, men igen skuffende hun ved Grand Prix'erne pga. nerverne. Hun har dog de store spring, og hun plejer altid score højt ved de nationale mesterskaber.

Courtney Hicks er den regerende tin medaljevinder (4. plads), men hendes senior debutsæson har været noget svingende. Hun tog to senior B titler, men skuffede med en 6. plads ved Skate Canada. Hun har de eksplosive spring, men mangler en del raffinement på de andre aspekter.

Tidligere national mester Mirai Nagasu har skuffet med 7. pladser de to forrige år, og hun startede også sæsonen skuffende med mange underrotationer - hun kom dog igen (som altid) og tog bronze ved Rostelecom Cup. Hun har sidenhen trænet i Japan, og forhåbentlig har arbejdet fået hug med de kroniske nerver og underrotationer.

Det er blevet til 5. pladser de fire forrige år for Christina Gao - noget hun helt sikker gerne vil ændre på. Denne sæson har været ret svingende for hende pga. skade, og seneste havde hun en nedsmeltning ved TEB, hvor det blev en skuffende 8. plads.

Samantha Cesario har været lidt i skyggen, men hun har leveret pålidelig fremførelser hele sæsonen. Hun har måske ikke den samme fart eller store spring som de andre damer, men hvis de andre damer laver fejl, kan hun måske finde sig selv på podiet.

En del juniordamer vil også kæmpe om pladser til Junior VM: JGPF-deltagerne Polina Edmunds og Angela Wang er nok blandt favoritterne.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner
2. Gracie Gold
3. Mirai Nagasu
4. Agnes Zawadzki
5. Samantha Cesario
6. Courtney Hicks
7. Christina Gao
8. Polina Edmunds
9. Angela Wang
10. Ashley Cain

Se flere detaljer her.