torsdag den 18. november 2021

Internationaux de France 2021 forudsigelser - Parløb

Boikova/Kozlovskii udfører deres lange program ved Skate America 2021.

Vi har vores favoritter hos parløberne ved Internationaux de France 2021, men sæsonens scores tyder på, at kampen om medaljerne måske kunne blive tættere end forventet.

Vores guldfavoritter er nok de regerende VM-bronzevindere Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii, som startede sæsonen med bronze ved Skate America. Her lavede de nogle fejl på spring og kast i friløbet, så en sejr er slet ikke givet, hvis de gentager på dette niveau. I dette felt har parret den højeste sværhed planlagt, så de styrer deres egen skæbne.

Russernes største trussel til guldet kommer fra Alexa Knierim og Brandon Frazier, som tog en ret tæt 4. plads efter dem ved Skate America (de slog dem faktisk i friløbet). Det amerikanske par har god kvalitet på deres elementer, så de er i stand til at score højt, hvis de kan løbe rent eller i hvert fald undgå for mange fejl på side-om-side springene.

Det nye par Vanessa James og Eric Radford har en chance for medalje i dette felt. Det canadiske par har langsomt, men sikkert, udvist forbedringer ved deres konkurrencer; senest blev det en 4. plads ved Skate Canada. Parret er vel-matchet på isen, men både små og store fejl har holdt deres scores i den skuffende ende.

De andre bronzefavoritter er Iuliia Artemeva og Mikhail Nazarychev, som opnåede bronze ved Gran Premio d'Italia. Parret forsøgte svære elementer, men de havde også et fald i hvert program. Det unge russiske par kunne drage nytte af fejl fra konkurrenterne, men de kan ikke nødvendigvis håbe på samme her.

Internationaux de France 2021 forudsigelser - Herrer

Yuma Kagiyama udfører sit lange program ved Gran Premio d'Italia 2021.

Herrernes felt ved Internationaux de France 2021 er (igen) en broget flok kendetegnet ved upålidelige fremførelser hidtil denne sæson.

Favorit er dog nok den nylige Gran Premio d'Italia-vinder Yuma Kagiyama, som især brillerede med et stærkt friløb i Italien. Dette var hans anden sejr i sæsonen, da han også vandt Asian Open Trophy. Den regerende VM-sølvvinder mangler dog endnu at skøjte to stærke løb back-to-back, så trods flotte quads og grundløb er døren åben for de andre herrer.

Amerikanske Jason Brown har været den meste stabile herrer af konkurrenterne i dette felt; det er blevet til guld ved Finlandia Trophy og senest sølv ved Skate Canada. Præsentationen og piruetterne scorer altid højt, men som altid kontrollerer han ikke sin podieplads, idet han endnu ikke har en quad i sit repertoire (han forsøger én quad salchow i friløbet).

Shun Sato har formået nogenlunde resultater denne sæson med sølv ved Asian Open Trophy og en 4. plads ved Skate America. Han har dog ikke fået gentaget de stærke løb, som gav ham sejren ved JGPF tilbage i 2019. I dette felt har han en chance for medalje, men han skal undgå for mange fejl og/eller håbe de nærmeste konkurrenter kikser.

Canadiske Keegan Messing tog en flot 6. plads ved VM 2021, men denne sæson har han underperformet, især i det lange program. Ved både Finlandia Trophy og Skate Canada lå han til en medalje efter det korte program, men katastrofale friløb trak ham ned på en hhv. 4 og 5. plads. Hvis han kan komme nærmere sin gamle form, er han et godt bud på en medalje.

Deniss Vasiljevs tog sin hidtil bedste placering ved GP'erne, da han endte på en solid 4. plads ved Gran Premio d'Italia. Den lettiske herre har flot præsentation og piruetter, men quads og triple axeler volder han stadig problemer. Han kan dog måske overraske med en god placering, hvis alt går hans vej.

Rusland sender tre herrer, som alle på papiret er medaljekandidater, men som i et godt stykke tid har skøjtet under deres potentiale. Den mest kendte er Dmitri Aliev, som både har solid præsentation og de svære spring. Han skuffede dog ved Gran Premio d'Italia, hvor det blev til en 9. plads. Hold også øje med Andrei Mozalev, som startede sæsonen med bronze ved Denis Ten Memorial Challenge.

På hjemmebane burde Kevin Aymoz være på listen af medaljekandidater, men den franske herre har haft en horribel sæson indtil videre pga. skade. Efter en nedsmeltning i det korte program (11. plads) ved Skate America, trak han sig fra konkurrencen.