tirsdag den 27. januar 2015

EM 2015 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Kavaguti/Smirnov og Tarasova/Morozov er EM medaljefavoritter.

Også hos parløb ved EM 2015 i kunstskøjteløb ser det ud til at blive en russisk domineret fest.

Favoritter er de regerende EM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, som har været aldeles pålidelige denne sæson med to GP-sejre og sølv ved Finalen. Faktisk har parret ikke den højeste sværhedsgrad i feltet, men når de fleste andre par laver fejl, behøver de normalt ikke mere. Ved de russiske mesterskaber havde de dog en del fejl i det lange program, hvilket åbner døren en lille smule.

Sølvfavoritter må være fire gange EM-medaljevindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov. Parret tog guld og sølv ved GP'erne, men de har efterhånden fået større problemer med spring og kast, og ved Finalen blev det kun til en 6. plads (sidst). Med krystalklar rene programmer har de dog måske et outside shot for guld.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov gør deres EM-debut. Junior VM-sølvvinderne har høj sværhedsgrad og eksplosive elementer, hvilket medførte GP-bronze og sølv. Duoen kan score højt i det korte program, men de skal komme igennem det lange program med færre store fejl, hvis de vil true top 2.

Resten af feltet er lidt længere bagud. Vanessa James og Morgan Cipres har taget en 5. plads ved de forrige to EM, og det blev også til to 5. pladser ved denne sæsons GP'er. Parret har solide elementer, men små fejl kan til tider hobe sig op.

Det nye par Valentina Marchei og Ondrej Hotarek har hurtigt forbedret sig, og de har indtil videre taget bronze og sølv i Challenger Serien. Italienerne mangler stadig noget arbejde på parelementerne, men de forsøger svære side-om-side triple spring (lutz og salchow).

Mine forudsigelser
1. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
2. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
5. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
6. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
7. Mari Vartmann / Aaron van Cleave GER
8. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT
9. Caitlin Yankowskas / Hamish Gaman GBR
10. Maria Paliakova / Nikita Bochkov BLR

Se flere detaljer her.

EM 2015 i kunstskøjteløb på TV: Eurosport 2 og TV4

Konkurrencen ved EM 2015 kunstskøjteløb begynder i morgen! I Danmark vil det være muligt at fange en stor del af konkurrencerne live på Eurosport 2, og og hvis du har mulighed for det, svenske TV4 (evt. TV4 Sport). Disse kanaler kan også ses via streaming player.

Tidsplan

Onsdag den 28. januar
10:30-16:20 - TV4: Herrer SP (live)
14:15-15:45 - Eurosport 2: Herrer SP (live)
17:10-17:50 - TV4: Studiet/highlights m. Anna Brolin og Kristoffer Berntsson
21:00-22:30 - Eurosport 2: Isdans SD (live)

Torsdag den 29. januar
10:55-17:00 - TV4: Damer SP (live)
15:00-17:00 - Eurosport 2: Damer SP (live)
19:30-22:00 - Eurosport 2: Isdans FD (live)

Fredag den 30. januar
13:45-16:30 - Eurosport 2: Parløb SP (live)
13:55-16:55 - TV2: Parløb SP (live)

Lørdag den 31. januar
03:00-04:30 - Eurosport 2: Herrer FS
11:30-16:30 - TV4: Damer FS (live)

Søndag den 1. februar
03:00-04:15 - Eurosport 2: Damer FS
10:25-14:00 - TV4: Parløb FS (live)
11:15-13:30 - Eurosport 2: Parløb FS (live)
15:00-17:00 - TV4: Galla opvisning (live)

OBS! Vær opmærksom på løbende ændringer. Hold øje med opdateringer under fanebladet 'Se det på TV og internet'.

EM 2015 forudsigelser - Damer

Tuktamysheva, Radionova og Pogorilaya er medaljefavoritter ved EM.
 
Damernes konkurrence ved EM 2015 ser ud til at blive en russisk dominans, da ingen andre damer teknisk kommer i nærheden.

En af guldfavoritterne er EM-debutant Elena Radionova, som har været utrolig stabil denne sæson med to GP-sejre, sølv ved Finalen og sin første nationale sejr. 16-årige Radionova har det teknisk sværeste layout i feltet og løber hun til sin sædvanlige standard, er chancen for guld meget god.

Den anden favorit er Elizaveta Tuktamysheva, som har  opnået hele seks internationale sejre denne sæson. Hun vil efter sigende ikke forsøge triple axel her, men resten af hendes spring er stadig svære og af god kvalitet. Hun er blevet slået af Radionova to gange denne sæson, men Tuktamysheva slog hende dog ved Finalen. Ingen har dog løbet fejlfrit ved samme konkurrence, så placeringen vil komme an på dagsformen.

Den sidste russer er Anna Pogorilaya. Hun begyndte sæsonen stærkt med en GP-sejr, men hendes næste to konkurrencer bød på skuffende fremførelser - hun løb dog solidt ved de russiske mesterskaber og tog en 4. plads. I dette felt har hun dog råd til et par fejl og stadig tage bronze.

Det bliver svært for de andre damer at true til en podieplads. Tre gange EM-medaljevinder Kiira Korpi har ikke deltaget ved EM siden 2012, hvor hun tog sølv. Denne sæson har hun vundet to mindre konkurrencer, men antallet af triple spring var minimalt, at selv god præsentation ikke kan modveje det.

Mae Berenice Meite tog en solid 5. plads forrige år, men denne sæson har hendes resultater skuffet med en 9.- og 5. plads ved GP'erne. Hun er i stand til at lande de store spring, og hun får brug for dem, da hendes programkomponenter plejer at være i den lave ende.

På hjemmebane har vi søstrene Viktoria Helgesson og Joshi Helgesson. Begge har ikke haft stærke resultater denne sæson grundet skader; Joshi har slået Viktoria to gange internationalt denne sæson, mens Viktoria akkurat slog Joshi ved de nationale mesterskaber.

I feltet har vi også Elene Gedevanishvili, som er tidligere to gange EM-bronzevinder. Hendes resultater har de seneste sæsoner været svage, og denne sæson blev det kun til en 7.- og 10. plads ved GP'erne.

Danmark repræsenteres af Pernille Sørensen, som gør sin EM-debut.

Mine forudsigelse
1. Elena Radionova RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Anna Pogorilaya RUS
4. Mae Berenice Meite FRA
5. Kiira Korpi FIN
6. Joshi Helgesson SWE
7. Viktoria Helgesson SWE
8. Elene Gedevanishvili GEO
9. Nicole Rajicova SVK
10. Nathalie Weinzierl GER

Se flere detaljer her.