tirsdag den 27. januar 2015

EM 2015 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Kavaguti/Smirnov og Tarasova/Morozov er EM medaljefavoritter.

Også hos parløb ved EM 2015 i kunstskøjteløb ser det ud til at blive en russisk domineret fest.

Favoritter er de regerende EM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, som har været aldeles pålidelige denne sæson med to GP-sejre og sølv ved Finalen. Faktisk har parret ikke den højeste sværhedsgrad i feltet, men når de fleste andre par laver fejl, behøver de normalt ikke mere. Ved de russiske mesterskaber havde de dog en del fejl i det lange program, hvilket åbner døren en lille smule.

Sølvfavoritter må være fire gange EM-medaljevindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov. Parret tog guld og sølv ved GP'erne, men de har efterhånden fået større problemer med spring og kast, og ved Finalen blev det kun til en 6. plads (sidst). Med krystalklar rene programmer har de dog måske et outside shot for guld.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov gør deres EM-debut. Junior VM-sølvvinderne har høj sværhedsgrad og eksplosive elementer, hvilket medførte GP-bronze og sølv. Duoen kan score højt i det korte program, men de skal komme igennem det lange program med færre store fejl, hvis de vil true top 2.

Resten af feltet er lidt længere bagud. Vanessa James og Morgan Cipres har taget en 5. plads ved de forrige to EM, og det blev også til to 5. pladser ved denne sæsons GP'er. Parret har solide elementer, men små fejl kan til tider hobe sig op.

Det nye par Valentina Marchei og Ondrej Hotarek har hurtigt forbedret sig, og de har indtil videre taget bronze og sølv i Challenger Serien. Italienerne mangler stadig noget arbejde på parelementerne, men de forsøger svære side-om-side triple spring (lutz og salchow).

Mine forudsigelser
1. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
2. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
5. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
6. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
7. Mari Vartmann / Aaron van Cleave GER
8. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT
9. Caitlin Yankowskas / Hamish Gaman GBR
10. Maria Paliakova / Nikita Bochkov BLR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: