tirsdag den 27. januar 2015

EM 2015 forudsigelser - Damer

Tuktamysheva, Radionova og Pogorilaya er medaljefavoritter ved EM.
 
Damernes konkurrence ved EM 2015 ser ud til at blive en russisk dominans, da ingen andre damer teknisk kommer i nærheden.

En af guldfavoritterne er EM-debutant Elena Radionova, som har været utrolig stabil denne sæson med to GP-sejre, sølv ved Finalen og sin første nationale sejr. 16-årige Radionova har det teknisk sværeste layout i feltet og løber hun til sin sædvanlige standard, er chancen for guld meget god.

Den anden favorit er Elizaveta Tuktamysheva, som har  opnået hele seks internationale sejre denne sæson. Hun vil efter sigende ikke forsøge triple axel her, men resten af hendes spring er stadig svære og af god kvalitet. Hun er blevet slået af Radionova to gange denne sæson, men Tuktamysheva slog hende dog ved Finalen. Ingen har dog løbet fejlfrit ved samme konkurrence, så placeringen vil komme an på dagsformen.

Den sidste russer er Anna Pogorilaya. Hun begyndte sæsonen stærkt med en GP-sejr, men hendes næste to konkurrencer bød på skuffende fremførelser - hun løb dog solidt ved de russiske mesterskaber og tog en 4. plads. I dette felt har hun dog råd til et par fejl og stadig tage bronze.

Det bliver svært for de andre damer at true til en podieplads. Tre gange EM-medaljevinder Kiira Korpi har ikke deltaget ved EM siden 2012, hvor hun tog sølv. Denne sæson har hun vundet to mindre konkurrencer, men antallet af triple spring var minimalt, at selv god præsentation ikke kan modveje det.

Mae Berenice Meite tog en solid 5. plads forrige år, men denne sæson har hendes resultater skuffet med en 9.- og 5. plads ved GP'erne. Hun er i stand til at lande de store spring, og hun får brug for dem, da hendes programkomponenter plejer at være i den lave ende.

På hjemmebane har vi søstrene Viktoria Helgesson og Joshi Helgesson. Begge har ikke haft stærke resultater denne sæson grundet skader; Joshi har slået Viktoria to gange internationalt denne sæson, mens Viktoria akkurat slog Joshi ved de nationale mesterskaber.

I feltet har vi også Elene Gedevanishvili, som er tidligere to gange EM-bronzevinder. Hendes resultater har de seneste sæsoner været svage, og denne sæson blev det kun til en 7.- og 10. plads ved GP'erne.

Danmark repræsenteres af Pernille Sørensen, som gør sin EM-debut.

Mine forudsigelse
1. Elena Radionova RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Anna Pogorilaya RUS
4. Mae Berenice Meite FRA
5. Kiira Korpi FIN
6. Joshi Helgesson SWE
7. Viktoria Helgesson SWE
8. Elene Gedevanishvili GEO
9. Nicole Rajicova SVK
10. Nathalie Weinzierl GER

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: