mandag den 21. januar 2019

EM 2019 forudsigelser - Parløb

James/Morgan, Della Monica/Guarise og Tarasova/Morozov er blandt favoritterne i parløb.

Parløbernes konkurrence ved EM 2019 i kunstskøjteløb ser utrolig spændende ud, da vi vil få en intens kamp om både guld og bronze.

Favoritter er Vanessa James og Morgan Cipres, der er det eneste ubesejrede par denne sæson. Utroligt nok har franskmændene kun én EM-bronze på resuméet, og ved forrige EM blev det kun en 4. plads, så de har meget at bevise i Minsk. Duoen er kendetegnet med kreative elementer og god kemi på isen, så med rene løb har de en god chance for sejr.

De to gange forsvarende Europamestre Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov er godt nok favoritter til sølv, men de har stadig en god chance for guld. De vandt også begge deres GP'er, men ved Finalen blev det "kun" bronze. Ved de russiske mesterskaber var de dog fænomenale med to back-to-back rene fremførelser, og de er nu vendt tilbage til forrige sæsons korte program, så det øger nok deres guldchancer.

Bronze er nok åbent for 2-3 par. Det ene er italienske Nicole Della Monica og Matteo Guarise, som tog sølv ved begge deres GP'er og for første gang kvalificerede sig til Finalen. Trods de stabile resultater har duoen haft en del usikre friløb i løbet af sæsonen, og det kan gøre den sårbare mod de to unge russiske par, som er i hælene på dem.

Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii har haft en flot sæson med en 3. og 4. plads ved GP'erne og senest en flot bronzemedalje ved de russiske mesterskaber med to rene løb. Parret udviser godt potentiale med en polish, som man sjældent ser hos nye seniorer. De mangler dog stadig at arbejde med deres præsentation og karisma.

Landsmænd og regerende juniorverdensmestre Daria Pavliuchenko og Denis Khodykin gør også deres EM-debut. Duoen snuppede bronze ved begge deres GP'erne, som kvalificerede dem til Finalen, hvor det blev en 6. plads. Parret har ambitiøse tekniske elementer, men deres samlede løb mangler noget finpudsning.

Mine forudsigelser
1. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii RUS
4. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
5. Daria Pavliuchenko / Denis Khodykin RUS
6. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT
7. Minerva Fabienne Hase / Nolan Seegert GER
8. Laura Barquero / Aritz Maestu ESP

Se flere detaljer her.

EM 2019 forudsigelser - Damer

Russiske Alina Zagitova, Stanislava Konstantinova og Sofia Samodurova er favoritterne.

Damernes felt ved EM 2019 i kunstskøjteløb er i år ikke så dybt; topnavne som Carolina Kostner og Loena Hendrickx har meldt fra pga. skade, og dermed er russisk dominans så godt som garanteret.

Forsvarende mester Alina Zagitova er favorit, omend hun denne sæson ser mere sårbar ud end nogensinde. Den olympiske mester vandt begge sine GP'er, men så blev det "kun" sølv ved Finalen, og senest tog hun en skuffende 5. plads ved de nationale mesterskaber efter et katastrofalt friløb. Med sine høje sværhed og komplekse koreografi har hun dog uden tvivl det højeste scoringspotentiale i feltet.

16-årige Sofia Samodurova har været en overraskelse blandt de russiske damer. Med sin fænomenale stabilitet tog hun medaljer ved sine GP'er og kvalificerede sig til Finalen, og ved de russiske mesterskaber blev det en 6. plads efter to rene løb. Hendes scoringspotentiale er lidt lavere end landsmændenes, så hendes podiumplads vil afhænge af hvor rent de løber.

Ligesom Samodurova gør Stanislava Konstantinova også sin EM-debut. Forrige sæson blev det en katastrofal 19. plads ved VM, men sidenhen har hun virkelig forbedret sin pålidelighed og det blev bl.a. sølv ved GP Finland. Ved de russiske mesterskaber blev hun den højest placerede "senior" med en 4. plads. Kampen om sølv bliver måske den mest spændende kamp hos damerne.

Resten af feltet er længere bagud, men Finland sender en god duo med Viveca Lindfors og Emmi Peltonen. Det blev kun en 14. plads ved sidste EM for Lindfors, men denne sæson har hun imponeret med to CS-bronzemedaljer. Peltonen tog en solid 9. plads ved sidste EM, men hun er generelt en mere ustabil konkurrent.

Frankrig sender også en solid duo med Mae Berenice Meite og Laurine Lecavelier. Begge kan levere svingende fremførelser, men de har haft nogle lyspunkter denne sæson. Med 3-3 kombinationer i deres repertoire er et godt bud på en top 10 placering, hvis de kan levere til deres sædvanlige niveau.

Hold øje med Alexia Paganini fra Schweiz, som tog en fin 7. plads ved forrige EM. Hun er i stand til at udføre gode spring, og det medførte en flot 4. plads ved Rostelecom Cup. Hun mangler dog også pålidelighed, da det senere blev en 10. plads ved GP France.

Danmarks eneste repræsentant ved EM er Pernille Sørensen i damernes disciplin. Forrige år blev det en 21. plads ved EM, men hun burde uden tvivl kunne forbedre denne baseret på hendes fremførelse ved Tallinn Trophy, hvor det blev en 7. plads.

Mine forudsigelser
1. Alina Zagitova RUS
2. Sofia Samodurova RUS
3. Stanislava Konstantinova RUS
4. Viveca Lindfors FIN
5. Alexia Paganini SUI
6. Mae Berenice Meite FRA
7. Laurine Lecavelier FRA
8. Ekaterina Ryabova AZE
9. Emmi Peltonen FIN
10. Ivett Toth HUN

Se flere detaljer her.