mandag den 2. marts 2015

Junior VM 2015 forudsigelser - Parløb

Yu/Jin, Seguin/Bilodeau og Fedorova/Miroshkin er medaljefavoritterne i parløb.


Feltet er ikke helt så dybt hos parløberne ved Junior VM 2015 i kunstskøjteløb, men vi har dog en potentiel tæt kamp om guldet.

De regerende juniorverdensmestre Xiaoyu Yu og Yang Jin har haft en stærk senior sæson med GP-sølv og bronze samt en 5. plads ved GPF. Det kinesiske par har både stærke singles- og parelementer og med en forbedret præsentation har de en god chance for at forsvare deres titel. Duoen er dog nødt til at debutere en juniorversion af deres programmer, hvilket kan gå imod deres stabilitet.

De andre guldfavoritter må være Julianne Seguin og Charlie Bilodeau, som er ubesejrede denne sæson på junior niveau deriblandt en overbevisende sejr ved JGPF. Canadierne er også et velafrundet par med god stabilitet, så guldet vil nok blive afgjort på dagsformen.

Lina Fedorova og Maxim Miroshkin er nok Ruslands bedste medaljehåb hos parrene, da de russiske juniormestre Vigalova/Zakroev har trukket sig. Fedorova/Miroshkin er nærmest lutter sølv denne sæson inklusiv ved JGPF, men det bliver svært for dem at tage højere end bronze her, da de plejer at have problemer med side-om-side springene.

Top 5 vil nok blive rundet af med to andre russiske par, Anastasia Gubanova og Alexei Sintsov samt Daria Beklemisheva og Maxim Bobrov. De to nye par har begge én JGP-medalje på resuméet, men mangler begge stadig en del finpudsing for at være medaljetrusler.

USA sender Chelsea Liu og Brian Johnson, som kvalificerede sig til JGPF. Parret blev dog kun nr. 2 ved de nationale juniormesterskaber efter Fields/Stevens.

Mine forudsigelser
1. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN
2. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN
3. Lina Fedorova / Maxim Miroshkin RUS
4. Anastasia Gubanova / Alexei Sintsov RUS
5. Daria Beklemisheva / Maxim Bobrov RUS
6. Chelsea Liu / Brian Johnson USA
7. Ami Koga / Francis Boudreau Audet JPN
8. Renata Oganseian / Mark Bardei UKR
9. Mary Orr / Phelan Simpson CAN
10. Caitlin Fields / Ernie Utah Stevens USA

Se flere detaljer her.

Junior VM 2015 forudsigelser - Damer

Chen, Sakhanovich, Higuchi og Medvedeva er blandt medaljekandidaterne.

Junior VM 2015 i kunstskøjteløb begynder med damernes konkurrence, hvor vi har et aldeles dybt felt med mange springstærke damer - alle topkandidaterne forsøger dog relativ samme sværhedsgrad, så marginen for fejl er ikke stor, hvis man vil på podiet.

Rusland har ryddet podiet de to forrige gange og taget guld de fire forrige gange, og dette kan sagtens gentages igen. Favorit er uden tvivl den regerende bronzevinder Evgenia Medvedeva, som denne sæson er ubesejret på junior niveau deriblandt med JGPF-guld. Hun har momentum med sig, så med rene løb styrer hun sin egen skæbne.

Den regerende sølvvinder Serafima Sakhanovich startede også sæsonen med to JGP-sejre, men hun har til tider udvist svaghed i det korte program, hvilket har elimineret hendes chance for guld. Samlet set er hun stadig meget pålidelig.

Den tredje russer Maria Sotskova gør sin Junior VM-debut. På grund af skader havde hun en lidt langsom start på sæsonen, men hun er progressivt blevet bedre, og senest slog hun Sakhanovich ved de russiske juniormesterskaber, hvor hun tog sølv.

Et af årets nye navne er Wakaba Higuchi, som nok er Japans største medaljehåb hos damerne. Hun har imponeret med bronze ved både JGPF og de japanske seniormesterskaber. Præsentationen mangler lidt arbejde, men hun har masser af fart og eksplosive spring i sit repetoire.

Amerikas bedste medaljehåb er Karen Chen, som generelt har døjet med skader og det betød også en skuffende 9. plads forrige år. Hun er dog en særdeles god all-round løber med god præsentation, men hun mangler stadig stabilitet på de store springkombinationer.

Yuka Nagai hører til underdog kategorien. Hun kvalificerede sig til JGPF, hvor det blev til en 5. plads. Nagai har både sværhedsgraden og evnen til at løbe solide korte programmer, men pops i det lange program har det med at trække hende ned.

Danmark repræsenteres af Pernille Sørensen, som tog en 18. plads forrige år.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Serafima Sakhanovich RUS
3. Maria Sotskova RUS
4. Wakaba Higuchi JPN
5. Karen Chen USA
6. Yuka Nagai JPN
7. Elizabet Turzynbaeva KAZ
8. Da Bin Choi KOR
9. Nicole Rajicova SVK
10. Tyler Pierce USA

Se flere detaljer her.

Junior VM 2015 i kunstskøjteløb - tidsplan

Sæsonens tredje ISU mesterskab er Junior VM eller ISU World Junior Figure Skating Championships 2015, som finder sted den 2.-8. marts i Tallinn, Estland. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på junior niveau.

Tidsplan, dansk tid (Estland er 1 time foran)

Onsdag den 4. marts
09:30-16:00 - Damer: kort program
17:00-17:30 - Åbningsceremoni
17:45-19:55 - Parløb: kort program

Torsdag den 5. marts
12:45-16:55 - Isdans: kort dans
18:00-20:25 - Parløb: langt program

Fredag den 6. marts
09:45-15:55 - Herrer: kort program
17:00-20:45 - Damer: langt program

Lørdag den 7. marts
12:30-15:40 - Isdans: fridans
17:00-20:55 - Herrer: langt program

Søndag den 8. marts
14:00-16:00 - Galla opvisning

Se det på TV og internet?
Hele konkurrencen vil blive streamet liveISU Skating Channel, hvor man formentlig får mulighed for at se det on-demand. Hvis der er geo-block, må man benytte vpn (fx Hola) for at se kanalen.

Se flere detaljer her.