onsdag den 27. januar 2016

Medvedeva tager føring ved EM 2016

Medvedeva udfører sin parallelpiruette i det lange program ved EM 2016 (foto: AFP).

Konkurrencen ved EM 2016 i kunstskøjteløb begyndte i morgen i Bratislava med damernes korte programmer, og som forventet tog de tre russiske damer top 3.

Favorit Evgenia Medvedeva forsøgte alle spring i anden halvdel med 'tano, og hun landede både triple flip-triple tåloop og triple loop, men hun havde stepout på sin double axel. Høj kvalitet på level 4 piruetter og trin mere end gjorde op for fejlen, og EM-debutanten kunne tage en foreløbig føring med 72.55 point.

Den regerende EM-sølvvinder Elena Radionova leverede et rent program med triple lutz-triple tåloop, triple flip (opgraderet fra triple loop) og double axel, omend hun ikke fik så høj GOE som Medvedeva, måske pga. manglede flow og trin. Hun indtager stadig en tæt 2. plads med 70.96 point.

EM-bronzevinder Anna Pogorilaya lagde stærkt ud med en flot triple lutz-triple tåloop, men hun doublede sin planlagte triple loop, som derfor modtog 0 point. I dette felt kunne hun stadig tage en solid 3. plads med 63.81 point.

Den sidste løber på isen Roberta Rodeghiero afsluttede på flotte manerer med et fejlfrit løb med triple tåloop-triple tåloop og triple flip. Den italienske dame er på en ikke for fjern 4. plads med et nyt personligt bedste på 61.01 point.

Lettiske Angelina Kuchvalska overraskede også med et rent program med triple lutz og triple tåloop-triple tåloop. Et nyt personligt bedste på 58.99 point betyder en flot 5. plads.

Top 6 rundes af med Joshi Helgesson. Hun underroterede sin triple lutz, men både triple tåloop-double tåloop og de fire level 4 elementer var af fin kvalitet. Med en score på 58.13 point kan hun stadig nå at tangere sin 4. plads fra forrige år.

Danske Pernille Sørensen havde fejl på at alle landinger (stepouts), og med en score på 34.81 point endte hun på en lidt skuffende 34. point. Top 24 går videre til de lange programmer fredag aften.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Evgenia MEDVEDEVA
RUS
72.551
2Elena RADIONOVA
RUS
70.962
3Anna POGORILAYA
RUS
63.813
4Roberta RODEGHIERO
ITA
61.014
5Angelina KUCHVALSKA
LAT
58.995
6Joshi HELGESSON
SWE
58.136
7Nathalie WEINZIERL
GER
57.367
8Mae Berenice MEITE
FRA
57.358
9Nicole RAJICOVA
SVK
57.249
10Ivett TOTH
HUN
55.5410
11Viveca LINDFORS
FIN
53.9211
12Giada RUSSO
ITA
53.5212
13Laurine LECAVELIER
FRA
52.8413
14Anne Line GJERSEM
NOR
49.8014
15Aleksandra GOLOVKINA
LTU
49.3015
16Anastasia GALUSTYAN
ARM
48.9316
17Eliska BREZINOVA
CZE
48.2117
18Matilda ALGOTSSON
SWE
47.9718
19Anna KHNYCHENKOVA
UKR
47.9019
20Helery HÄLVIN
EST
47.4920
21Niki WORIES
NED
46.8221
22Fleur MAXWELL
LUX
46.5522
23Isabelle OLSSON
SWE
45.1123
24Kerstin FRANK
AUT
44.8524
Lutricia BOCK
GER
FNR25
Dasa GRM
SLO
FNR26
Julia SAUTER
ROU
FNR27
Tanja ODERMATT
SUI
FNR28
Danielle HARRISON
GBR
FNR29
Charlotte VANDERSARREN
BEL
FNR30
Aimee BUCHANAN
ISR
FNR31
Birce ATABEY
TUR
FNR32
Sonia LAFUENTE
ESP
FNR33
Pernille SORENSEN
DEN
FNR34
Daniela STOEVA
BUL
FNR35
Janina MAKEENKA
BLR
FNR36

Se flere detaljer her.

EM 2016 forudsigelser - Parløb

Tarasova/Morozov, Volosozhar/Trankov og Savchenko/Massot er blandt favoritterne i parløb.

Både de regerende EM-vindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov samt EM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov er desværre ude af EM 2016 i kunstskøjteløb pga. skader, men ikke desto mindre ser konkurrencen i parløb skarp ud.

Favoritter er uden tvivl de olympiske mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, som har vundet EM tre gange før. Parrets styrke er deres høje kvalitet på alle elementer, hvilket gør at de kan slå par med højere sværhed. Døren er dog lidt åben for andre par, da duoen har haft problemer med deres kast triple flip, samt de ikke har konkurreret meget internationalt denne sæson pga. småskader.

Det nye - men stadig rutinerede - par Aliona Savchenko og Bruno Massot gør deres EM-debut, men de kommer ind til konkurrencen med to CS-sejre, hvor de opnåede enorme scores. Parret har fremvist høje kast og spring, som muligvis vil blive opgraderet til EM, men de har dog haft problemer med at lande disse elementer rent på én fod. Med rene løb er de helt sikkert en medaljetrussel.

De regerende EM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov har som ovenstående par også de store flotte elementer, omend de måske stadig arbejder på at indarbejde lidt mere flair i deres præsentation. Hun har været en smule ustabil på side-om-side springene denne sæson, men duoen har en god chance for at lande på podiet.

Det tredje russiske par Kristina Astakhova og Alexei Rogonov er de gode performere, men lavere teknisk stabilitet medførte lidt skuffende resultater ved GP'erne. Parret har dog en god historie med at blive kaldt ind som reserver, da de tog en 10. plads i deres VM-debut forrige sæson.

Det er blevet til 5. pladser ved EM de to forrige år for Vanessa James og Morgan Cipres, men parret har tilføjet både triple-triple og kast quad salchow i håb om at ændre dette - deres fremførelser ved GP'erne var i hvert fald lovende. Franskmændene kan dog til tider godt lave mange småfejl i deres løb.

Valentina Marchei og Ondrej Hotarek tog en 4. plads i deres EM-debut forrige år, men det bliver svært for dem at tangere dette resultat. Parret forsøger svære side-om-side triple spring (inkl. lutz), men deres triple twist er stadig lidt ustabil.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS
5. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
6. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
7. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
8. Mari Vartmann / Ruben Blommaert GER
9. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT
10. Goda Butkute / Nikita Ermolaev LTU

Se flere detaljer her.

EM 2016 forudsigelser - Isdans

Papadakis/Cizeron, Cappellini/Lanotte og Bobrova/Soloviev er blandt favoritterne i isdans.

Vi har et utroligt dybt felt hos isdanserne ved EM 2016 i kunstskøjteløb, hvor der vil blive trængsel om en top 10 placering og ikke mindst en plads på podiet.

Det store spørgsmålstegn er de regerende EM- og VM-vindere Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som ikke har konkurreret internationalt denne sæson pga. hendes hjernerystelse. Parret var solide ved de franske mesterskaber, men det er virkelig uvist, hvordan de vil fremføre ved dette EM med store forventninger og manglende rutine.

De regerende EM-sølvvindere Anna Cappellini og Luca Lanotte har haft den stærkeste sæson i feltet, hvor de har haft deres hidtil bedste GP-sæson med bronze i Finalen. Parret skiller sig fra mængden med deres muntre programmer, og med deres tekniske stabilitet har de en god chance for at genvinde deres EM-titel.

De tredje Europamestre i feltet er Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev, som ikke konkurrerede forrige sæson pga. skade. Russerne har været solide med to GP-medaljer og en tur til Finalen og senest deres femte nationale titel. De har ikke helt samme lethed og it-faktor som nogle andre par i feltet, men deres pålidelighed gør dem til sikre bud på en podieplads.

Landsmænd Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov tog også sølv og bronze ved GP'erne, og de var tæt på at slå Bobrova/Soloviev ved de russiske mesterskaber, havde det ikke været for en fejl på twizzles. De har nok det højeste scoringspotentiale af russerne, men dette er deres EM-debut, hvilket nok ikke hjælper på deres nerver.

Regerende EM-bronzevindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin får svært ved at gentage en podieplads i dette dybere felt, men de kan altid håbe på, at deres landsmænd laver fejl igen. De tog solidt 3. og 4. plads ved GP'erne.

Tidligere EM-bronzevindere Penny Coomes og Nicholas Buckland deltog ikke forrige år pga. sygdom. En medalje virker usandsynlig, men med deres tekniske forbedringer kan de helt sikkert komme tæt på.

Danmark repræsenteres af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som tog en 9. plads forrige år. Duoen har haft nogle problemer med twizzles i efteråret, som de skal fixe, hvis de vil forbedre deres placering.

Mine forudsigelser
1. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
2. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
3. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
4. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
5. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
6. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
7. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
8. Isabella Tobias / Ilia Tkachenko ISR
9. Federica Testa / Lukas Csolley SVK
10. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen DEN

Se flere detaljer her.