onsdag den 27. januar 2016

EM 2016 forudsigelser - Parløb

Tarasova/Morozov, Volosozhar/Trankov og Savchenko/Massot er blandt favoritterne i parløb.

Både de regerende EM-vindere Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov samt EM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov er desværre ude af EM 2016 i kunstskøjteløb pga. skader, men ikke desto mindre ser konkurrencen i parløb skarp ud.

Favoritter er uden tvivl de olympiske mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov, som har vundet EM tre gange før. Parrets styrke er deres høje kvalitet på alle elementer, hvilket gør at de kan slå par med højere sværhed. Døren er dog lidt åben for andre par, da duoen har haft problemer med deres kast triple flip, samt de ikke har konkurreret meget internationalt denne sæson pga. småskader.

Det nye - men stadig rutinerede - par Aliona Savchenko og Bruno Massot gør deres EM-debut, men de kommer ind til konkurrencen med to CS-sejre, hvor de opnåede enorme scores. Parret har fremvist høje kast og spring, som muligvis vil blive opgraderet til EM, men de har dog haft problemer med at lande disse elementer rent på én fod. Med rene løb er de helt sikkert en medaljetrussel.

De regerende EM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov har som ovenstående par også de store flotte elementer, omend de måske stadig arbejder på at indarbejde lidt mere flair i deres præsentation. Hun har været en smule ustabil på side-om-side springene denne sæson, men duoen har en god chance for at lande på podiet.

Det tredje russiske par Kristina Astakhova og Alexei Rogonov er de gode performere, men lavere teknisk stabilitet medførte lidt skuffende resultater ved GP'erne. Parret har dog en god historie med at blive kaldt ind som reserver, da de tog en 10. plads i deres VM-debut forrige sæson.

Det er blevet til 5. pladser ved EM de to forrige år for Vanessa James og Morgan Cipres, men parret har tilføjet både triple-triple og kast quad salchow i håb om at ændre dette - deres fremførelser ved GP'erne var i hvert fald lovende. Franskmændene kan dog til tider godt lave mange småfejl i deres løb.

Valentina Marchei og Ondrej Hotarek tog en 4. plads i deres EM-debut forrige år, men det bliver svært for dem at tangere dette resultat. Parret forsøger svære side-om-side triple spring (inkl. lutz), men deres triple twist er stadig lidt ustabil.

Mine forudsigelser
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
2. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS
5. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
6. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
7. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
8. Mari Vartmann / Ruben Blommaert GER
9. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT
10. Goda Butkute / Nikita Ermolaev LTU

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: